Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Noul meu proiect Amp SE cu GK71

gabrielbecheanu

Postări Recomandate

Schema asta download/file.php?id=60032&mode=view din electronique practique pare realistă domnule ca negativare gc-GK71 deasemeni efectul ig2-dinamic(UL) nu este limitat de rezistenţa Rg2=R19=3kΩ !!!.Înfăşurarea aia L2-OT vine cuplată direct la g2-GK71 domnule aşa cum trebuie ca să fie efectivă configuraţia UL ,cu rezistenţa R19 aia din simulare Rg2-3kΩ plantată serie g2-GK71-L2 configuraţia UL devine Pu-L adică o configuratie puţin lineară (în opinia mea) ,nu se pun domnule valori gen R19 aşa după soare/lună-plină... vreau să cred/sper.

Văd că ai tuburile GK71 pe masă download/file.php?id=59990&mode=view ne spui şi nouă (când ai timp dacă vrei) cât ai negativarea în etajul final ?

Promit să nu mai intervin în subiect până la apariţia oscilogramelor 30hz-sqw ,30hz-sinus în prag de limitare respectiv 10khz-sqw(desigur oscilograme desprinse din realitatea fizică/materială).

Link spre comentariu

Schema asta download/file.php?id=60032&mode=view din electronique practique pare realistă domnule ca negativare gc-GK71 deasemeni efectul ig2-dinamic(UL) nu este limitat de rezistenţa Rg2=R19=3kΩ !!!.Înfăşurarea aia L2-OT vine cuplată direct la g2-GK71 domnule aşa cum trebuie ca să fie efectivă configuraţia UL ,cu rezistenţa R19 aia din simulare Rg2-3kΩ plantată serie g2-GK71-L2 configuraţia UL devine Pu-L adică o configuratie puţin lineară (în opinia mea) ,nu se pun domnule valori gen R19 aşa după soare/lună-plină... vreau să cred/sper.

Văd că ai tuburile GK71 pe masă download/file.php?id=59990&mode=view ne spui şi nouă (când ai timp dacă vrei) cât ai negativarea în etajul final ?

Promit să nu mai intervin în subiect până la apariţia oscilogramelor 30hz-sqw ,30hz-sinus în prag de limitare respectiv 10khz-sqw(desigur oscilograme desprinse din realitatea fizică/materială).

Aveti dreptate in ceea ce priveste polarizarea G2,este greseala mea si este corectata in schema de mai jos.Acum asteptam raspunsul lui @

gabrielbecheanu privind masuratorile practice(statice) pe montajul de proba in etajul final si apoi cand vor fi gata si OT-urile vom vedea si oscilogramele,sincer si pentru mine acest tub reprezinta o provocare.Schema de aici download/file.php?id=60032&mode=view este modificata de mine cu un an in urma,schema originala fiind cu tubul 813 (o s-o postez aici cand ajung acasa) si toate valorile din jurul etajului final sunt tot de mine scrise pe articolul de mai sus fara simulare ci doar analizand graficele chiar si polarizare G2 este tot de mine modificata si alimentata printr-o bobina UL de la +400V,grila G2 a tubului 813(schema originala) se alimenta clasic dintr-o priza a trafului de iesire la 50%.Tubul GK71 este foarte dificil,observati ca in datele de catalog se da Ug3=+50V,iar in proiectul lui @gabrielbecheanu G3 este conectata la catodul virtual (R5,+6V)...,deci pentru acest tub imi este foarte greu sa realizez un model SPICE.In concluzie astept rezultatele masuratorilor lui Gabi si poate asa imi pot imbunatati modelul pentru GK71,imi cer scuze dar eu nu pot fi atat de radical ca dv.,mai astept ceva rezultate.

Este bine ca interveniti cu argumente tehnice in acest subiect,pana la urma asa se discuta pe un forum serios si rezultatul final va fi un proiect bun si sigur pentru cine la lansat.

In atasament ; schema modificata si compataie grafice 813 si GK-71.

Link spre comentariu

În continuare nu cred că atunci când Ug2_0=300V în raport cu catodul şi Ua_0=940V în raport cu catodul corespunde o tensiune de negativare Ugc_0=-94V pentru ia_0=90mA şi ig2_0=29mA.

Domnule uite ce vedem pe caracteristici GK71 din img. când Ug2_0=300V ,Ua_0=940V ,Ug3_0=50V nu văd posibil ia_0=90mA în condiţiile Ugc_0=-94V în raport cu catodul chiar dacă Ug3_0 se afla la potenţial +50V . Să nu fiu luat cu "dar ştiţi ne aflăm în conexiune UL" ,să fie clar din capul locului discutăm STATIC (situaţie în care nu am nevoie de caracteristici specifice UL).

Repet gabrielbecheanu are tuburile GK71 pe masă şi pote preciza ca referinţă în condiţiile date Ugc_0 şi respectiv ia_0.

PS.Da ai dreptate adigh am corectat.

post-18717-139829786088_thumb.png

Link spre comentariu

Cam ăsta ar fi curentul ig2-GK71 în două situaţii(pentru Ug2=0,3KV=ct şi Ug3=50V=ct).De unde vin ăia 29mA ig2_0-GK71 când Ug2_0=0,3KV(din model/simulare) nu mă prind .

post-18717-1398297861_thumb.jpg

Link spre comentariu

Asteptam rezultatele/masuratorile practice de pe montajul de proba de la @gabrielbecheanu.In urma discutiei cu dv.la telefon (@valderama) cred ca cele mai bune rezultate s-ar obtine cu acest tub in SE cu PSF-ul din graficul de mai jos,eu am mers pe Pda maxim,stiu ca dv. o sa-l desenati (calculati) cu o precizie mai mare si deci sunteti in masura sa ma corectati,oricum cred ca in situatia din grafic (SE A2) ne putem incadra intr-o "clasa" audiofila cu acest tub,dar si o putere deloc de neglijat (~40W)! Ati avut mare dreptate alegand acest PSF,acum imi pot face si eu un model Spice corect! icon_jook

Link spre comentariu

eu as fi interesat daca are dl gabi tot articolul acela sa il puna, poate ascunde si ceva secrete de functionare.... am vazut in unele reviste ca se da mai detaliat constructia.

Link spre comentariu

Faptul ca un tub poate fi exploatat cu diferite Ra precum 9k2(Lazaroiu), 8k(Electronique practique) sau 2k(Lazaroiu) nu arata decit ca un lucru se poate face in mai multe feluri. In majoritatea cazurilor.Daca mai era nevoie de aratat.

Link spre comentariu

Asta download/file.php?id=60115&mode=view da domne(Lăzăroiu) zonă de lucru pentru GK71-SE în A2 cu atac gc asimetric (exact ce am discutat/propus la telefon).Cu Ra(Za) 2k altă "poveste" ,se poate termina/executa lucrarea frumos/bine fără doar şi poate plus că banda de trecere OT poate fi extrem de generoasă.

...ramane sa proiectam un etaj de atac asimetric corespunzator pentru acest tub cu EL34,6P3S,6L6 si de ce nu chiar cu EL84 (grila G1 GK71 are nevoie de 80Vpp si curent de grila) si gata un proiect foarte fain dupa care se vor inspira si colegi de pe alte formuri!***********************************************************

Faptul ca un tub poate fi exploatat cu diferite Ra precum 9k2(Lazaroiu), 8k(Electronique practique) sau 2k(Lazaroiu) nu arata decit ca un lucru se poate face in mai multe feluri. In majoritatea cazurilor.Daca mai era nevoie de aratat.

Corect!...insa trebuie sa asteptam si rezultatele practice/masuratorile lui @gabrilebecheanu si apoi vedem ce varianta va fi cea mai buna,deocamdata teoretic varianta Ra=2K mi se pare foarte buna,dar mai bine asteptam un raspuns de la Gabi! Pe alte formuri straine sunt discutii aprinse in ceea ce priveste aplicatiile practice ale acestui tub GK71 in domeniul audio,deocamdata la noi discutiile sunt linistite si la obiect !
Link spre comentariu

În grafic ar trebui reprezentată variaţia ia mai bine(desigur se înţelege ce se întâmplă acolo şi din reprezentarea iniţială... depinde cum plasăm martori de timp) ,am pus ceva martori de timp.

post-18717-139829786126_thumb.png

Link spre comentariu

Buna searaAcum am ajuns in fata unui calculator. Imi cer scuze pentru asteptare.Situatia sta in felul urmator.In anod la GK 71 am 950V, g2 este alimentata la 380V, g3 este legata la catod.In catod pe rezistenta de 51ohmi inseriata cu cele de 33ohmi am 5V atunci cind pe g1 am -80V Tensiuni EL34 anod 380V catod 31V cu rezistenta de 2k2 in catodul tubului.Atasat schema originala de la care sa plecat.Eu am tot articolul dar este mare are 11mbDaca il vrea cineva, sa imi trimita mailul pe pm

post-8444-139829786183_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu cred ca este bine ales punctul de functionare pt acest tub, sint prea mari limitele Ra iar cind intra in A2 nu cred ca driverul poate sustine curentul de grila, posibil sa gresesc si de acea testele lui gabrielbecheanu vor clarifica aceste probleme, hai sa asteptam...

Link spre comentariu

Nu cred ca este bine ales punctul de functionare pt acest tub, sint prea mari limitele Ra iar cind intra in A2 nu cred ca driverul poate sustine curentul de grila, posibil sa gresesc si de acea testele lui gabrielbecheanu vor clarifica aceste probleme, hai sa asteptam...

Care driver ?

Încerc să te ajut să crezi fără să aşteptăm prea mult

.......................................................................................................................................................................

Pentru acest grafic download/file.php?id=60115&mode=view atacul prefinal ar trebui sa aiba o capabilitate minima de 110Vpp@25mA, daca nu cumva ma insel :-)

După cum se vede ai "estimat" bine/acoperitor vârful de curent Ig1(25mA) ,adică un etaj de atac repetor pe catod 6p14p cuplat galvanic cu gc-GK71 poate fi mai mult decât suficient.

post-18717-139829786272_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări