Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Genius 5050 v2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Se pare ca l-a reparat pana la urma, dar intr-un alt mod.

Cum a pus finalul cel nou a patit la fel ca cel vechi,aceleasi simptome,aceeasi manifestare.

Asa ca a pus o placa separata pentru amplificare.

A masurat toate cele,nu avea nici un scurt nimic,dar nu a gasit problema.

A pus si o racire,un radiator mai mare,toate ca toate dar mi se pare ca nu se mai aude bassu' ala profund si asa tare ca inainte de reparatie.

Pe placa adaugata sunt 2 bucati de TDA2050,amandoua lipite de radiator +pasta termoconductoare,banuiesc ca acum merg amandoua, adica 30w +30w = 60rms ? Daca gresesc corectati-ma.

Mai jos aveti reparatia:

http://imageshack.com/a/img843/6258/gcodz.jpg

http://imageshack.com/a/img838/8428/4qml.jpg

Ce parere aveti despre toata treaba?

Link spre comentariu

Tda2050 scoate 25-30w PE 4OHMI si la o TENSIUNE de alimentare de cca. +-20v. Pe 8ohmi scoate mai putin, adica 15w-20w, RMS.2 x Tda2050 in punte cred ca scot vreo 50w pe 8ohmi, asadar e mai slab ca originalul care cica are scoate 75w.Cati ohmi are difuzorul de la iesirea acestui amplificator cu tda2050??Cu ce tensiune ai alimentat acest amplificator?

Link spre comentariu

Nu l-am reparat eu. Deci nu stiu la ce tensiune e alimentat, difuzorul are 6ohmi parca si tda7492mv cu care vine din fabrica ar avea cam 50w.Dar nu stiu daca sunt legate in punte sau nu tda-urile, cum imi dau seama?Totusi parca nu sunt asa multumit de sunetul si puterea celor doua tda2050, le-as putea inlocui cu altceva mai bun ? Daca da, cu ce?

Link spre comentariu

La tda 7492 in datasheet scrie ca scoate 50+50w.Din moment ce sunt 2 integrate pe acea placa, si exista doar o intrare de semnal si o singura iesire pentru difuzor, e clar ca functioneaza ambele integrate pentru o singura iesire, deci se insumeaza puterea lor.Chestia e ca, tda-ul original 7492 merge alimentat la vreo 25v , pe cand tda2050 merge alimentat simetric la +-20-22, deci vreo 40-45v alimentare simpla.Nu ai un multimetru sa masori tensiunea de alimentare a acestui kit?

Link spre comentariu

Da, acum uitasem de terminatia MV.Ok, deci tda7492 scotea 50w alimentat simplu la 25v aprox.2 x Tda2050 scot cam 50-60w alimentat simetric la aprox +-22, sau alimentare simpla 40-45v, ceea ce tu nu ai.Tu avand tensiunea de alimentare mult mai mica, e clar ca nu beneficiezi de puterea maxima a IC-urilor... ci numai...probabil 50%

Link spre comentariu

Cel mai bine, daca ai bani de cheltuit, cumpara un traf de genius 5000 la mana a doua...costa cam 50-70 lei....cumpara un kit cu tda7294, si va bubui wooferul. Eu am Genius 5000, cu final tda7295, si are un bas profund si puternic :da P.S. Kit-ul acela primeste semnal direct de la sursa (PC, MP3 player, etc) sau de la preamplificatorul sistemului? Banuiesc ca partea a 2-a, dar intreb totusi.

Link spre comentariu

Daca eram in locul tau, il vindeam asa cum e acum si-mi luam altul :101 Daca totusi ai bani de cheltuit si ambitia sa-l faci pe acesta super tare, poti incerca sa faci cum ti-am sugerat. Iti trebuie totusi cunostinte minime de electronica, zic eu.Sau...... cauta un kit audio mai puternic decat ce ai tu acum, care sa se alimenteze la 25-30v alimentare simpla....ca sa nu mai investesti in alt traf.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări