Murcielad Postat Martie 23, 2007 Partajează Postat Martie 23, 2007 am invartit de el ..... se pare ca nu coboara mai mult de 8V Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Martie 23, 2007 Partajează Postat Martie 23, 2007 dar presupun ca daca invarti si tensiunea variaza ? daca variaza atunci e bine ca se poate linistit aduce pe 0 Link spre comentariu
Murcielad Postat Martie 23, 2007 Partajează Postat Martie 23, 2007 schema care am facut-o este asta http://www.elforum.info/download.php?id=3534 este sunt mai multe variante pe net insa am vazut ca toate au acel IC3 4069UBP alimentat la 5V avand ca referinta -50V ! in schema asta este alimentat la 12V ! de acolo sa imi vina acel offset ? acel offset este se pare o eroare in factorul de umplere al mosurilor :axe: cel putin asta am inteles eu ! o sa va tin la curent :smt006 Edit: da tensiunea de pe iesire variaza daca invart de el ! creste pana la +30V .... se pare ca am reusit sa il fac sa scoata 44V continuu(asta e tensiunea de alimentare a amplifului meu +/-44V ) :smt003 probabil am prajit ceva prin el aseara :smt005 astept pana mai fac rost de bani sa imi comand niste drivere , cablaje cu gaurele etc. :weedman: Link spre comentariu
Vizitator releu Postat Martie 23, 2007 Partajează Postat Martie 23, 2007 Cum arata forma de tensiune pe bobina difuzorului la un amplificator audio clasa D ? GHICI??? Link spre comentariu
Murcielad Postat Martie 23, 2007 Partajează Postat Martie 23, 2007 Cum arata forma de tensiune pe bobina difuzorului la un amplificator audio clasa D ? GHICI??? n-am prea inteles ce ai vrut sa spui ... eu cred ca sinusoidala poate ma insel :smt005 Link spre comentariu
Vizitator releu Postat Martie 23, 2007 Partajează Postat Martie 23, 2007 Nu e sinusoidala, fundamentala este dar pe osciloscop nu o vedem, ia rezulta dintr-o dezvoltare in Serie Fourier a unei unde complexe. Spectrul de armonici este atenuat si limita de frecventa in domeniu audibil de catre filtru de pe iesirea amplificatorului.ACEST MOD DE LUCRU IMPLICA APRITIA UNOR ARMONICI CARE CONDUC LA COEFICIENTI DE DISTORSIUNI ARMONICE MARI. Link spre comentariu
Vizitator releu Postat Martie 23, 2007 Partajează Postat Martie 23, 2007 Este vorba de distorsiuni armonice de intermodulatie mari (vezi relatarea me de mai sus) Link spre comentariu
Murcielad Postat Martie 23, 2007 Partajează Postat Martie 23, 2007 si ce legatura are asta cu offsetu meu :rolleyes: Link spre comentariu
Gerula Postat Aprilie 16, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2007 < si ce legatura are asta cu offsetu meu >Tu de unde stii ca ai offset ?Nu-mi spune ca ai masurat cu un aparat digital ?!Astea pot fi "pacalite" la frecventze mari. Cand frecventza e mare nu trebuiesc folosite.Masoara mai bine cu unul analogic ( cu ac indicator ) su spune-ne ce obtii.Daca inca mai ai offset inseriaza difuzorul cu un condensator.Mai bine ai folosi un bec de 12V decat aparatul ala digital. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum