Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frecventmetru cu afisare pe tub VFD

yo7but

Postări Recomandate

Buna seara,Vreau sa construiesc un astfel de frecventmetru dar din pacate nu am niciun fel de documentatie. As dori, daca a construit cineva asa ceva sa ma ajute si pe mine.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo7but

2

Top autori în acest subiect

Cred ca cea mai simpla varianta ar fi sa alegi proiect cu PIC (16F84 de ex sau 16F628) si afisare pe display cu LED, doar ca in locul display-urilor cu LED adaptezi VFD-ul. In principiu catodul (filamentul) VFD-ului va fi in permanenta la masa, tranzistorii de comanda a multiplexarii display-ului vor comanda grilele vfd-urilor iar anozii vfd-urilor vor fi comandati de iesirile pentru segmente de pe PIC. Sigur, PIC-ul scoate semnale TTL iar VFD-urile merg (majoritatea) pe la 15-24V. Va fi deci necesar ca fiecare iesire de segment sa fie trecuta printr-un buffer (un banal 7406 de ex) cu colector in gol. In felul acesta se poat aplica +24V pe iesirea buffer-ului (prin rezistori de 1K), aprinzand VFD-ul foarte bine. Sper ca ai prins ideea. Personal nu am facut frecventmetru cu VFD, dar am facut ceas cu PIC si VFD si a mers super OK.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări