ctepeo Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 Aş vrea o schemă pentru Vu-Metru cu tuburi Nixie. Link spre comentariu
ctepeo Postat Noiembrie 10, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2006 Nimeni? Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 10, 2006 Partajează Postat Noiembrie 10, 2006 da acuma sunt curios si eu cam cum se aprinde vumetrul ala? adica la o anumita valoare a tensiunii de iesire a amplifului tu vrei ca tubu sa arate o cifra(mai multe cifre daca ai tuburi) - asa pur si simplu ai avea nevoie de un voltmetru cu afisaj pe nixie - stiu ca aveam o schema si o sa o caut daca asta vrei u :yawinkle: Link spre comentariu
ctepeo Postat Noiembrie 11, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2006 Aş vrea ceva dublu, adică pentru canlaul din dreapta şi pentru canalul din stânga. Pentru fiecare canal să existe două tuburi Nixie. Să zicem că am o scală de volum de la 0 la 15. Când e volumul 9, primul tub va indica 0, iar al doilea 9. La volumul 10, primul tub va indica 1 iar al doilea tub 0. Cum fac să am o astfel de scală a volumului? E nevoie de un fel de traductor de semnal sau e bun şi un fel de volmetru cu tubri Nixie?Cum apar - sau + 10dB la acele vu metre digitale? Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 13, 2006 Partajează Postat Noiembrie 13, 2006 http://www.roehrenkramladen.de/Nixievol ... BOEX4.htmlasta e linkul cu voltmetru pe nixie, e si cablajul acoloare 3 tuburi si masoara0 - 999mV1 - 9,99V10 - 99,9V100 - 999V Link spre comentariu
ALEKS Postat Noiembrie 16, 2006 Partajează Postat Noiembrie 16, 2006 Interesanta ideea cu VU-Metru cu tuburi NIXIE dar cred ca nu este foarte practica. Avand in vedere latenta mica a voltmetrului vei obtine un amalgam de cifre la o cadenta (frecventa) relativ mare, lucru total nedorit. Eventual poti face filtre RC pentru gama de frecvente dorita, personal recomand mediile pentru ca in ritmul bass-ului sau a inaltelor, vei avea cifre "cat incape".Daca ai putea sa-i faci un circuit de intarziere ar fi o idee foarte buna de pus in practica.ALEKS Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Noiembrie 16, 2006 Partajează Postat Noiembrie 16, 2006 Sunt tuburi Nixie care se pot folosi ca VU-metre si sunt 2 modele IN-9 si IN-13. Pentru poze cu ele : http://jkx.larsen-b.com/gallery/NixieProject?page=1 Au forma de bagheta de sticla si se comanda in curent, iar vizualizarea se face prin aprinderea electrodului gradat cu acelasi efect ca un sir de leduri. Link spre comentariu
ALEKS Postat Noiembrie 16, 2006 Partajează Postat Noiembrie 16, 2006 Am avut ocazia sa vad astfel de tuburi. Sunt si mai mici si mai mari.Intr-adevar s-ar putea folosi de minune intr-un VU-Metru.Stima,ALEKS Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum