Vizitator Tektonike Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Salut. Numele meu este Costin si sunt din Bucuresti. Am nevoie foarte mare de indrumare. In zona in care locuiesc, internetul prin cablu, adica terestru, nu este disponibil. Cel mai apropiat stalp fiind la 200-250m de mine. Nici o firma de internet nu ma poate conecta. Am decis sa ma indrept catre wifi. Cea mai apropiata retea wireless fiind a unui amic tot cam la 250m distanta. Am comandat o antena wireless TP-Link TL-ANT2424B acum cateva zile si trebuie sa ajunga in jurul zilei de miercuri. Insa mai departe nu mai stiu. Nu ma pricep mai deloc la retele wireless. Ma puteti ajuta cu niste indrumari ? 1. Este buna antena comandata pentru ce am eu nevoie ? 2. Ce adaptor wireless imi recomandati sa cumpar ? 3. E mai buna o placa de retea wireless PCI sau un adaptop wireless pe usb ? 4. Ce mufe si alte accesorii imi sunt necesare pentru montarea antenei ? 5. Ce tip de cablu recomandati sa folosesc pentru conexiunea intre antena si adaptor/placa wireless ? Distanta intre antena si adaptor fiind de aproximativ 20m. 6. E mai ok sa montez adaptorul langa pc si sa folosesc coaxial intre el si antena pe distanta de 20m ? Sau sa montez adaptorul langa antena si sa folosesc prelungitor usb sa acopar distanta ?Apreciez foarte mult ajutorul. Daca aveti orice alte recomandari sau sugestii privind problema mea, va rog nu ezitati sa le expuneti. Multumesc Link spre comentariu
popa ionut Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 In zona in care locuiesc, internetul prin cablu, adica terestru, nu este disponibil. Cel mai apropiat stalp fiind la 200-250m de mine. Nici o firma de internet nu ma poate conecta daca stalpul este la 200-250m de tine sunt foarte curios,de ce nu te poate conecta nici o firma?!?le este greu sa traga un cablu pana la tine?!?nu pot sa cred ca nu exista nici un stalp ceva pe unde sa traga acel cablu...curent electric cum ai?tot prin wireless?! ori cablu subteran? nu pot sa cred asa ceva!Dar Romania este tara tuturor posibilitatilor Link spre comentariu
riderinblack Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 La 200 de metri pana la stalp nu merge, are pierderi foarte mari pe cablu, le mai trebuie ceva echipament intercalat pe traseu..... Link spre comentariu
Vizitator Tektonike Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 In zona in care locuiesc, internetul prin cablu, adica terestru, nu este disponibil. Cel mai apropiat stalp fiind la 200-250m de mine. Nici o firma de internet nu ma poate conecta daca stalpul este la 200-250m de tine sunt foarte curios,de ce nu te poate conecta nici o firma?!?le este greu sa traga un cablu pana la tine?!?nu pot sa cred ca nu exista nici un stalp ceva pe unde sa traga acel 8cablu...curent electric cum ai?tot prin wireless?! ori cablu subteran? nu pot sa cred asa ceva!Dar Romania este tara tuturor posibilitatilor Curentul electric e subteran. Toate firmele la care am apelat au spus ca nu au infrastructura... Merge si la 200-250m. Am un vecin care are aceiasi conexiune ca si mine. Si el are totul facut de el. Homemade de la antena pana la cablu usb de 20+ metri facut din cablu de retea. Edit: Am inteles eu gresit. Am crezut ca te referi ca nu merge conexiune wifi la 200m. Scuze Link spre comentariu
Vizitator Tektonike Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Pana la urma tot nu stiu nimic in ceea ce priveste problema mea. Nu stiu ce placa/adaptor wireless sa folosesc. Nu stiu ce mufe, cablu si alte accesorii imi sunt necesare la montarea antenei. Ma puteti ajuta si pe mine ? Am vazut o placa de retea wireless de la TP-LINK TL-WDN3800. Este buna pentru ce am eu nevoie ? Si daca da, e mai buna decat un adaptor prin usb gen TP-LINK TL-WN8200ND ? Am vazut ca placa TL-WDN3800 este pe slot PCIe. Presupun ca poate fi montata pe placa de baza intr-un slot PCI nu ? Am o placa de baza ASUS P5QPL-AM. Va rog ajutati-ma si pe mine Link spre comentariu
iuli09 Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Din cate stiu eu ai nevoie de doua antene : una pentru emisie si alta pentru receptia semnalului si s-ar putea sa fie neceasar ca cele doua antene "sa se vada" in mod direct (poate ne lamureste cineva care se pricepe mai bine) ; in mod sigur pozitionarea si reglajul antenelor este foarte important .Cred ca recomandat ar fi ca receptia sa se faca printr-un router care sa distribuie mai departe semnalul spre calculatorul sau calculatoarele de acasa prin cablu sau wireless (asta depinde de tipul de router folosit). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum