Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Simulare in Proteus - nelamuriri

dragutzu_marius

Postări Recomandate

Am simulat hexul de la tine si merge, dar nu stiu cum sa-l obtin,cum sa includ toate fisierele, dupa ce am sa fac modificarile.

Poate ai timp sa-mi explici. Am tot incercat.

Toate cele bune.

Link spre comentariu

Salutare. Am realizat un montaj in proteus dar cand incerc sa interconectez  alimentarea +5v cu VCC/VDD, care este defapt tensiunea 5v de care am nevoie sa treaca prin  fotorezistente, nu ma lasa. Daca suprapun componenta peste traseu imi da eroare. De ce proteus o vede ca eroare. Am setat eu ceva gresit (cred mai mult in asta). Cum remediez problema. Pe montajul realizat am lipit fizic  traseele si functioneaza.. Dac de ce o vede ca eroare softul?

Link spre comentariu

De ce trebuie sa pui eticheta VCC/VDD? Pune doar VCC si o sa vezi ca functioneaza.

Daca vrei neaparat sa functioneze si cu VCC/VDD te duci la Design (ALT + D) -> Configure Power Reils (ALT + W) si faci ca in poza de mai jos:

post-175287-0-55352300-1446481843_thumb.png

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Am incercat o simulare, dar cu tensiune de 24Vcc si se aprind pe rand doar 3 LEd-uri. Poate executat proiectul cu componente reale functioneaza corect.

Link spre comentariu

am realizat si fizic montajul si la fel functioneaza da le dioda 4148 din emitor,primele 2 leduri functioneaza si atat chiar nu imi dau seama de unde poate fi 

Link spre comentariu

am incercat am pus un semireglabil de 50k si acelasi lucru acuma folosesc banda led taiata la pentru 12v si clipesc toate in acelasi timp fara sa faca efectul de cascada mam jucat si condesatorii si cu celelalte rezistente si nimic dor micsorez si maresc cadenta de clipire 

Link spre comentariu

Circuitul nu este facut sa functioneze cu LED-uri de curent mare. Curentul din primele 4 LEDuri trece prin baza ultimului tranzistor.

De ce nu testezi circuitul exact asa cum a fost proiectat? Vad ca ai modificari in schema.

La mine functioneaza, nu este foarte spectaculos, dar functioneaza.

555led.zip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări