hpavictor Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 G3 trebuie sa fie la +50V ... Eeee ? Ce " mama saraciei " de PSF este asta ? Oare de ce nu este conectat direct la masa ( clasic ) ?Personal nu cred ca GK71 are un potential audiofil adevarat iar lampa GK71 + soclu ei nu costa cat GU50 , pentru a justifica o asemenea investitie " audiofila " .Nu se poate inlocui 813 fara modificari importante cu GK71 , din schema de aici : download/file.php?id=60129&mode=view , rezultatele sunt fix in porumb daca G3 se conecteaza la catod , parerea mea .GK71 a fost proiectat sa functioneze " altfel " ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Ra(Za) văzută de mine pentru posibila clasa A(A1) tub final GK71 conexiune pentodă. Situaţie când THD pentru 25W putere utilă în sarcină la ieşire cred că pot deveni minime dacă potrivim atacul gc(evident fără curent gc în această situaţie). Nu ştiu(nu mă prind) ce se căuta în zona Ra(Za) 8kΩ-10kΩ dar poate învăţ/aflu. În opinia mea funcţie de clasa de funcţionare şi regimul de alimentare anodică GK71 Ra(Za) poate lua diverse valori cuprinse între 2KΩ-7KΩ. Personal pentru clasa A(A1) GK71 aş opta pentru o tensiune anodică de 700V maxim 800V negativare automată şi Ra(Za) pe măsură 4600Ω(din fericire nu mă aflu în această situaţie).Ce frumos sună Ra=4600Ω(pt GK71 pentoda-SE),aceasată valoare bănuiesc că poate avea nuanţe muzicale. Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 G3 trebuie sa fie la +50V ... ... rezultatele sunt fix in porumb daca G3 se conecteaza la catod ... O parte din electronii ce ajung in anod nu ramin in anod ci sunt reflectati/ies in afara anodului. Acest lucru se numeste emisia secundara. Dintre electronii ce parasesc anodul o parte din ei "cad" inapoi in anod dar pentru ceilalti e nevoie de g3 pentru ai respinge inapoi in anod.G3 (grila supresoare) e foarte importanta pentru ca face diferenta intre caracteristica unei tetrode si a unei pentode. Cind anodul e la tensiune mare nu prea conteaza dar cind creste potentialul pe g1 si deci scade potentialul in anod, un 50V poate influenta destul de mult comparind cu 100V-200V tensiune la care poate ajunge anodul. La majoritatea tuburilor, g3 e legat intern la catod, producatorul nelasind posibilitatea sa facem altfel. Tubul GK71 insa e un tub de RF iar in RF se poate folosi modularea pe g3. De asta nu e conectat intern. Cind potentialul anodului ajunge la 100V cu siguranta nu vom avea acelasi curent Ia, cu g3 la 50V sau potentialul catodului. Producatorul garanteaza acele curbe numai cu g3=+50V. In grafice sunt 2 curbe, pentru Ug2 300V si respectiv 400V dar in toate se specifica g3=+50V, potential fix. Inspre originea axelor conteaza mult, g3 face diferenta intre caracteristica unei tetrode si ale unei pentode. Nefolosind tensiunea g3 din catalog nu vom mai avea aceleasi curbe. Pot fi mai bune sau mai proaste dar nu mai avem o baza de analiza. Eu cred ca fara g3=+50V vor fi si alte curbe dar si curbe mai proaste. Am presupus ca producatorul a pus curbele cele mai bune, curbe obtinute cu Ug3=+50V (fata de catod). Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 ...Inspre originea axelor conteaza mult...Ca sa fiu mai clar, conteaza in originea axelor dar nu ne prea intereseaza. Ne intereseaza in partea stinga sus a graficului cind Ua scade catre 100V si curentul anodic creste. Nu vom avea acelasi curent anodic cu Ug3=+50V fata de catod sau cu g3 conectat la catod. La Ua=100V, cei +50V prezenti sau lipsa ai lui g3 pot avea o pendere mare. Vorbim de alt curent anodic maxim. Greu de spus cit de mare e eroarea. Daca nu respectam Ug3=+50V nu avem niciun grafic corect pe care sa putem face estimari corecte. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 ... ce mai spun colegi de pe alte forumuri referitor la montaje cu GK-71...! http://www.audio-talk.co.uk/phpBB2/viewtopic.php?t=4965 "Just having some fun looking at the GK-71 in triode mode... It is a bit of a beast." Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Si inca o schema interesanta cu GK-71 de aici gk71 se.gif - Rozmiar oryginalny - Fotosik (cautare cu google) , o schema realizata practic. Se pare ca in modul trioda ar fi cea mai buna solutie cu aceasta lampa. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Nu . Cu tot respectul fata de antevorbitorii mei ( de fapt antescriitorii ? ) tot nu poate fi o solutie serioasa si realista pentru a folosi GK71 ca final audio de mare putere SE .Ar putea fi posibil , dar doar in modul TotalTrioda , adica cu atacul pe catod clasic in modul Catod Comun ( specific RF !!! , scuze de sperjur , dar sper sa ma sustina / combata din punct de vedere teoretic prietenii mei forumisti : @Valderama si @Traian B ) folosind un trafo interstage 10:1 mai special ( prietenul meu forumist @dvb e super specializat in trafo interstage iar binecunoscutul @lazaroiu super specializat specializat in trafo out etc .si nu numai ) ... pentru trafo retea ii reamintesc pe expertii Petra : Dnul Macovei si Dnul Voicu si/ sau Dnul Aster Norbert ( actionarul din Germania - DE ) , binecunoscuti Dvoastra !Si eu sunt curios de rezultatele finale ... total intamplator fiind posesor de GK71 prin bunavointa ( donatia ) userului @esu ( Ioan ) pe care il asigur de tot respectul meu !Va prezint un asemenea exemplu de atac in catod pe modul comun , dar cu o alta lampa finala (SV572-160 ) : Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Buna seara Zilele acestea imi sosesc transformatoarele de iesire. Imediat ce le montez si le testez am sa pun datele rezultate Sper sa fie asa cum mi-am imaginat vizavi de tubul GK 71. La servici am si vechiul meu amplificator cu 6C33C deci am cu ce sa compar. Cu acelasi montaj si trafuri am sa incerc si tubul GM70 Ca driver am sa folosesc 6P3S sau EL34 in functie de rezultat. Numai bine Link spre comentariu
THOMAS Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 (editat) Buna seara Zilele acestea imi sosesc transformatoarele de iesire. Imediat ce le montez si le testez am sa pun datele rezultate Sper sa fie asa cum mi-am imaginat vizavi de tubul GK 71. La servici am si vechiul meu amplificator cu 6C33C deci am cu ce sa compar. Cu acelasi montaj si trafuri am sa incerc si tubul GM70 Ca driver am sa folosesc 6P3S sau EL34 in functie de rezultat. Numai bine Cred ca ati avea sanse mari sa obtineti un amplificator de calitate cu tubul GK-71 in modul trioda,am gasit un grafic determinat practic de un rus si dupa cum vedeti arata foarte bine,este un tub foarte liniar conectat ca trioda (G2,G3 la Anod),puteti proba si aceasta varianta cu trafurile ce le aveti. ....v-ar recomanda doua drepte de sarcina pentru cazul a doua PSF-uri,cu Ra=7K puteti utiliza trafurile dv.,insa pentru Ra=5K va trebuiesc alte trafuri...,asta ca studiu,stiu ca veti termina proiectul asa cum l-ati inceput. P.S oricine doreste poate veni cu alte propuneri. Editat Decembrie 10, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 (editat) Eu as alege Ra=5K ( 7K tot in clasa A2 vad ca intra). Tensiune anodica mai mica, traf mai usor de realizat. Cu 7K va merge mai bine GM70. Ca driver cred ca EL34 este mai potrivit. (cu 7K este nevoie de atac mare in grila tubului final si parca 6P3S nu mergea peste 300V tensiune anodica) Ceva detalii despre trafuri ar fi binevenite. (banuiesc ca sunt DIY) Editat Decembrie 10, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Nu .Cu tot respectul fata de antevorbitorii mei ( de fapt antescriitorii ? ) tot nu poate fi o solutie serioasa si realista pentru a folosi GK71 ca final audio de mare putere SE .Ar putea fi posibil , dar doar in modul TotalTrioda , adica cu atacul pe catod clasic in modul Catod Comun ( specific RF !!! , scuze de sperjur , dar sper sa ma sustina / combata din punct de vedere teoretic prietenii mei forumisti : @Valderama si @Traian B ) folosind un trafo interstage 10:1 mai special ( prietenul meu forumist @dvb e super specializat in trafo interstage iar binecunoscutul @lazaroiu super specializat specializat in trafo out etc .si nu numai ) ... pentru trafo retea ii reamintesc pe expertii Petra : Dnul Macovei si Dnul Voicu si/ sau Dnul Aster Norbert ( actionarul din Germania - DE ) , binecunoscuti Dvoastra !Si eu sunt curios de rezultatele finale ... total intamplator fiind posesor de GK71 prin bunavointa ( donatia ) userului @esu ( Ioan ) pe care il asigur de tot respectul meu !Va prezint un asemenea exemplu de atac in catod pe modul comun , dar cu o alta lampa finala (SV572-160 ) : Tot e bine si asa. Pentru state of the art- ul problemei ai fi putut propune chiar un push-pull cu 2 x GK71 in configuratie super-catod... Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Am atasat doua fotografii. Le astept maine sa soseasca prin curier Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Ce sectiune au trafurile? Link spre comentariu
TON Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Pacat de anod ca e sus.........alta complicatie........ dar 35w suna bine rau !!!!!!! Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Decembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Sectiune 26cm pe tola e120 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum