Vizitator cjionel Postat Martie 29, 2014 Partajează Postat Martie 29, 2014 Buna seara, Acesta este primul meu post asa ca va rog sa imi scuzati greselile. Marturisesc ca sunt cam "noob"(in lipsa altui cuvant mai potrivit) in ale electrotehnicii pentru ca de-abia acum incep sa invat. As dori sa construiesc un mixer mono pe 6 canale pentru un proiect scolar. Schema este dezvoltata partial dupa ce am gasit aici.. Schema dezvoltata de mine o puteti gasi aici. Intrebarile mele sunt urmatoarele: - Teoretic, este potrivita schema? - Exista vreo problema? - Cum se obtine tensiunea (+V -V, indiferent de valoarea V) Multumesc,. Link spre comentariu
aly4quad Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 Ai gresit schema si anume: 1. Ia repede LED-ul din schema, pentru ca l-ai pus in serie cu un consumator, in cazul nostru amplificatorul operational. 2. Intrarea semnalului in amplificatorul TL072 se face direct in pinul 2, nu in pinul 1 cum ai desenat-o tu. 3. In paralel cu R8, pune condensatorul de 27pico si in paralel cu R9 cond. de 47pico. 4. Integratul se alimenteaza cu 2x15v, nu cu 2x5v. http://imageshack.com/a/img34/7455/dwki.bmp , cam asa il alimentezi... SUCCES!! Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 1. Ia repede LED-ul din schema, pentru ca l-ai pus in serie cu un consumator ... ce-are daca-i ledu' ala acolo?4. Integratul se alimenteaza cu 2x15v, nu cu 2x5vOperationalul asta e stabil si daca se alimenteaza la +/-2,5V... pe verificate; deci +/-5V nu e o problema (daca nu are nevoie de mai mult de 2Vef la iesire). 1 Link spre comentariu
aly4quad Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Îmi cer scuze, cred ca am citit greșit datashet-ul. Link spre comentariu
Vizitator cjionel Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Ce este Vef? Cum ar trebuii sa intre semnalul? nu am inteles. Link spre comentariu
Vizitator cjionel Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 Ma ajuta si pe mine cineva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum