Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Noul meu proiect Amp SE cu GK71

gabrielbecheanu

Postări Recomandate

da,e mai usor de facut traful in varianta cu Ra= 6k6...doar ca Lmin=25H pentru 20Hz...dar totusi,gainul(sau u) este de 17 la Ua0=900V iar panta e de 2,6mA/V?

Editat de gedd
Link spre comentariu

asta da flatulenţă "zgomotoasă, urât mirositoare" cu danf de prostie crasă (legea conducției electrice ne cunoscută)

post-174759-0-43807600-1495542265.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nope,Gedd👉 👌Valderama.... 😈😈😈,imi e chiar simpatic acest personaj care debiteaza orice sofism cu o dragoste comparabila cu eterna atractie dintre musca si..c. ingrasamant...

Editat de gedd
Link spre comentariu

da dom'le...e penibila...eu macar am recunoscut ca am postat schema gresita si am rectificat,mi-am cerut scuze public ....am "bilele" necesare pentru a face asta...

Link spre comentariu

domnilor dacă ne uităm în foaia de catalog GK71 găsim stipulate limitele de operare pentru catodul cu încălzire directă(filament) de la minim 18Vef până la maxim 22Vef

priviţi acum la notaţia gedd de mai sus(+20V respectiv -20V la capetele filamentului) http://www.elforum.info/uploads/monthly_05_2017/post-174759-0-43807600-1495542265.jpg

aparent o alimentare diferenţială adică în raport cu masa se poate măsura +20V respectiv -20V la capetele filamentului conform notaţiei ("halal" notaţie = habarnist)

ignoranță crasă într-o reprezentare de trei lulele trei surcele http://www.elforum.info/uploads/monthly_05_2017/post-174759-0-43807600-1495542265.jpg

PS într-o astfel de situaţie nu este recomandabil să aducem la incandescenţă catodul cu încălzire directă în DC

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Adevarul este ca ar trebui sa acordam mai multa atentie notatiilor de pe schemele postate.In cazul de fata vazand doua tensiuni de +/- 20V se poate intelege ca este vorba de o sursa diferentiala cu zero la masa,deci 40V pe capetele filamentului (!!!!!) ceea ce ar fi o mare greseala chiar fatala pentru un filament mai ales daca sursa este potenta si fara protecii sau limite de curent,de altfel si cei +/-50V de pe schema pot fi considerati ca fiind de la o sursa diferentiala.

Trebuie sa acordam o atentie deosebita atunci cand desenam/postam o schema pe un forum,altfel cei mai incepatori dintre noi vor face greseli fatale.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

serios mai valderama? daca tu asa crezi ia casca ochii in schema originala...ia vezi cine e habarnistul...eu am lucrat cu materialul clientului care e chiar corect...ia sa vedem,stii de ce? Ia casca ochii mai bine si vezi pe schema....de ce s-a notat asa alimentarea filamentului? Ia sa vedem,stii sau nu stii? Iti spun eu mai acesta...NU STII!!

a si schema cealalta cu GU13...sau 813..ia vezi,cum e notata alimentarea? valderama esti varza...habar nu ai !Ia pune tu la un capat simbolul de masa si alimenteaza tubul si spune-mi ce se intampla,stii sau nu mai pseudoelectronistule....ia masoara fata de masa montajului cele doua capete ale filamentului si vezi ce valori apar deoarece alimentarea E FLOTANTA,(stiu ca folosesc termeni al caror sens nu il intelegi,si o fac intentionat) adica nu are legatura cu restul montajului...probabil ca pe la liceu nu se invata d'astea....Casca ochii si in schema originala din Electroniquepratique...probabil ca cei de acolo erau niste tampiti când au scris articolul,eu cred ca o sa le scriu sa vina sa ia lectii de la marele maestru emerit al tuburilor valderama care nu stie notiunile de baza...esti praf pulbere fina "maestre"..pune mana pe carte,lumea electronicii s-a schimbat de când ai fost tu la liceu(si doar atat),au aparut lucruri noi...Hai,poate ai treaba "maestre" si noi iti consumam pretiosul timp,du-te si lasa-ne pe noi astia mai putin trecuti prin stiintele exacte de liceu..

post-174759-0-01598600-1495607736_thumb.jpg

post-174759-0-92119600-1495607910_thumb.jpg

post-174759-0-89827900-1495608458_thumb.jpg

post-174759-0-02589000-1495608526_thumb.jpg

Editat de gedd
Link spre comentariu

Dar ce facem cu cei care postează scheme intenţionat gresite (cu valori alterate)? Un incepător (şi eu sunt ăncepător) dacă vrea să construiască schema lui gedd prima dată trabuie să ia legătura cu el sau cei care au construit-o (în prv) ca să evite orice surprize.

In legărută cu cei + - 20 V nu poate fi confuzie, se vede clar că tensiunea filamentului este redresată şi nu e diferenţială. Eu toteauna citesc foaia de catalog înainte de a face ceva. Cred că aceste amplificatoare le fac persoanele care cunosc fizica de clasa a 10 -a şi au trecut printr-un liceu profil electro şi nu ciobani sau pădurari..

Sunt persoane care s-au simţit ofensate cîndva şi acum vînează greşelile cu scopul de a ataca persoana.

gedd începătorii sunt de partea ta.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

serios mai valderama? daca tu asa crezi ia casca ochii in schema originala...ia vezi cine e habarnistul...eu am lucrat cu materialul clientului care e chiar corect...ia sa vedem,stii de ce? Ia casca ochii mai bine si vezi pe schema....de ce s-a notat asa alimentarea filamentului? Ia sa vedem,stii sau nu stii? Iti spun eu mai acesta...NU STII!!

a si schema cealalta cu GU13...sau 813..ia vezi,cum e notata alimentarea? valderama esti varza...habar nu ai !Ia pune tu la un capat simbolul de masa si alimenteaza tubul si spune-mi ce se intampla,stii sau nu mai pseudoelectronistule....ia masoara fata de masa montajului cele doua capete ale filamentului si vezi ce valori apar deoarece alimentarea E FLOTANTA,(stiu ca folosesc termeni al caror sens nu il intelegi,si o fac intentionat) adica nu are legatura cu restul montajului...probabil ca pe la liceu nu se invata d'astea....Casca ochii si in schema originala din Electroniquepratique...probabil ca cei de acolo erau niste tampiti când au scris articolul,eu cred ca o sa le scriu sa vina sa ia lectii de la marele maestru emerit al tuburilor valderama care nu stie notiunile de baza...esti praf pulbere fina "maestre"..pune mana pe carte,lumea electronicii s-a schimbat de când ai fost tu la liceu(si doar atat),au aparut lucruri noi...

gedd, tehnic , inginereste , nu este corect sa notezi tensiunea de alimentare a filamentului ca si cum ar fi diferentiala ! Adica masurata fata de masa +/- 20V , totusi din acel +/- se intelege ca este o tensiune continua , care alimenteaza filamentul lampoiului.

Hiba notarii cu +/- este ca induce in eroare , in special incepatorii , habarnistii , cei cu experienta intuiesc despre ce este vorba cu acea notare +/- , ma repet tehnic , inginereste nu este corecta acea notare .

Ca alta data sa nu mai existe astfel de discutii , timpite din punctul meu de vedere , nu mai face notarile care sunt pe diferite scheme de pe net , sunt destule scheme cu notatii gresite , deseneaza schemele pe caietele tale in varianta corecta , asa eviti asemenea discutii .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări