Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Simulare in Proteus - nelamuriri

dragutzu_marius

Postări Recomandate

Salutare,Am incercat sa simulez in Proteus 8 un montaj, insa din cate observ eu simularea nu "pusca" cu realitatea. Ma puteti lamuri cei mai experimentati ce nu fac bine? De exemplu la U4, pe intrarea inversoare(-) am 3.9V, pe cea neinversoare(+) 0.26, iar iesirea din AO sta mereu la 1.53V..... speram sa fie 0 absolut.Am atasat in arhiva un printscreen, si fisierul pentru Proteus. (sper ca .pdsprj trebuia). :cry:

Link spre comentariu

TL081 nu este rail to rail nici la intrare nici la ieşire. Ar sta în zero absolut dacă ar fi. Alimentează-i pinul de VSS la o tensiune negativă în simulare, să zicem -5V. Măcar să poată compara tensiuni apropiate de zero fără să facă figuri modelul.Alte întrebări?

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator cereal_port

Am si eu o nelamurire legata de proteus 6.2. Am o baterie de 9V cu care alimentez un circuit cu uC printr-un regulator de tensiune LM78L05. problema e ca pe borna + a baterie cu volmetrul gasesc doar 6.6V. E din cauza sarcinii, e vreun parametru al baterie care trebuie setat?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...

La multi ani.
Nu am deschis alt topic pentru ca acest topic este și pentru mine cu o problema la PROTEUS ISIS 7.
După cum se vede și în foto programul nu recunoaștere aceasta componenta.
Ajutorul meu de la voi este simplu:
- deschideți PROTEUS;
- adăugați componenta 4078 în lista pentru componentele schemei;
- adăugați și LOGICPROBE si LOGICSTATE;
- faceți o simulare și dacă vă funcționează trimiteți-mi și mie fișierul DSN in care ați realizat simularea funcționării lui 4078.
Mulțumesc mult.

Intre timp am reușit.

Am setat Model Type = ANALOG. Era setat DIGITAL.

Acuma funcționează.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Modificarile trebuie realizate in codul sursa din fisierul bin, dupa ce ai realizat modificarile recompilezi programul si testezi.

Problema e cu ce recompilezi codul sursa? Dupa extensie pare sa fie MPLAB.

Link spre comentariu

Trebuie compilat cu o versiune veche de CCS sau modificat codul pentru versiunile noi. De la 4.106 in sus sigur nu merge pentru ca am tot incercat, singura versiune gasita pe internet si "compatibila" este 3.249.

Daca nu reusesti sa compilezi cu 3.249 ma anunti. Fisierull COF rezultat nu este identic cu cel original dar in simulare functioneaza. 

p.s: functioneaza si cu 4.013

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări