Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

macheta didactica

Vizitator cretu24

Postări Recomandate

Alea maro sunt condensatoare (nu rezistente) date la masa de la quartz, nu se arde nimic acolo.Vad ca nu ai cunostinte de electronica, te intreb iar: ai pe cineva sa te ajute?

Editat de thunderer
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefanescu Marius

16

• Mircea

14

• albasete

3

• danpin

3

Top autori în acest subiect

thunderer, am incercat sa-l contactez pe cel care a facut placa (desi inca nu sunt sigur ca persoana pe care am contactat-o este creatorul placii), dar n-am primit un raspuns pana acum.Macheta am primit-o fara vreo informatie despre constructor, nefunctionala din cauza unor defecte de proiectare (constructia tunurilor gresita). Le-am corectat si le-am facut functionale, dar am constat, dupa cum am zis, ca sursa nu era suficient de puternica sa miste mai mult de 4 tunuri. Cat despre motorase, crad ca inca mai functioneaza, avand in vedere ca, cu alimentarea veche de 5V, la conectare, inca mai au o miscare scurta.Un controller nu prea am cu ce sa-l programez, cu atat mai putin vreo cunostinta care sa realizeze o noua placa dupa schema.Am gasit pe OLX un controller pe 16 canale, dar apare problema intrarii I2C care necesita un arduino si alte "complicăciuni". 

Link spre comentariu

Tinand cont ca sunt simultane, cauta 2 bucati servo tester cu potentiometru. Costa 2$ pe eBay.

Ca asta Posted Image

O sa ai 6 servo pe unul (miscarea pe orizontala) si 6 pe celalalt. Va trebui o placuta de test cu headere puse in paralel. D-asta Posted Image

Headere sunt pinii aia. Posted Image

Taiate in bucati de 3 pini, puse in paralel.

Si 2 surse de 5V la minimum 2A fiecare sau una de 5A.

Vedem apoi cum le legam noi. Interesat?

Link spre comentariu

Chiar foarte interesant, mai ales ca vazusem niste testere de genul asta si pe la noi, pe OLX (proiectul trebuie finalizat pana pe 22.02.2016).

Alta varianta ar fi cu un splitter de genul asta care se gaseste tot pe OLX, sau cu pinii de pe placuta veche care oricum e stricata.

Posted Image

Multumesc mult, thunderer. 

O sa mai astept si pana luni, poate primesc un raspuns de la domnul Daniel Toacse, cel care a facut placuta. Intre timp am reusit sa-l gasesc si sa-i las un mesaj pe Facebook.

Link spre comentariu

Observ ca tester-ul respectiv are 3 iesiri, dar nu stiu in ce masura poate controla 6 motorase simultan.Tocmai l-am sunat pe tipul cu anuntul de tester, dar mi-a spus ca nu mai are. :( O sa mai caut. 

Link spre comentariu

Servo tester gasesti si la magazinele de modelism din Ro sau de afara.http://www.sierra.ro/Accesorii--Diverse-c189c.htmlhttp://phoenixmodels.ro/shop/advanced_search_result.php?keywords=Servo+tester&x=0&y=0http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17143__Simple_Servo_Tester.htmlSau poti confectiona unul, sunt destule scheme pe net.Pt a controla 2 servo pe o iesire pui cablu Y, vezi la mag de modelism. Ce tip de servo ai, analogice sau digitale? Pune o foto. cu macheta sa vedem si noi tunurile.

Editat de danpin
Link spre comentariu

Cel din poza mea are 2 in paralel. Conectezi un adaptor sau doua ca cel din poza tau.Nu sunt probleme sa controleze simultan 6. Evident, dupa o inspectie vizuala a testerului se poate decide sa se ingroseze (un fir in paralel) traseele de masa si +5V care iesiri. Vorbim de mai bine de 1A la 6 servouri.Un servo are 3 pini:1. Semnal PPM (gasesti pe google ce-i aia). Nu ai curenti importanti aici.2. +5V. Minim 1A la 2A maximum in timpul rotatiei numai. Apoi nu mai ai un consum semnificativ (daca iesirea testerului nu oscileaza).3. Masa. LE: ai dreptate, sunt 3 iesiri in paralel.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Multumesc mult pentru link-uri danpin. Am gasit pe stoc la phoenixmodels si cred ca o sa comand de la ei. Au si cabluri Y.O sa pun si niste poze in decursul zilei de astazi.Va multumesc inca odata pentru ajutor.

Link spre comentariu

Aia depaseste 7V incarcata si nu stiu ce servo controller cumperi. Sper ca unul de 4.8 la 7.2V.Cand oi face o prostiuta (genul scurt) arzi totul... electronica, fire, degete... Ai mare grija.

Link spre comentariu

:)) Oricum bateria nu e incarcata la maxim. Ba chiar are vreo 2 ani de cand n-a mai fost incarcata. Daca are 4V e bine. O voi masura inainte.
Servo-controller-ul este asta: 

Alimentare: DC 4.5-6 V 
3 moduri de lucru, selectabile prin apasarea unui buton: 
- manual (miscarea se realizeaza prin rotirea unui potentiometru)
- punct neutru, fix 1.5ms
- automatic (miscare continua, ca cea a stergatorului de parbriz)
In modul automat viteza de msicare a servoului poate fi reglat cu ajutorul potentiometrului)
Pot fi conectate 3 servouri simultan
Semnal iesire: 1.5ms +/- 0.5ms
Dimensiuni: 16.5 x 32 x 15 mm 
Masa: 3.8 g

Posted Image

Poze: https://www.dropbox.com/sh/n2yzdlvmmpancnz/AAB2LOxxktWDKeyHdV5GAG6Ca?dl=0

Rog a NU se copia modelul (si a se scuza dezordinea de la "locul de munca")!

Editat de Stefanescu Marius
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări