Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE cu 6p3s

wwilly

Postări Recomandate

raspund pe rand: Traful de iesire este bobinat de la zero, neputand sa recuperez dacat tolele, si "camasa" aceea exterioara. Primarul este bobinat dintr-o singura bucata, aproximativ spira langa spira, 2000 sp, atat ca din 650 in 650 am pus un strat de izolatie, si bineinteles un strat mai serios de izolatie intre prim si sec. Secundaru are 100 sp,spira langa spira , nu sunt nici doua randuri, cu o priza la 60 pt 4 ohmi.Am inteles de la cineva ca se poate incerca si transformator de retea gata bobinat de 9 - 12 V in sec in jur de 1A. Bineinteles cu rearanjare tolelor cu interfier. Nu ma pot pronunta in ceea ce priveste calitatea sunetului in acest caz. Tensiunea de alimentare este in jur de 300V, dar dinpacate fara sarcina. Cu amandoua lampile in functiune si un consum de aprox 64mA/ lanpa + preampliful am un consum de peste 130 mA si tensiunea "pica" undeva in jurul 250V. Trebuie un traf nou la alimentare, mai ales ca in conditiile de consum amintit mai sus se si incinge destul de tare traful.In ceea ce priveste "albastreala" lampilor. cu ochil liber abia se percepe ceva, se vede, dar nu ca in poze! Interesant , probabil aparatul foto este mult mai sensibil la acel tip de lumina (lungime de unda)! M-am gandit si eu prima data cand am vazut "albastreala" ca ceva este "prea mult" dar acum am doar 250V cu 64 mA adica sub 16 W disipatie anodica nu cred sa fie bai! Traful nou o sa fie undeva la 300 - 320 V anodica in sarcina de 60 mA...Multumesc pt sfaturile in legatura ci inscriptionarea, o sa ma interesez de ce pot gasii...Schema nu am uitat-o... urmeaza!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wwilly

7

• Kosmin

3

• Spitfire

3

• mosfet

2

Top autori în acest subiect

Schema promisa... imi cer scuze pentru calitatea desenului... dar in "Paint" am incercat dar a iesit ceva mai groaznic, iar alte programe nu am! Sper ca ceea ce e important se intelege!

Link spre comentariu

Pentru desenat scheme, pe langa programele dedicate, care te obliga insa la o schema buna pe care programul sa o "inteleaga" pentru simulari, merge foarte bine "smartdraw" sau "office visio". Cu ambele se pot face desene din foarte multe domenii, printre care si electronica. Office visio se instaleaza in pachetul MSOffice la fel ca Word, Excel, etc.( eu l-am instalat in MSO 10 = MSO2003)

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Salut. Te felicit pt. amp-ul tau, arata perfect pt. un closed-box, eu as fi pus lampile la vedere...primul tub e ECC83 sau 6P2P? Ce e cu traful ala din dreapta, intre traful de alimentare si traful drept de iesire?Redresarea din cate inteleg ai facut-o cu siliciu, asta e bine ca ai putut conzi mai mari in filtraj, dar e rau ca nu are soft start...unde ai gasit 6P3S?

Link spre comentariu

Spitfire nu stiu ce poze ai vazut tu dar lampile sunt la vedere!preamplificatoarele alea daca ai vazut in poza ca scrie OTK pe ele era de inteles ca sunt 6n2predresarea evident ca e cu diode cu siliciu(eu nu vad pe acolo vreo lampa redresoare sau placute cu seleniu....)de trafu care zici se numeste drossel6p3s, daca ai fi cautat(pe forum) pe la sectiunea vanzari ai fi gasit cine are (pusttiuc, mojnost etc...)

Link spre comentariu

Salut. Da lampile sunt la vedere (Au farmecul lor aparte mai ales pe intuneric). Lampa din pre. est 6n2p. Asa cum a spus si cosmin227, traful este un drossel, dintr-un TV Rubin ...cred! Redresarea este cu siliciu, iar soft start-ul erte nanual, adica am doua intrerupatoare, primul este doar pt filamente, iar dupa ce s-au incalzit dau drumul la anodica, din al doilea intrerupator... Avantajul este ca am si stand-by, adica decuplez anodica si pot sta cu lampile incalzite... 6p3s gasesti la colegii de pe forum...

Link spre comentariu

:smt003 Acum vad...nu incarca pozele...m-am uitat la oferta lui Mojnost acum cateva zile cand am cumparat de la dansul EL84, dar nu vazusem "becul" asta...Super statia! Intr-adevar, SE e superior ca fidelitate fatza de PP. :supz:

Link spre comentariu

Daca realizezi inscriptionarea sa modifici si Led-urile de pe panoul frontal, incearca cu suport cromat sau chiar becuri pentru aspectul retro.

Cateva sugestii:

http://www.metrafo.ro/produse.html?keyword=led&where=0

http://www.metrafo.ro/info.html?cod=rtm-30hb-chrom

http://www.metrafo.ro/info.html?cod=smr1069

http://www.metrafo.ro/info.html?cod=AE-C027500NAE

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu ma refer la sistemul de afisare pentru prezenta retelei, poate fi realizat cu becuri, tuburi cu neon sau led-uri, ci la sistemul de prindere si vizualizare de pe panoul frontal.Un led arata mult mai bine daca este montat intr-un suport nichelat si nu este doar infipt in panoul frontal, nu-i asa?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări