Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Genius 5050 v2

Postări Recomandate

In sfarsit , am dat de un baiat in Giurgiu, care se pricepe! I-am dus subwooferu si in cateva ore mi-a spus ce are, finalul de la subwoofer ars, imi baga 25v pe iesire, am gasit pe adelaida.ro [sper ca nu e reclama] , costa 50 de lei , i-am zis sa dea comanda si acum astept sa vina si sa il termine! O.oIntrebare: din ce cauza se ard finalii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

scurt pe iesire,folosirea impedantelor mai MICI decat suporta finalul,sistem de racire subdimensionat,astea fiind cele mai uzuale(si desigur lipsa protectiilor pt astfel de greseli)...iar cum de ceva vreme piata de la noi e invadata de semiconductori contrafacuti,multi executati chiar de toata jena se mai ard si de la sine,asa,ca atat le-a fost scris :rade:

Link spre comentariu

Ma costa 10 lei transportul prin posta romana, am sunat azi [doar 1 cursa ], si sa coste mai mult de 150 de lei cu totu'?

Cate kg are? Nu de alta, dar eu trimit cand si cand colete mici cu posta, si la un colet de 1kg imi iau 12 lei, cu ramburs, dar totusi...Mi-a trimis cineva un colet de 7kg si a costa peste 20 lei expedierea....deci atentie ca tarifele postei romane s-au majorat in 2014 foarte mult.Sistem audio cu sursa in comutatie? Hmmm,,, eu nu cred c-o sa aiba viata lunga (dar e doar parerea mea)Am si eu un Genius 5.1 foarte asemanator, insa model mai vechi......care are insa sursa clasica cu traf. Il am de vreo 7 ani cred, si merge stas.Bafta cu sistemul!
Link spre comentariu

Are 7 kg doar subwooferul, si pentru colete pana in 10 kg ,tariful este acelasi! Vezi ca e si pe site la posta un calculator de taxe...

EDDIY fi putin mai explicit cu mesajul , cum sa se foloseasca impedante mai mici decat suporta finalul? Toate sunt pe 8ohmi parca si finalele lucreaza intre 6-8 parca, nu stiu foarte multe detalii doar ce am vazut pe net...

Ce inseamna sursa in comutatie? De ce sa nu reziste?

Link spre comentariu

Se poate, de ce nu? Dar un asemenea traf e cam scump. Eventual recuperat din alte sisteme Genius de 150w (presupunand ca ai aceleasi tensiuni), de exemplu Genius SW-HF 5.1 5000.Nu-ti face mari probleme din cauza sursei acum, ca nu cred c-o sa pocneasca prea repede. Toata treaba e sa nu abuzezi de aparat, folosind basul wooferului la maxim s.a.Nu prea inteleg eu de ce-au trecut baietii de la Genius la surse in comutatie....toate sistemele intalnite de mine aveau sursa clasica cu traf (reducere costuri?!)Apropo, l-ai reparat pana la urma?

Link spre comentariu

Nu prea inteleg eu de ce-au trecut baietii de la Genius la surse in comutatie....toate sistemele intalnite de mine aveau sursa clasica cu traf (reducere costuri?!)

:da Te-ai prins.
Banuiam eu. La inceput, au facut niste sisteme foarte bune astia de la Genius, dar in ultimul timp sunt tot mai multe sisteme d-ale lor aduse inapoi pe perioada garantiei, pentru reparatii. :rade:
Link spre comentariu

EDDIY fi putin mai explicit cu mesajul , cum sa se foloseasca impedante mai mici decat suporta finalul? Toate sunt pe 8ohmi parca si finalele lucreaza intre 6-8 parca, nu stiu foarte multe detalii doar ce am vazut pe net...

Ai intrebat din ce cauza se ard finalii,eu le-am enumerat pe cele mai uzuale la modul GENERAL,nu ma refeream strict la sistemul tau,cum de altfel nici intrebarea nu s-a referit la un anume "final".
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări