Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

motor electric

leo 17

Postări Recomandate

Alea de masini de spalat au mai multe fire pt ca pot lucra la viteze diferite. Cand spala invarte mai incet, cand stoarce invarte mai tare, mai schimba si sensul, etc.

Da alea ce 50 Hz dar omul spune clar 301 Hz

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

16

• mihaighe

10

• validae

9

• leo 17

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Romeva

Multumesc . Sunt paralel cu tehnica ,daca se poate asa pentru "profani", dar daca fac rost de un convertizor cum fac legaturile? Am firele 1-2 are 1.2 ohmi ; 3-4-5 are 11 ohm.

Cele doua fire nementionate sunt de la "tahogenerator " . Pe motor scrie asa : " C.E.S.E.T. ; CIM 2/55-132 /AD4 ;

3 Phase Induction Motor ; For Automatic Washer ; 195v - 2A - 600W - 310 Hz ; 17500 rpm ; Ins. Class . F ; Cod motor 160018839.00 " . Multumesc

Link spre comentariu
Vizitator Romeva

Cele doua fire nementionate sunt de la "tahogenerator " . Pe motor scrie asa : " C.E.S.E.T. ; CIM 2/55-132 /AD4 ;

3 Phase Induction Motor ; For Automatic Washer ; 195v - 2A - 600W - 310 Hz ; 17500 rpm ; Ins. Class . F ; Cod motor 160018839.00 " . Multumesc

oK, a. gasit pe olx convertizor trifazat, tot am nelamurire legata de cum il conectez,

Recapitulez Motorul are 7 fire : doua fire sunt de la "tahogenerator " . Pe motor scrie asa : " C.E.S.E.T. ; CIM 2/55-132 /AD4 ;

3 Phase Induction Motor ; For Automatic Washer ; 195v - 2A - 600W - 310 Hz ; 17500 rpm ; Ins. Class . F ; Cod motor 160018839.00 " .

; alte doua fire 1-2 are 1.2 ohmi ; 3-4-5 11 ohmi, Motorul este fara carbuni, cu rotorul in scurtcircuit, cred ca asa se spune!. Cum il leg sa mearga. Multumesc

oK, a. gasit pe olx convertizor trifazat, tot am nelamurire legata de cum il conectez,

Recapitulez Motorul are 7 fire : doua fire sunt de la "tahogenerator " . Pe motor scrie asa : " C.E.S.E.T. ; CIM 2/55-132 /AD4 ;

3 Phase Induction Motor ; For Automatic Washer ; 195v - 2A - 600W - 310 Hz ; 17500 rpm ; Ins. Class . F ; Cod motor 160018839.00 " .

; alte doua fire 1-2 are 1.2 ohmi ; 3-4-5 11 ohmi, Motorul este fara carbuni, cu rotorul in scurtcircuit, cred ca asa se spune!. Cum il leg sa mearga. Multumesc

pardon, vroiam sa spun ca " am" gasit pe olx un convertizor ieftin, sper sa fie si bun ....

Link spre comentariu
Vizitator Romeva

Salut,

In primul rand trebuie sa ne spui ce fel de convertizor ai,sau sa atasezi fisa lui tehbica.Pe urma discutam despre restul operatiunilor.

Convertizor de Frecventa 0.75Kw Monofazat Electrozep E1000-0007S2F1

Link spre comentariu
Vizitator Romeva

Salut,

In primul rand trebuie sa ne spui ce fel de convertizor ai,sau sa atasezi fisa lui tehbica.Pe urma discutam despre restul operatiunilor.

Convertizor de Frecventa 0.75Kw Monofazat Electrozep E1000-0007S2F1

Am verificat motorul mai atent si ies culorile urmatoare: la sa zicem 1-2 am culoarea rosie si crem, iar la 3-4-5 sunt trei fire gri, poate ajuta aceasta informatie. Multumesc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

domnilor ma rugat un prieten sa va intreb : are un motor trifazat de5kw si avea montat releu de temperatura si contactor si nu mai stie cum era legat acel releu sau cum i se zice de temperatura si contactoru asa ca va rog o schema de legare a acestui montaj va rog mult cum vin firele de la motor contactor releu

Link spre comentariu

Imi pare rau dar mai simplu de-atat nu e. Reteaua trifazata intra in contactor pe cele trei contacte ND>iesirea din contactor>in releul termic>motor.Contactul auxiliar NI al termicului se inseriaza cu bobina contactorului.Si pe hartie dac-o desenam tot aia era.Daca nu sunteti electrician nu umblati cu 380 , de fapt cu nicio tensiune mai mare de 50V !!!!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

salutare am o pompa de apa inecata am desfacuto are trei fire doua sunt legate la un condesator de 20 uf si un fir a ramas singur si are un surub pe corpu pompei unde vine un fir pe o infasurare are 4 ohmi si pe un fir si pe corpu pompei are 8 ohmi

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări