TON Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Sectiune 26cm pe tola e120 Adica E20 .....dupa vechile standarde (tola 120x100) deci carcasa 40x65, generoasa sectiunea Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Daca 18W in clasa A1 satisfac si nu se doreste mai mult (clasa A2 cere un driver mai aparte) se poate folosi PSF-ul de mai jos (am ales 850V pentru ca sa mearga doi conzi de 450V inseriati): Am lucrat pe diagrama asta ca ..... era curata. Cu Ra=9k2 merge bine si GM70 dar ... tensiune anodica peste 900V deci se complica lucrurile la sursa de alimentare (3 conzi inseriati). Ce socluri ai pentru GK71 si GM70? Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2015 (editat) Tensiunea este de 1000v, am trei condensatori de 330mf 450v inainte si dupa choke . E20 tolaAm avut socluri ceramice de 6c33c si le-am frezat la un prieten bijutier. Editat Decembrie 12, 2015 de gabrielbecheanu Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Eu sper sa obtin mai mult de 18w. Acum ceva vreme am facut un amp cu 6c33c toata lumea spunea ca mai mult de 10-11 w nu se obtin. In masuratori cu distorsiuni de 1.5% au fost 15W = 11v rms sarcina 8ohmi Daca imi sosesc luni pina seara am timp sa fac citeva masuratori, montajul este pe o placa de lemn doar trafurile sa i le conectez. Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 (editat) O corectie mica daca-mi dati voie! Imi cer scuze,este greseala mea in ceea ce priveste etichetele de pe trafurile de iesire,este vorba de Ra=7K nu de 9.2K,de fapt imaginile de la aceste trafuri sunt trimise de mine colegului @gabrielbecheanu,trafurile ce le va primi d-lui au etichetele modificate asa cum trebuie,deci este vorba de 7K,imi cer scuze,de fapt am discutat telefonic cu @gabrielbecheanu in aceasta privinta insa se pare ca d-lui a uitat sa mentioneze acest "mic" amanunt. Trebuie sa tineti cont de faptul ca proiectul colegului @gabrielbecheanu cu GK-71 este in modul pentoda UL si este foarte important la ce potential va conecta d-lui grila supresoare (G3) de la GK-71,daca o va conecta la +50V va fi cu totul altceva comparativ cu conectarea la catod sau la masa (zero volti) sau in unele aplicatii chiar la -50V(!!!). Apreciez foarte mult curajul colegului @gabrielbecheanu pentru abordarea unui astfel de proiect cu o astfel de lampa oarecum mai "ciudata",dar vom astepta rezultatele practice. Succes Gabi! Editat Decembrie 12, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 (editat) Cu PSF-ul la 1000V si 120mA scoti 28W fara sa intrii in clasa A2 insa nu stiu cu ce distorsiuni si cred ca in driver ai sa pui EL34 ca sa asiguri 340Vpp in grila tubului final (sau poate 6P3S-E). Astept cu nerabdare ceva rezultate. P.S. Nu am vazut corectia (am postat in acelasi timp) insa la Ra = 7K puterea se duce spre 33W fara a intra in clasa A2 cu acelasi PSF (1000V si 120mA). Deja SE-ul asta se bate cu un PP deja. Cred ca este de prisos sa amintesc (siguri ati fost avertizat deja) ca la asemenea tensiuni trebuie mare atentie cu masuratorile (daca vreti sa masurati tensiunea anodica sau ceva in anodul finalei). In mod obisnuit testerele tin 600V. Editat Decembrie 12, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Practic acest proiect a fost gindit ca sa inpusc doi iepuri in acelasi timp. Am vrut un SE cu pentoda de putere mai mare decit cel cu 6C33C, dar in acelasi timp vreau sa testez si tubul GM70 cu acelasi traf. In cazul in care iese bine la masuratori si la auditii vreau sa fac un SE cu doua GM70 in paralel, sursa separata de final. Miezurile le am deja si consta in doua C core de Rostov pe canal. Voi pune aici toate rezultatele. Distorsiometrul meu masoara doar la 400Hz si 1K distorsiunile, frecventele standard de masurare si calibrare. Va pot spune un lucru din masuratori cind distorsiunile cresc peste 5% atunci le poti vedea pe osciloscop. Am aparatura de masurat asta nu este o problema. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Apreciez acest proiect, felicitari Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 (editat) Practic acest proiect a fost gindit ca sa inpusc doi iepuri in acelasi timp. Am vrut un SE cu pentoda de putere mai mare decit cel cu 6C33C, dar in acelasi timp vreau sa testez si tubul GM70 cu acelasi traf. In cazul in care iese bine la masuratori si la auditii vreau sa fac un SE cu doua GM70 in paralel, sursa separata de final. Miezurile le am deja si consta in doua C core de Rostov pe canal. Voi pune aici toate rezultatele. Distorsiometrul meu masoara doar la 400Hz si 1K distorsiunile, frecventele standard de masurare si calibrare. Va pot spune un lucru din masuratori cind distorsiunile cresc peste 5% atunci le poti vedea pe osciloscop. Am aparatura de masurat asta nu este o problema. Daca tot aveti pe "inventar" tubul GM70,aveti mai jos cateva variante de clase de functionare pentru acest tub,de remarcat este faptul ca distributia armonica este excelenta in toate aplicatiile de mai jos,asta denota faptul ca este un tub audio foarte bun,asa cum de altfel este definit si in foaia de catalog. Pentru clasele A2 urmariti pe grafice si curenti de grila pe care etajul de atac ar trebui sa fie "potent" sa-i asigure... Editat Decembrie 12, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 ... cred ca se poate deplasa curba Pd cu cel putin 15-30% in "sus" avand in vedere faptul ca in audio foarte putin din timp vom depasi curba, aceasta fiind data pentru un regim continuu...! In RF (nu e similar cu AF dar) se admite o depasire de pana la 3-4 ori al limitei impuse de Pd! Chiar si in telegrafie se admite un factor de 1.5-2 ori! Evident ca se va reduce durata de functionare a tuburilor... Cred... Link spre comentariu
simson Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 ... cred ca se poate deplasa curba Pd cu cel putin 15-30% in "sus" avand in vedere faptul ca in audio foarte putin din timp vom depasi curba, aceasta fiind data pentru un regim continuu...! In RF (nu e similar cu AF dar) se admite o depasire de pana la 3-4 ori al limitei impuse de Pd! Chiar si in telegrafie se admite un factor de 1.5-2 ori! Evident ca se va reduce durata de functionare a tuburilor... Cred... Valabil la push-pull clasa AB sau B, si deloc la single ended in cazul acestui topic. 1 Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Da asa este ... mi-a scapat tema topicului... Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) Salut Primele teste preliminare sunt incurajatoare. Vestea proasta e ca am un GK71 defect si trabuie sa iau altul si nu stiu de unde. Cu amindoua tuburile conectate (cel defect consuma mult si imi scade tensiunea la 750V) am obtinut pe canalul bun la 750v cu 100ma in gol 11Vrms cu 6% distorsiuni sarcina de 8ohmi, nfb conectat tensiune cu minus din grila -35v pentru 100ma. Driver 6P3S tensiune catod 5.7V. Banda de frecventa 25Hz-50kHz, la 100kHz am doar 6Vrms Maine am sa las doar un canal, am sa scot traful de iesire si tubul si am sa fac masuratori si ajustari numai pe un canal pina fac rost de inca un tub. Cam atit pentru azi Am sa fac si fotografii maine Editat Decembrie 15, 2015 de gabrielbecheanu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) Sursa de alimentare ce traf are? Poate sursa nu-i capabila de curent. Mi se pare cam mare scaderea de la 1000V la 750V. Cu -35V la 750V din grafic nu prea esti la 100mA ci mult mai mult (G2 la 400V si G3 la 50V). Cred ca si al doilea tub este obosit. Aici este un link cu un anunt de vanzari (65 lei bucata): http://www.radioamator.ro/mp/read.php?a=1&m=85258 Editat Decembrie 15, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Maine dupa ce las doar un canal am sa fac din nou teste si va spun exact ce am ca tensiuni. Traful este facut la LGM Eutronic Resita si este generos ca si curent. Tuburile sunt luate demult de la ESU daca nu ma insel si pareau noi nefolosite. Daca si asta o fi ca 6c33c o sa trebuiasca sa iau mai multe. Important este sa gasesc macar unul nou ca sa pot face teste cu amindoua canalele. Pun inca o data schema pe care o folosesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum