Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bec led pozitie

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare, de cca 2 ani am instalat pe pozitiile de la masina 2 becuri led. Fiecare bucata are 4 led-uri pe toate cele 4 laturi si unul in fata. De aproximativ 5 luni de zile unul face urmatoarele figuri:

- dupa ce merge o vreme incepe sa licare, iar mai nou nu se mai vede aproape deloc decat o lumina foarte slaba insotita de cate un flash - probabil atunci cand se aprind toate. Se mai poate face ceva? S-au ars led-urile? ( http://youtu.be/NeLpVt__w3s )

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• turcu_dan

2

• marius_3004

1

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

Din cauza proastei constructii care nu permite racirea eficienta, ledurile se supraincalzesc si in final se intrerupe jonctiunea, uneori simptomul este de clipire, alteori se intrerupe brusc.Daca a inceput sa clipeasca, acel led e terminat.Se pot inlocui ledurile relativ usor cu o statie de lipit sau un letcon cu varf subtire.

Link spre comentariu
  validae a spus:

Din cauza proastei constructii care nu permite racirea eficienta, ledurile se supraincalzesc si in final se intrerupe jonctiunea, uneori simptomul este de clipire, alteori se intrerupe brusc.Daca a inceput sa clipeasca, acel led e terminat.Se pot inlocui ledurile relativ usor cu o statie de lipit sau un letcon cu varf subtire.

Cel de pe partea stanga merge de acelasi timp si din cele 5 led-uri nici unul nu are simptome de clipire. As inlocui led-urile dar asta inseamna sa cumpar altele si nu stiu daca se merita. Cu cca 15Ron iau 2 bucati la fel, noi. Partea mai dificila e ca trebuie sa iau farul jos pentru inlocuire, asa ca daca tot fac aceasta operatie revin la varianta originala cu becuri w5w osram daca gasesc, care probabil ca vor tine mai mult decat aceste chinezisme de 2 lei. De fapt ideea asta a si fost, sa cumpar cu led pentru a nu mai avea treaba cu demontatul, insa sunt foarte slabe. Ca si o paranteza, am construit o lampa pe hol acasa la parintii cu 2 buc nichia 757+radiator astfel dimensionat incat nu se incalzesc deloc. Vreau sa zic ca are 1 an juma de cand functioneaza seara de seara, cate 5-6 ore - lumina este alb-cald asemenea unui bec cu incandescenta, deci calitatea se vede..... nu se pot compara cu chinezismele care au aceeasi temp de culoare.
Link spre comentariu

Lampile auto cu leduri de calitate sunt inaccesibile ca pret momentan, cele ieftine sunt niste porcarii. Am mai reparat unui coleg mai demult niste lampi de pozitie ca ale tale.Doar ce schimbam niste leduri si incepeau altele sa palpaie. Pana la urma am montat si diode Zenner de limitare in ele, fiindca in mers tensiunea pe baterie e de circa 14V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări