Vizitator no_nick Postat Noiembrie 1, 2006 Partajează Postat Noiembrie 1, 2006 am calculat niste incinte dar m-am speriat de dimensiuni ...daca are cineva timp sa se ocupe de proiectat niste incinte as fi f multumit,ms o sa pun si fisierul cu date Link spre comentariu
kai Postat Noiembrie 1, 2006 Partajează Postat Noiembrie 1, 2006 Incinta inchisa 35-50l in functie de cat de jos vrei sa cobori. Poti sa o faci si mai mare pana la 100l daca vrei sa fie cat mai liniar raspunsul si cobori si mai jos. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 28, 2007 Partajează Postat Ianuarie 28, 2007 Eu ii recomand incinta inchisa de 60 l !! Are un f3 la 35 hz . Link spre comentariu
bogdan_2006 Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 incearca sa faci incinta asta eu am folosit schema pt un sal sbx 3040 difuzoarele sunt cam apropiate la parametri asa ca nu vad dc sa nu mearga si in cazu tau ps: schema este luata de pe http://www.sal.hu Link spre comentariu
Vizitator no_nick Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 ms pt informatii eu pana la urma am facut incinte de 120l cu 2 tuburi de B.R.inca nu ma pot pronunta asupra calitatii sunetului deoarece am constatat ca am nevoie de un amplificator mai puternic .oricum cu statia pe care o am acum mi-am dat seama ca animalele de boxe sunt prea mult pt o sufragerie de bloc de 25 mp.pe langa difurile astea am mai pus si niste medii tonsil de 80w plus niste twetere dbeisi(chinezarii) asa ca sa fie ghiveciul complet totusi am o problema (cum e si normal in aceste cazuri) la putere mai marisoara basul nu mai este bine definit se aude mai mult un vuiet extrem de puternic. eu m-am gandit ca o fi din cauza camerei mici, sunetul reflectandu-se din pereti. asa o fi ???voi ce ziceti? Link spre comentariu
adi_0106 Postat Ianuarie 30, 2007 Partajează Postat Ianuarie 30, 2007 mie nu imi plac porturile alea ale tale ... is cam mici Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 30, 2007 Partajează Postat Ianuarie 30, 2007 Ce diametru si lungime au porturile ? Link spre comentariu
Vizitator no_nick Postat Ianuarie 30, 2007 Partajează Postat Ianuarie 30, 2007 porturile din cate imi aduc aminte (momentan stau in camin(boxele sunt acasa)) sunt diametru de 5cm si lungi de 11 cm sunt din bazar luate creca sunt standard . inca astept raspuns la problema cu basul. msmai am o nalamurire:cum aleg amplificatorul in functie de puterea boxelor am woofere de 100w +medii de 80w+twetere de 60w= 240w =>ca pot pune un amplif (de putere egala cu jum din puterea boxelor ) de 120w, sau daca fac acest lucru se poate arde ceva pe acolo??? Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 31, 2007 Partajează Postat Ianuarie 31, 2007 Cu tuburile alea tu ai incinta acordata la 25 hz !! Mult prea jos !!! Difuzorul asta nu lucreaza bine in cutii basreflex asa ca iti sugerez sa astupi tuburile de br si sa vezi daca iti place mai mult asa; In legatura cu amplificatorul ajunge unul de 100w ! Link spre comentariu
Vizitator no_nick Postat Februarie 1, 2007 Partajează Postat Februarie 1, 2007 Cu tuburile alea tu ai incinta acordata la 25 hz !! Mult prea joscum influenteza lungimea porturilor fregventa la care e acordata incinta??daca las aceleasi porturi dar le scurtez la jumate, ce se intampla???? Link spre comentariu
adi_0106 Postat Februarie 1, 2007 Partajează Postat Februarie 1, 2007 cum influenteza lungimea porturilor fregventa la care e acordata incinta??daca las aceleasi porturi dar le scurtez la jumate, ce se intampla????frecventa se va ridica ... si anume la 31 hz Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 1, 2007 Partajează Postat Februarie 1, 2007 Daca scurtezi tuburile la jumatate o sa fie acordate pe la 33 hz , dar o sa ai o galma de vreo 6 db la 46 hz si un group delay mare . Oricum din cauza diametrului mic la tuburi o sa faca urat aerul cand iese ! Cel mai bine astupi tuburile de br si pui o bucata de pal in cutie astfel incat sa ii ramana difuzorului de bas un volum de 60 litri ! Eu am acelasi difuzor dar de 25 cm intr-o cutie de 40 litri inchisa si suna foarte bine !! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum