dragutzu_marius Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Salutare,Am incercat sa simulez in Proteus 8 un montaj, insa din cate observ eu simularea nu "pusca" cu realitatea. Ma puteti lamuri cei mai experimentati ce nu fac bine? De exemplu la U4, pe intrarea inversoare(-) am 3.9V, pe cea neinversoare(+) 0.26, iar iesirea din AO sta mereu la 1.53V..... speram sa fie 0 absolut.Am atasat in arhiva un printscreen, si fisierul pentru Proteus. (sper ca .pdsprj trebuia). :cry: Link spre comentariu
Mikrosha Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 TL081 nu este rail to rail nici la intrare nici la ieşire. Ar sta în zero absolut dacă ar fi. Alimentează-i pinul de VSS la o tensiune negativă în simulare, să zicem -5V. Măcar să poată compara tensiuni apropiate de zero fără să facă figuri modelul.Alte întrebări? Link spre comentariu
dragutzu_marius Postat Aprilie 1, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Multumesc de raspuns, asa este. Aici a fost marea problema. Am inlocuit cu un AD8044, si acum functioneaza corect. Link spre comentariu
Vizitator cereal_port Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Am si eu o nelamurire legata de proteus 6.2. Am o baterie de 9V cu care alimentez un circuit cu uC printr-un regulator de tensiune LM78L05. problema e ca pe borna + a baterie cu volmetrul gasesc doar 6.6V. E din cauza sarcinii, e vreun parametru al baterie care trebuie setat? Link spre comentariu
Sir_Vaska Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Salut , trebuie modificata (redusa) rezistenta interna a bateriei Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 (editat) La multi ani.Nu am deschis alt topic pentru ca acest topic este și pentru mine cu o problema la PROTEUS ISIS 7.După cum se vede și în foto programul nu recunoaștere aceasta componenta.Ajutorul meu de la voi este simplu:- deschideți PROTEUS;- adăugați componenta 4078 în lista pentru componentele schemei;- adăugați și LOGICPROBE si LOGICSTATE;- faceți o simulare și dacă vă funcționează trimiteți-mi și mie fișierul DSN in care ați realizat simularea funcționării lui 4078.Mulțumesc mult. Intre timp am reușit. Am setat Model Type = ANALOG. Era setat DIGITAL. Acuma funcționează. Editat Ianuarie 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Ata Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 Salutare oameni priceputi. Am descarcat un program si are simulare in proteus,are trei fisiere, eepromdata.bin, main.cof si DSNul. Simularea este corecta, dar vreau sa modific parametrii si nu gasesc unde, ca atunci cand as incarca un .asm. Programul este aici...https://github.com/mxlian/wm/tree/master/simulacionProteus Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 Modificarile trebuie realizate in codul sursa din fisierul bin, dupa ce ai realizat modificarile recompilezi programul si testezi. Problema e cu ce recompilezi codul sursa? Dupa extensie pare sa fie MPLAB. Link spre comentariu
Ata Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 Binul are cateva semne in el, are 250 bytes, acolo nu am ce modifica. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 Scuze pentru ca m-am exprimat gresit, am vrut sa zic in folderul /bin. 1 Link spre comentariu
Ata Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 Multumesc pentru raspuns. Se poate optine un fisier, cod sursa, care sa il vad in debug?, cum se vede asmul. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 M-am uitat peste fisierele din folderul bin si inteleg ca e realizat in MPLAB IDE dar compilatorul este CCS. O sa incerc ceva sa vedem daca reusesc sa-l compilez. Link spre comentariu
Ata Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 Multumesc pentru timpul acordat....anticipat. Link spre comentariu
Ata Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 Am instalat si eu CCS, dar.....nu-i dau de cap.... Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 Trebuie compilat cu o versiune veche de CCS sau modificat codul pentru versiunile noi. De la 4.106 in sus sigur nu merge pentru ca am tot incercat, singura versiune gasita pe internet si "compatibila" este 3.249. Daca nu reusesti sa compilezi cu 3.249 ma anunti. Fisierull COF rezultat nu este identic cu cel original dar in simulare functioneaza. p.s: functioneaza si cu 4.013 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum