Vizitator robby1982 Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 Buna ziua,Sper ca postez bine, sunt incepator si pe forum si in domeniu (adika mai bine spus sunt praf).De asta apelez la voi cei cu experienta.Am un acumulator de 6V10Ah pe o masina electrica pentru copil si am un incarcator (Producator HQ Prezentare produs: Incarcator acumulatori plumb-acid. 600mA 2V/6V/12V. Curent de incarcare: 600mA. Tensiune de alimentare: 230 VAC - 50 Hz; Tensiune de iesire: 2 / 6 /12 VDC). Imi puteti spune daca acest incarcator este bun pentru respectiva baterie si daca este bun atunci cat timp trebuie sa tin bateria la incarcat?Mentionez ca mie imi pare ca nu tine cum tinea ca atunci cand l-am achizitionat (acumulatorul). Acest acumulator l-am luat incarcat acum 2 saptamani si atunci cand l-am pus pe masina a mers foarte bine. dupa incarcare cu acest incarcator nu mai da acelasi randament.Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 Cred că are curentul de încărcare cam mic şi va dura mult pînă se încarcă (peste 16 ore). În mod normal trebuie să fie de 10% din capacitatea bateriei, deci ar trebui să poată livra un curent de încărcare de 1A. Se pot încărca şi la curenţi mai mari, cu condiţia să nu depăşeşti tensiunea maximă de încărcare, altfel începe să fiarbă electrolitul. Link spre comentariu
zal Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 E cam mic curentul livrat de încărcător, dacă acumulatorul e de 10Ah, încărcarea se poate face cu circa 10% din curent, aproximativ 1A (depinde şi de uzură, temperatură...), timp de circa 12...14 ore. Aşa era mai demult, sper să nu se fi modificat în ultimul timp. Cine lucrează mai des cu acumulatori de genul ăsta ţi-ar putea da mai multe detalii............Aha! Deci am avut dreptate. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 un incarcator la 7,5-8v la 1,5-2Ah ar fi perfect Link spre comentariu
Ticu Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 Cu ce ai acum: 10 Ah : 0,6 A = 17 h (ore) Adaugi vreo 20% pentru randamentul subunitar de incarcare si rezulta 20 ore timp de incarcare completa.Incarcatorul trebuie pus pe pozitia 6V.Curentul de 600 mA (0,6A) ar trebui confirmat practic prin masurare (prin legarea unui ampermetru in serie cu iesirea incarcatorului si acumulatorul). Link spre comentariu
Vizitator robby1982 Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 Va multumesc pentru indicatii. Vreau sa va spun ca incarcatorul are un led verde pe timpul incarcarii si dupa x ore nu am calculat cam cate pana acum se stinge indicand ca bateria este incarcata, dar in realitatea bateria nu este incarcata. Nu stiu ce anume verifica incarcatorul de spune el ca bateria este incarcata.Oricum va multumesc pentru indicatii si am sa caut un incarcator de 6V 1Ah cel putinImediat ce am citit ce a-ti scris am cautat pe net si am gasit asa ceva "Incarcator automat pentru acumulatori plumb-acid 6/12V 1500mAh" Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 Daca este incarcatorul de pe mivarom,atunci o sa dureze foarte mult timp incarcarea,doar la inceput curentul este de 4-500mAh(incarcatorul se incinge destul de tare) iar dupa o ora,doua,curentul scade.Il folosesc la o baterie de 12V 7,5Ah,dupa ce se stinge led-ul verde,bateria este incarcata complet(mai mult de 15 ore). Link spre comentariu
vera Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 Ca sa incarce corect acumulatorul, alimentatorul trebuie sa livreze 2,4 x 3 = 7,2V/1A. Deoarece alimentatorul da 0,6A, se incalzeste excesiv, se micsoreaza tensiunea livrata si scade curentul de incarcare-din aceasta cauza LED-ul indica fals ca acumulatorul este incarcat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum