Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire finali amplificator rusesc.

Postări Recomandate

Salut. Rezistenta MLT s-a supraincalzit/innegrit, atunci cand am legat corectorul romanesc, cu cel original rusesc nu se incalzea. Studiind mai bine schema, imi dau seama ca  am facut greseala destul de grava, respectiv corectorul rusesc se alimenta cu tensiune dubla, (+-31Vcc), iar eu am masurat doar pe doua dintre fire, (pe cel de masa si cel de -31Vcc), am vazut ca imi arata pe aparat cu - si am presupus ca aia e masa, am legat firul ala la masa corectorului romanesc, iar pe cel de masa, l-am legat la + :mort

Din cauza asta n-aveam nici un fel de semnal si se afuma R12.

M-a indus in eroare asezarea firelor in mufa, cele doua fire pe care am masurat eu (masa si -31Vcc) erau apropiate, urmau firele de intrare semnal audio, iar in celalalt capat al mufei mai era un fir (cel de +31Vcc) pe care nu l-am masurat. Stiu ca asta nu e o scuza...

Intentia mea acum ar fi sa renunt la repararea corectorului rusesc, sa  montez pe amplif un alt corector (cu functiile bas, inalte, balans) alimentat dintr-un transformator separat. Corectorul rusesc, desi avea 5 benzi de egalizare, suna infundat (in comparatie cu alte amplifuri). Dupa aia ii fac si alt panou frontal...

Multumesc pentru sfaturi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Sfatul meu: refa schema la corectorul rusesc si verifica condesatorii din filtre, mai bine schimba-i pe toti cu altii de calitate (de ex: MKT). Ai putea sa schimbi si integratele dar e greu sa gasesti echivalente la cele rusestidin cauza pin-out-ului.

Din ce am mai ascultat si eu statii rusesti, nu suna infundat ci suna CORECT si destul de LINIAR (vorbesc strict ce am ascultat eu). De multe ori este posibil ca referinta pe care ti-ai luat-o sa sune prea pe medii inalte si de aceea sa ti se para ca cele rusesti suna infundat.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

N-am reusit sa-i dau de cap. Destul de dificil pentru mine si din cauza integratelor. Am cumparat un corector cu preamplificare alimentat la 2x12V (cu transformator separat) si amplificatorul suna mai bine decat inainte (parere subiectiva)... suna mai deschis, inaltele si mediile sunt mai prezente.

Toate bune si frumoase, doar ca ampliful nu mai limiteaza la volum mare (nu mai declanseaza releul). Chiar cu o zi inainte sa montez corectorul asta, am folosit ampliful si limita foarte bine, (daca se aprindea ledul rosu mai tare, declansa releul).

Trebuie sa fac ceva reglaje din semireglabilii de pe vu-metru ? Ma gandesc ca noul corector trebuie "imprietenit" cu etajul final si nivelul indicat de VU-metru.

Multumesc!

Posted Image

Link spre comentariu

L-am rezolvat pana la urma. Era din cauza semnalului audio slab (un mp3 player pe USB). Se aprindea ledul rosu de clip, dar nu era suficient de puternic cat sa declanseze protectia. Dupa ce l-am legat la PC si-a revenit si protectia. Cand l-am folosit afara, ampliful a fost legat prin egalizatorul romanesc si a avut semnal puternic.

Am scapat fara cheltuiala de data asta :86

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări