Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema ciudata TV Kinetix tv-2108

alex26

Postări Recomandate

Va salut. Acest tv a ajuns la mine cu condensatorii praf si tranzistorul v502 intrerupt.Dupa ce am schimbat toti condensatorii si am inlocuit v502 - 2SC2655 cu BD911 si v515 cu 2SA1013 am un bazait ca si al unui ventilator dar nu imi pot da seama de unde vine, iar imaginea este putin marita.Am inlocuit si LA78040 cu unul din recuperari si la fel. Tensiunile pe acest integrat sunt aproape la fel cu exceptie pin 2 in loc de 15V am 13,3V , pin 3 in loc de -9,8V am -11,2V , pin 4 in loc de -15V am -13,2V si pin 6 in loc de 15,5V am 13,5V.Nu stiu ce sa mai schimb sau ce sa mai masor.Tensiunile din secundar sunt foarte apropiate exceptie doar cea de + si - 15V care e undeva la 13,3V.Schema e prea mare si nu am putut sa o postez , sasiu P1470A01.Am nevoie de un ajutor din partea dvs.Cu mult respect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

4

• BUGHIU

2

• cornel_v2005

2

• dan cod

2

Top autori în acest subiect

Vedeti cat este si daca se regleaza tensiunea final linii din RP552!!De regula se schimba si acel potentiometru cu unul de calitate!Bazaitul posibil sa vina din.... deflexie !!!

Link spre comentariu

Tensiunea e de 111V, daca e necesar il schimb.Zgomotul e foarte tare , suparator, deranjant , si parca ar fi din zona trafului de linii, dar nu imi pot da seama.

Link spre comentariu

Daca e asa de suparator zgomotul; dezlipiti firele de la deflexia lui;cuplati alta deflexie ,separat ,fara sa o scoateti de pe tub pe a tv-ului si vedeti unde si daca se mai aude....zgomotul!!!!Legat de tensiune,am inteles ,este 111v,dar este REGLABILA din acel potentiometru?!?!?!

Link spre comentariu

Dupa ce am mai schimbat optocuplorul , cuartzul , bobina de liniaritate si multe altele, am zis sa renunt. In final dupa ce a venit proprietarul si i-am spus de zgomot , a spus ca asa a functionat si de nou, dar fiind cu carcasa deschisa se auzea mai tare.Va multumesc tuturor.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări