adrian_pic Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 As mai avea o curiozitate: partea de filtrare cum este facuta. Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Filamentele sunt in alternativ la toate tuburile, motivul? la cel cu 6c33c am avut filtrare facuta mai putin la finale, dupa testele facute au ramas in alternativ. Adevarat ca acest tub nu este 6c33c dar in momentul de fata am sa le las asa, in varianta finala nu exclud si alimentarea in cc. Anodica are filtrare separata pe fiecare infasurare de 400v ac si inseriate dupa filtrare. Dupa redresare doua condensatoare in serie de 330uF/450v electrolitici, bobina chocke de 10H 50ohmi, doua condensatoare in serie de 330uF/450v. Traf alimentare.pdf Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) Traful pare a fi doar pentru un canal dupa curentii de anodica. Desi vad 2x20V la 4 amperi pentru filamentele GK71. Filtrajul (330uF in serie => 165uF) mi se pare cam "subtire" dar daca socul ala de 10H isi face treaba (nu se satureaza) cred ca poti sa mergi si asa. Oricum daca alimentezi doar un canal iti poti da seama daca sursa este subdimensionata sau nu (daca obtii aceleasi valori de tensiune si curent => sursa este ok). Editat Decembrie 15, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Am pus un pdf mai vechi, fiecare infasurare de 400v are 400 ma Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Cu 400mA e clar ca iti mai ramane sa suspectezi tuburile. Am luat si eu tuburi de la user-ul ESU (are preturi foarte bune) si am primit tuburi in ambalajul original nedeschis. Daca am sa constat ca o lampa nu-i ok e clar ca ESU nu are nici o vina cat timp eu am fost primul care a deschis ambalajul. Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2015 Nu am avut prea mult timp sa ma ocup de montaj, Am alimentat de pe plotul de 2x400Vac era conectat pe cel de 2x350V, tensiune de pe G2 este mare de 500V trebuie micsorata la maxim 400Vcc, anodica 995V cu 125mA, am sa mai modific un pic tensiunea cu minus pentru a mai scadea curentul anodic Vineri am sa ma pot ocupa de montaj mai mult timp. Imediat ce am mai multe date am sa le postez. Poate pina la craciun il aranjez. Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 19, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2015 Salut Am sa fac citeva modificari, am sa folosesc 6N8S in loc de 6N9S si voi modifica schema putin. Ma ajuta domnul Lazaroiu cu modificarile sa nu fac prea multe incercari, le simuleaza in program. Va tin la curent cu rezultatele testelor. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 (editat) Ma ajuta domnul Lazaroiu cu modificarile sa nu fac prea multe incercari, le simuleaza in program. Da, este mai intelept asa. Simularea evita pierderea timpului inutil, plus ca permite schimbarea completa a configuratiei din cateva click-uri daca este nevoie. Sunt curios daca ai ales 6N8S pentru ca merge la tensiune anodica mai mare decat 6N9S sau ca are putere dubla. Editat Decembrie 19, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 (editat) Salut Am sa fac citeva modificari, am sa folosesc 6N8S in loc de 6N9S si voi modifica schema putin. Ma ajuta domnul Lazaroiu cu modificarile sa nu fac prea multe incercari, le simuleaza in program. Va tin la curent cu rezultatele testelor. Cam asta ar fi propunearea mea,important este ca tuburile ce le aveti pentru acest proiect sa fie noi sau cel putin sa aveti certitudinea ca sunt OK,altfel nu putem sa ne bazam pe nimic in aceasta schema. Am stiut de la bun inceput ca va fi un proiect dificil,daca eram mai aproape poate ca v-as fi ajutat mai cu folos...insa in acest mod colaborarea poate fi mai greoaie,dar il scoatem noi la capat ! Proiectul cu 6C33C pe care l-ati realizat este un minitehnicus,fata de acesta,deocamdata problemele sunt la inceput... Editat Decembrie 19, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 19, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2015 Luni fac modificari si masuratori, vedem ce iese. Tuburile pe intrare sunt noi EL 34 este folosit dar bun. Abia astept sa vad ce iese din acest proiect. Dupa ce masor si ascult cu GK71 fac teste si cu GM70. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 (editat) Lăzăroiu anodul tubului EL34(a+g2) stă cam jos fără semnal(175V) în raport cu masa ?!, de ce ai ales acest psf pentru "trioda" EL34 ?(dinamic are o strălucire aparte sau cum). o remarcă foarte mare disipaţia(circa 16W) pe rezistorul(4K7) dispus la anod EL34 , se va încălzi excesiv acest rezistor(4k7) chiar dacă va fi ales/pus cu disipaţie 25W. nu înţeleg de ce o aşa schemă http://www.elforum.info/uploads/monthly_12_2015/post-175212-0-53908000-1450550553.png Editat Decembrie 20, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 (editat) Lăzăroiu anodul tubului EL34 nu sta cam jos fără semnal(175V) ?!, de ce ai ales acest psf pentru EL34 ? PS o remarcă foarte mare disipaţia pe rezistorul dispus la anod(4K7) EL34 circa 16W ,se va încălzi excesiv acest rezistor chiar dacă va fi ales cu disipaţie maximă 25W. Da,corecte afirmatiile dv.,asa este,din punct de vedere al disipatiei rezistentei de anod care este foarte mare si cred ca se poate rezolva cu rezistente moderne din cele care se monteaza pe un radiator sau chiar pe sasiu,iar tensiunea anodica scazuta in repaos pe anodul lui EL34 am ales-o pentru minimul de distorsiuni posibile,pot alege si alte valori dar in acceptiunea unui THD destul de mare.In conditiile actuale THD-ul acestui etaj la limita in care sinusul nu este limitat nu depaseste 1%. Schema este doar o idee,oricine este binevenit cu orice propunere pertinenta,pe schema, asa cum sunt sigur ca veti face dv. Daca nu se va considera ca as complica schema,eu as alege o bobina in anodul lui EL34 cu o inductanta de 80H...100H. Editat Decembrie 20, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Schema este doar o idee,oricine este binevenit cu orice propunere pertinenta,pe schema, asa cum sunt sigur ca veti face dv. nu mă lasă inima să pun aici un atac adecvat situaţiei(am întrebat mai sus din curiozitate). Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 (editat) nu mă lasă inima să pun aici un atac adecvat situaţiei(am întrebat mai sus din curiozitate). Atata timp cat colegul @gabrielbecheanu nu este curios...eu nici atat,am dreptate ?? Daca se vrea performante adevarate cu acest etaj simplu,asa dupa cum am spus mai sus (#74),se poate utiliza o inductanta in anodul lui EL34 si asta fara modificari majore pe PCB-ul deja realizat (asa am inteles ca este un PCB deja realizat!),iar performantele se pot "citi" pe schema de mai jos,incomparabil cu montajul precedent,nu-i asa ? Un inductor de 100H nu-i un capat de tara si nici un spatiu enorm nu va ocupa pe acel sasiu. Editat Decembrie 20, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Da montajul este pe cablaj, am modificat deja trasee, asa cum spuneam este de test, varianta finala va fi tot pe cablaj. Daca cineva doreste sa modifice ceva sau sa ne spuna parerea lui pe mine nu ma deranjeaza. Daca eram asa destept faceam singur fara ajutorul nimanui, dar nu sunt, sunt doar ambitios. O seara placuta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum