Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la programarea unui PIC18F26K80

Misulache12

Postări Recomandate

Salut,Intampin probleme la setarea unor pini ai PIC18FK80 drept intrari digitale. Este vorba de RB0 si RB1. Dupa cum am citit in documentatie aceste intrari sunt implicit, dupa reset, intrari analogice si sunt setate pe "1". Pentru schimbarea in intrari digitale, spune documentatia, trebuie resetati bitii corespunzatori in registrul ANCON1. In mod normal c-da: bcf ANCON1, 0, 0 ;trebuie sa reseteze bitul 0 din ANCON1, lucru care nu se intampla. La fel si pentru ceilalti biti ai ANCON1. Microcontrolerul face celelalte instructiuni corect. Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri,M.P.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Misulache12

2

• 10vid

1

• brad

1

Top autori în acest subiect

Odata cu adaugarea de noi optiuni, unele registre de control (SFR-uri) nu mai incap in spatiul alocat initial lor in jumatatea superioara a bancului 15, numit generic "access bank", ci trec in jumatatea inferioara a bancului 15 (ies din access bank), asa ca va trebui sa incarci registrul BSR cu valoarea 15 si sa folosesti BCF ANCON1,n,1 (n= bitul dorit a fi sters).

Link spre comentariu
:jytuiyu Multumesc 10vid ai perfecta dreptate. Din prea multa obisnuinta nu am dat importanta la organizarea memoriei pentru SFR a lui PIC18F26K80, care seamana cu cea a lui PIC18F2550, numai ca pentru primul documentatia are o mica nota de subsol (1) la pag. 109 pe care recunosc nu am citit-o.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări