Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De cumparat motoare si convertizor - asistenta contra cost

Vizitator steelmind

Postări Recomandate

Vizitator steelmind

Salutare. Sunt nou pe forum si nou in electrica (adica zero). Doresc sa cumpar 2 motoare asincrone de 0.75 kw si 2 kw impreuna cu un convertizor de frecventa de 2.2 kw . Motoarele le voi folosi ca sa fac doua mese in regie proprie, din care una va fi o freza verticala pentru lemn iar alta va fi pentru un fierastrau metalic cu panza pentru debitat metale. Doresc sa folosesc convertizorul pentru ambele motoare, adica decuplez un motor de la convertizor si-l cuplez pe celalalt cand am nevoie (nu voi folosi simultan motoarele). Caut pe cineva care sa ma ajute, contra cost, de la consiliere pana la cumparare si la setarea convertizorului, ca sa pot ulterior sa stiu sa fac singur acest lucru atunci cand schimb legatura la convertizor de la un motor la celalalt. Repet, nu ma pricep, desi probabil ca este o treaba normala pentru cine se pricepe. Sunt din Bucuresti, asa ca as dori pe cineva din Bucuresti, cu care sa ma pot intalni ca sa vorbim si sa-i dam drumul. Tel. meu este 0733660733, Mihai. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lyka

2

• mihaighe

2

Doresc sa cumpar 2 motoare asincrone de 0.75 kw si 2 kw impreuna cu un convertizor de frecventa de 2.2 kw . Motoarele le voi folosi ca sa fac doua mese in regie proprie, din care una va fi o freza verticala pentru lemn iar alta va fi pentru un fierastrau metalic cu panza pentru debitat metale. Doresc sa folosesc convertizorul pentru ambele motoare, adica decuplez un motor de la convertizor si-l cuplez pe celalalt cand am nevoie (nu voi folosi simultan motoarele).

Teoretic ca sa folosesti corect convertizorul si protectiile pe care le ofera,si cuplu constant in functie de sarcina si turatie ar trebui programat separat pentru fiecare putere de motor inainte de fiecare utilizare.Ca sa ma fac inteles in programarea unui convertizor sant pasi in care declari puterea si curentu absorbit ,ori tu daca al programezi pe 0,75kw cand pui motorul de 2kw da afara protectia,daca al programezi la 2 kw cand pui motorul de 0,75 nu ai protectie si cuplu constant in functie de sarcina si turatie.
Link spre comentariu
Vizitator steelmind

Teoretic ca sa folosesti corect convertizorul si protectiile pe care le ofera,si cuplu constant in functie de sarcina si turatie ar trebui programat separat pentru fiecare putere de motor inainte de fiecare utilizare.Ca sa ma fac inteles in programarea unui convertizor sant pasi in care declari puterea si curentu absorbit ,ori tu daca al programezi pe 0,75kw cand pui motorul de 2kw da afara protectia,daca al programezi la 2 kw cand pui motorul de 0,75 nu ai protectie si cuplu constant in functie de sarcina si turatie.Salutare. Cred ca spunem amandoi acelasi lucru, poate in mod diferit. Programarea separata inainte de fiecare utilizare este ceea ce doresc sa invat cum se face, de la cineva care stie si care ma asista la cumparare ( ce invertor se ''pupa'' cu ce motor, etc). Asta este si scopul acestui post. Multumesc pentru opinie.

Link spre comentariu

Corect,eu nu intelesesem ca o sa-l programezi la fiecare schimbare de motor(greseala mea :jytuiyu ),cat despre programare nu e greu numai sa ai cartea lui sau sa o poti gasi pe internet.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator steelmind

s-ar putea sa va sjut eu cu o schema , cind am timp(de sarbatori) dar sunteti segur ca vreti sa investiti vreo 3000 lei

Salut. Cumparat convertizor LS/220-380/ 2,2 kw cu 850 lei si motor 1,5 kw/4 poli/asincron cu 620 lei. Multumesc oricum pentru raspuns.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări