Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv nippon sasiu m35 defect procesor vtc3831ac 4

marianmarian157

Postări Recomandate

buna seara.vreau sa va spun o posibila rezolvare la acest tv. sasiu m35 procesor vtc3831ac 4;-dupa citeva minute de functionare pleaca pe cautare automata,..se deslipeste rezistenta r004 dinspre tastatura si puntea j244,se lipeste capatul rezistentei r004 cu capatul deslipit al lui j244 si problema sa rezolvat,tv va functiona numai din telecomanda ......

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefanion

8

• dan cod

5

• BUGHIU

2

• marianmarian157

2

Top autori în acest subiect

ok. dar daca deslipesti pin 1 procesor vezi daca cauza este tastatura eu zic ca procesorul este defect se poate rezolva cu ce am spus daca gresesc va rog ma corectati .dl profesionisti

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

buna seara! am la acest tv  q 402 c5885,va rog o sugestie, cu ce pot inlocui sa fie superior lui c5885,

multumesc!

Superior la ce? Curent? Tensiune?Timpi comutatie? Daca e ceva in neregula,nu va merge cu nimic,chiar superior fiind,tot se va distruge!!

Link spre comentariu

nu aveam originalul, si era normal zic sa fie mai bun si ca tensiune ,si curent, timpi de comutatie,si ce aveam la indemana aseara, azi am gasit originalul si in afara de cond de recuperare,care l-am schimbat, ce sa mai verific ? tv functioneaza deocamdata normal, dar il mai tin in probe!

deci puteam sa pun si 1803DFI ,in alte scheme am vazut si sd2499

Editat de stefanion
Link spre comentariu

Eu presupun ca acolo traful linii e pe duca

ati avut dreptate, dupa cateva ore de functionare,sa pus in scurt si c5885 inlocuit de mine, am inlocuit cu 1803DFI si acum sa dus traful,dupa ce a plecat liniile sa auzit un zgomot ,dupa care a intrat din nou protectia,crezand ca 1803DFI a intrat in scurt,dupa ce il scot,masor tranzistorul,bun,masor sa vad de ce a intrat protectia pe sursa,zic sa ars dioda pe bara +112v,buna,dupa care constat ca traful era pe duca,si acum e in scurt:pic 5,6 care e -14v,+19v  pic 8 GND, pic 9 filament , cu pic 4 +112v, pic 10 +200v si pic 2 unde este conectat colectorul final linii.

acum nu stiu ce trafo linii sa pun de proba macar cu resoclare, pe trafo original scrie D24B T5405 3H, deci tv este,nippon model ec21228

Editat de stefanion
Link spre comentariu

Nu cred ca acela e codul  trafo  , altceva nu mai scrie ?  > sau o poza cu eticheta transformatorului  !!

Nu cumva  scrie si BSC25-0274L ??

Editat de dan-a2
Link spre comentariu

Nu cred ca acela e codul  trafo  , altceva nu mai scrie ?  > sau o poza cu eticheta transformatorului  !!

Nu cumva  scrie si BSC25-0274L ??

e posibil, ce am citit eu e imprimat cu laser langa potentiometru focalizare, eticheta acum am vazut ca lipseste,scuzati,am gasito prin carcasa tv acum ,si scrie : BSC 25-0274H si inca o serie 37 -SC2502-74H0x deci ati avut dreptate, acum ce pot pune cu HR...

multumesc de intelegere!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări