Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Noul meu proiect Amp SE cu GK71

gabrielbecheanu

Postări Recomandate

Salut

Azi am avut citeva momente libere si am facut masuratori. Montajul trebuie bibilit serios sau eventual modificat serios.

Dupa cum spuneam putere are dar ce este curios ca si la 1W tot 3% distorsiuni am

La 1W  raspunsul in frecventa este de la 20Hz la 30kHz  ceea ce nu e rau pentru trafuri pe tola E+I, la 14V 50Hz la 23kHz

Va trebui sa vad care parte a montajului introduce aceste distorsiuni 

Am sa iau semnal cu un condensator in fata distorsiometrului din amindoua etajele. Distorsiometrul merge pina la 100v RMS

Cu 6p3s alimentat la 450v cu 40mA  puterea maxima este de 15v RMS

Am fost singur si nu am putut face fotografii  vin si ele in curind

O seara placuta

Link spre comentariu

Da ,are atenuator reglabil pentru ca semnalul de analizat sa fie 0dB (1V) si abia dupa acea sa se faca citirea THD, banuiesc ca asa a-ti procedat si app , este grozav aparatul dvs !

Link spre comentariu

Nu procedez asa, il tin pe 30v cind masor amplificatoare si pe 1v cind fac reglaje la magnetofoane si casetofoane in manualele de service la magnetofoane semnalul e dat in db fata de 0db la 1v (ex -10db fata de 0 adica 316mv) Distorsiunile le citesc pe scala de % .Daca este o alta metoda ce masurare astept informatii Aparatul imi place este achizitionat din Anglia si este foarte precis, la 100khz masoara semnalul de iesire al generatorului foarte precisDupa cum se si vede masoara distorsiuni si de 0,001As fi vrut sa masoare distorsiuni in plaja audio nu doar 400hz si 1khz dar de hobby e okLa o saptamina de la achzitie aparuse un alt model la vinzare dual 780 daca nu ma insel

Link spre comentariu

Nu cred ca este bine, calibrarea se face intodeauna la acest tip de aparate ducind valoarea semnalului de analizat la 0dB si functie de marimea lui acesta poate fi atenuat cind este mai mare de 0dB sau amplificat cind sint mai mici de 0dB  prin selectia butoanelor corespunzatoare marimii semnalului de analizat urmat de reglarea nivelului semnalului sursa pentru capatul de scala 0dB, abia dupa aceste operatii se selecteaza nivelul de THD cu butoanele si citirea propriuzisa

Aparatul admite nivelul semnale de analizat intre 30mV-100v iar THD de la 0,001%-30%

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pai nu inteleg ce fac eu gresit, cind masor semnal mai mare de 1v selectez o scala mai mare iar scala de distorsiuni corespunzatoare distorsiunilor masurate de aparat dupa cum scrie pe aparat Automatic distorsion meter ce calibrare ar trebui sa fac?Aici apare o comfuzie aparatul iti arata masuratorile in vrms dbv si dbm iar distorsiunile in % si db, exista un tabel de corelare a acestor valori in functie de modalitatea de masurare. Spre exemplu cind reglez semnalul de intrare la un aparat iar acesta trebuie sa fie de -10dbv este mai usor de citit pe scala corespunzatoare dar nu cred ca referinta la amplificatoare trebuie sa fie 0dbv Parerea mea.Acum ceva vreme am cerut la Shibasoku un manual de utilizare dar au spus ca nu mai au atunci a trebuit sa fac citeva masuratori la generator si cd playere sa imi dau seama cum lucreaza

Link spre comentariu

Cind masurati un semnal mai mare sau mai mic de 1V  si i-l selectati  pe domeniul corespunzator  dB-metrul  acul arata 0dB ? Daca da aparatul se calibreaza automat in interiorul domeniului si probabil opratiunile sint mult simplificate dar daca nu se face acest lucru ramin valabile explicatile date inainte 

Link spre comentariu

Da cind masor 1v rms aparatul arata 0dbv pe scala de 1v nici mai mult nici mai putin. Masuratoarea am facut-o la 400 de hz cit imi masoara true rms si aparatul digital.Multumesc frumos pentru lamuriri

Editat de gabrielbecheanu
Link spre comentariu

Toate valorile generate sunt corect masurate ca si nivel, distorsiunile masurate au fost comparate cu cele date de diversi producatori aparatelor lor. Ultimul aparat masurat a fost un amplificator linn lk100.Prima masuratoare dupa ce l-am achizitionat a fost generatorul meu, eram curios sa vad daca minte producatotul instek in specificatiile saleNu imi fac nicio problema in privinta acuratetii masurari cu acest aparat. Unul mai precis nici ca putesm achizitiona la un pret rezonabil. Sunt constient de limitarile lui comparativ cu noua generatie de distorsiometre dar nu am avut disponibili 2500euro pentru ceva performant cum este modelul 725d de la acelasi producatorNe facem treaba cu ce avem

Link spre comentariu

Nu va faceti nicio problema cu aparatul este perfect pentru masurari si foarte performant, voiam sa discutam doar despre metoda de masurare cu el ca sa nu existe aceleasi THD la 3w sau 20w :scarpin

Link spre comentariu

Am inteles. Nu va faceti probleme din punctul acesta de vedere masuratorile scrise de mine sunt cele reale daca aveam dubii nu scriam Spre exeplu primul amplificator facut de mine un se cu 6c33c avea la 1w 0.15% iar la 15w 1.5% valori masurate cu acest aparat. Inca unu lucru distorsiunile sunt aceleasi si la 400hz si la 1khz aparatul are placi separate pentru fiecare frecventa.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

In schema de mai sus R3 este 1 Ohm?Si daca da...tensiunile sunt masurate fata de PE?Banuiti de ce intreb.Nu de alta dar asa ies bine cei 100v necesari g1 pentru negativare .

Editat de gheo23
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări