Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa din led`uri in loc de lampa ccfl

florin mulies

Postări Recomandate

Peternan - trebuie Alb-neutru (5000K) fluxul luminos depinde de utilizare si de numarul de benzi alocate pentru ecranul respectiv.

In mod uzual fluxul este pe la 1000-1500lm/m daca vrei raportare la metru.

Insa pentru monitoare nu folosi banda proasta, vei fi dezamagit, trebuie ceva facut temeinic, cum sunt benzile originale

Validae are mare dreptate cand se refera la banda led uzuala (ieftina) care nu poate sa faca fata la mii de ore utilizare pe monitoare.

Trebuie ceva ca cele originale, leduri de buna calitate si driver in comutatie boost cu intrare Enable si PWM.

Astfel de montaje sunt in monitoarele de la laptopuri si nu am vazut pana acum ecran cu defecte pe backlight, dimpotriva toate ecranele defecte pe care le-am "disecat" aveau backlighjtul intact, recuperabil si reutilizabil.

Nici un producator nu se va zgarci la 2USD economisiti la backlight intr-un ecran care valoreaza de zeci de ori mai mult.

Iar driverele sunt chiar remarcabile, uzual am masurat randamente peste 95%...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• florin mulies

5

• Dxxx

3

• niculae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări