Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare

Postări Recomandate

am primit un lcd monitor pc,cu defectul 4 condesatori ceramici,ce sant pe alimentarile neoanelor,ei sant 27K/3KV,vreau sai schimb si nui am,pot pune 221k/2kv,in locul lui 27K/3KV,sau sai dublez.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

5

• bubusmecherul

5

• pinky

5

• ovy83

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

dar daca pun doi in serie unul de 221/2kv si unul 102/1kv,in loc de 27k/3kv,pot oare,nul am pe 27K/3KV, 27k este mai mare in capacitate ca 221k....

Link spre comentariu

dar daca pun doi in serie unul de 221/2kv si unul 102/1kv,in loc de 27k/3kv

nu te-ajuta cu nimic manevra asta . o sa obtii exact 99,099 pf . pina la 27 pf e cale lunga .cauta condensatori de 27 pf si nu ne mai plictisi cu toate prostiile tale . mai ai un pic si faci 1600 de postari si n-ai invatat ABSOLUT NIMIC de pe acest forum .
Link spre comentariu

poate te ajuta cu ceva poza asta

daaaa...o sa-l ajute de o sa se rupa in doua . in final , tot ce va retine din tabel va fi ca exista pe pamint si aceste 2 culori...anume galben si verde . :rade:
Link spre comentariu

dar daca pun doi in serie unul de 221/2kv si unul 102/1kv,in loc de 27k/3kv

nu te-ajuta cu nimic manevra asta . o sa obtii exact 99,099 pf . pina la 27 pf e cale lunga .

cauta condensatori de 27 pf si nu ne mai plictisi cu toate prostiile tale . mai ai un pic si faci 1600 de postari si n-ai invatat ABSOLUT NIMIC de pe acest forum .

Te-ai grabit tovarase si ti-ai dat socotitoarea peste cap.

221/2kV = 220pF

102/1kV = 1nF = 1000pF

@bubusmecherul cand pui in serie 2 condensatori, capacitatea condensatorului obtinut se calculeaza astfel: C = (C1 x C2 ) / ( C1 + C2 )

( 220pF x 1000pF ) / ( 220pF + 1000pF ) = 180,32 pF

La fel se calculeaza si atunci cand pui in paralel 2 rezistente: R = ( R1 x R2 ) / ( R1 + R2 )

102 inseamna 10 urmat de 2 zerouri. 221 inseamna 22 urmat de 1 zero. Dupa cum se observa, primele 2 cifre inseamna valoarea iar a treia cifra inseamna numarul de zerouri care se adauga la valoarea exprimata prin primele 2 cifre care alcatuiesc un numar.

Regula asta nu se aplica la piesele mai vechi. Probabil ca vei avea ocazia sa intalnesti, prin radiouri mai vechi, condensatori pe care scrie 220. Ar putea sa insemne 220pF, nicidecum 22pF.

Link spre comentariu

iar a treia cifra inseamna numarul de zerouri care se adauga la valoarea exprimata

adica in termeni populari, multiplicator.
Daca tot te dai rotund, macar scrie pana la capat informatia. Desigur, daca o cunosti. Daca pomenesti de multiplicator, trebuie sa pomenesti si cu ce se face multiplicarea. Multiplicarea se poate face cu orice valoare, pozitiva, negativa, nula, unitara, supraunitara sau subunitara. Multiplicare nu inseamna inmultire cu 10. Tocmai pentru a evita neantelegeri, am evitat sa dau definitia corecta, care spune ca valoarea exprimata de primele 2 cifre se inmulteste cu 10 la puterea exprimata de a treia cifra. Adica, 221 = 22 x 10 la puterea 1.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări