Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Metode de protectie a boxelor la umezeala si altele de genul

ReLLaXX

Postări Recomandate

Cine a incercat sa foloseasca incinte de manufactura proprie in medii umede sau in exterior un timp mai indelungat a observat ca deteriorarea apare foarte repede. Ce vreau eu sa intreb acum este daca stie cineva CUM se pot proteja aceste incinte prin metode mai la indemana omului. :) Idei, opinii, indicatii? :wink:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ReLLaXX

3

• Bujor Stefan

1

• ironickSQUAD

1

• BLK

1

Vizitator Osiris

Nush daca se pot proteja in vre-un fel dar am observat ca exista difuri ptr. PA cum sunt alea de la Eighteen Sound care sunt tratate la suprafata contra intemperiilor. Am vazut difuri tratate si la Visaton..contra apei de mare parca...

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Nu mai folositi materiale de proasta calitate si totul va fi ok :lol: Eu boxele care vrea omul sa le tina afara inainte de a le vopsi le impregnez bine cu ulei de in si dupa ce asta se usuca putin le vopsesc (mai este un pic si-mi vopsesc ouale :P )

Link spre comentariu

Vasile: (mai este un pic si-mi vopsesc ouale :P ) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: La alea de Pasti te referi, nu? :lol: :lol: :lol:Sper sa nu ti se para deplasata remarca mea, dar nu m-am putut abtine.Enuntul tau e prea la subiect. :twisted: :lol: :lol:PS: PAL-ul poate fi de N stele pe o scara a calitatii. Cand da de apa si umezeala e burete. Ideea ta este buna....daca zici ca functioneaza...Alte sugestii? 8)

Link spre comentariu

la bricostore are pal hidrofugat, asta nu e rezistent la umezeala?e 170-180 de mii metrul si au si scule de taiat, maxim 250.000 lei daca faci peste 20 de taieturi.o sa iau in curand sa fac 2 turnuri frumoase.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

La Paste ma refeream :oops: PAL nu este prea indicat pentru boxe de exterior (totusi se fac) pentru exterior este bun placajul (plywood) de 20 sau 22mm dar este foarte scump.

la bricostore are pal hidrofugat, asta nu e rezistent la umezeala?

Habar nu am dar teoretic asa ar trebui sa fie.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Incearca cu MDF sau HDF.Eu am cumparat MDF de la Bricostore si am facut etajera aia din fata de la Dacie. A plouat pe ea de mai multe ori....., ca deh, in Dacie mai intra si apa, dar nu are absolut NICI o problema pana acum.Problema e daca se gaseste MDF asa gros pt constructia de boxe (eventual 2, 3 placi suprapuse).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator LIVIUGLL

mai fratilor...eu am facut un ...experiment...si anume...din placi de pal...ce au fost montate pe balcon...si sunt acolo de cativa ani buni si mai stau si florile pe ele...ce am facut ...am cumparat lac cu rezistenta mare la intemperii...de la dyo...si l-am diluat ff mult cu acea solutie a lor...am dat cam vreo 5 straturi...primele au fost inghitite ...imediat...dar acum ...sunt ff tari si au rezistat in timp...chiar ff bine...

Link spre comentariu

Pt boxe de exterior folositi OSB squ placaj multistrat. Procedeul este urmatorul:1.Se face montarea incintelor folosind pt etansare silicon (in nici un caz aracet)2.Se chituieste incinta cu un strat de chit Policolor pt parchet (e rezistent la apa) pt a acoperi imperfectiunile3. Se slefuieste incinta cu abraziv de minim 2 granulatii diferite, de exemplu prima data cu 120 dupa aceea cu 3004. Se da un strat de grund5. Se slefuieste din nou cu un abraziv fin6. Se da al doilea strat de grund7. Se slefuieste din nou de data asta cu un smirghel foarte fin, de ex 8009. Se dau trei-patru straturi de vopsea cauciucata pt lemn. Primul strat va fi foarte subtire si urmatoarele din ce in ce mai dense10. Se dau 1-2 straturi de lac pt a da un luciu fin al incintei si pt a proteja vopseaua.Vor rezulta niste incinte cu o estetica deosebita si extrem de rezistente la apa :wink:Iar daca vei folosi si niste difuzoare cum sunt WPU-urile de la Selenium atunci poti sa faci chef cu incintele pe ploaie torentiala ca nu vor avea nici pe naiba :lol:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări