wwilly Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 Salutare tuturor..., Am reusit aproape sa termin proiectul, acum ca am vazut ce a facut Felixx, al meu nici nu se compara, dar acesta este prima mea lucrare in acest domeniu, poate pe viitor,va fii mai ... Dupa cum spunem si in titlu, este um SE cu 6p3s si preamp cu 6n2p. egalizator de ton si 4 intrari de linie. Iesirea este pe 4 si p e8 ohmi. Mai am de lucru la panoul frontal, si la butoane, care stiu ca nu se potrivesc dar deocamdata nu am gasit altceva... Link spre comentariu
mosfet Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 Traf-urile de iesire sunt recuperate, facute de tine.....?Felicitari pentru proiect, sa ne spui cum suna :tonqe: Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 Indraznesc sa te rog sa pui si schema pentru un canal cu 6p3s, nu de alta, insa am primit de la cineva de pe forum o astfel de lampa (mentionez ca nu o vand) si vreau sa vad ce-o sa iasa :smt003 Link spre comentariu
Kosmin Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 arata bine :yawinkle: cat scoate pe canal?? mai mult de 20W?? si brum ai la el?? Link spre comentariu
wwilly Postat Octombrie 31, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2006 deci: trafurile de iesire leam bobinat eu di niste trafuri de retea, din care nu am putut recupera decat tolele... as fii dorit sa recuperez carcasa dar nu an putut sa desfac tolele, dacat daca am TAIAT carcasa si bobinajul cu o panza de bomfaier(sau cum se scrie)... Asa ca am facut carcasa, am bobinat 2000 sp in primar si 60+40 in sec, pt 4 respectiv 8 ohmi. Tolele le-am montat cu interfier Bobina de filtraj este una originala de producte sovietica de 10mH recuperata din ceva radio probabil... nu m-am atins de ea! Transformatorul de retea l-am facut la comanda... dar aici am putine probleme, deoarece prezinta simptone de subdimensionare... adica se cam incalzeste, dupa 2 -3 ore este de 50 -60 grade... cred ca o sa am nevoie de un alt traf... sau rebobinarea acestuia... Schema o sa o desenez mai frumos, si dupa aceea o sa o scanez... Nu am program de desenare... Link spre comentariu
wwilly Postat Octombrie 31, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2006 20 w nu scoate... Este un SE. Disipatia anodica este de aprox 15.9W, deci estimez in jur de +/- 5W De sunat suna foarte fain, cald...Imi place! Pe muzica simfonica isi da drumul cu adevarat... Am un amplituner Yamaha RX-V 357, cu care-l compar. Acum cine cunoaste calitatea de la Yamaha isi da seama ca e greu sa vii din urma lor... suna altfel decat Yamaha dar nu e rau deloc! Boxe: sony SS-MF 315 de 100 W sinus . am incercat si cu boxele de la magnetofonul Kashtan, suna bine dar se simte diferenta dintre calitatea boxelor, si am mai incercat si pe o pereche de boxe din fosta DDR, de la un pick-up Concert 2030. astea nu mi-au placut!!! In zilele urmatoare o sa am ocazia sa-l ascult la un prieten care are ceva boxe adevarate... de la Creek. Brum aproape inexistent!!! Daca stai lipit cu urechea de difuzor se aude foarte slabdar de la 10 cm nimic! Filtrajul este de 200 mikroF + 10 mH + 200 mikroF! Pozitia trafurilor de iesire a fot aleasa in asa fel sa fie cat mai mic acel Hmmm... Link spre comentariu
pusttiu Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 felicitari pt proiect...arata bn in carcasa, poate pui ceva poze si cu fata montata. la putere nu cred sa aiba mai mult de 10-12w...ca in pp e cam 25w la 6p3s....dar depinde foarte mult de anodica pe care o ai ..... cum e selectia de la canale....ca eu ma chinui sa fac un selector de intrari si nu am gasit nik care sa ma satisfaca ... nu vreau digital ca sa nu intree nik pe semnal. SE observa diferenta cind asculti pe un amp in SE si unu in PP.... aceasi melodie , aceleasi piese folosite si tot e diferenta de sound .... Link spre comentariu
Kosmin Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 SE observa diferenta cind asculti pe un amp in SE si unu in PP.... aceasi melodie , aceleasi piese folosite si tot e diferenta de sound ....si dupa tine care suna mai placut?? Link spre comentariu
wwilly Postat Noiembrie 1, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2006 Poze cu carcasa inchisa...Trebuie sa gasesc o solutie pt a face ceva inscriptii pe panoul frontal...Si sa gasesc alte butoane... ceva pe negruu, dar pana atunci... Link spre comentariu
mosfet Postat Noiembrie 1, 2006 Partajează Postat Noiembrie 1, 2006 Traful de iesire are primarul intr-o singura infasurare sau impartit? Ai rebobinat de la zero tot (spira langa spira) sau ai pastrat cel putin primarul? Scuze ca insist, dar vreau sa stiu daca pot utiliza un traf de retea (9-12V) ca si traf de iesire, daca doar ii pun intrefier. Nu stiu cat de mult influenteaza calitatea sunetului faptul ca primarul e dintr-o singura infasurare si nu 2-3-etc si bobinatul dezordonat si nu spira langa spira. Link spre comentariu
felixx Postat Noiembrie 1, 2006 Partajează Postat Noiembrie 1, 2006 @wwillyFelicitari pentru proiect.Parerea mea este sa nu incerci sa "fortezi" montajul.Un 6-8W este cam limita la SE-ul asta....pentru un sunet optim.Daca vrei mai multa putere fa ceva in pp sau pui doua in paralel in SE-cu modificarile corespunzatoare.Pentru a testa eficient ...pe ureche....poate gasesti ceva incinte cu spl mare...peste 93db.Pentru astfel de incinte este SE-ul. Link spre comentariu
pusttiu Postat Noiembrie 1, 2006 Partajează Postat Noiembrie 1, 2006 arata si mai bine cu fata pusa ... parerea mea e ca merg si butoanele astea pt inscriptionat incearca cu serigrafiatul,,,,,da la unu care le are cu desenul...... poti folosi f bn si un traf de alimenatare daca are datele corespunzatoare. in SE nu e necesara impartierea infasutarilor pe mai multe straturi ca la cele pt PP,,,,eu am gasit doar trafuri cu un primar si un secundar si pentru puteri de app20w . apropo ,,la ce anodica ai lampile alea 6p3s...ca parca is prea albastre Link spre comentariu
sere Postat Noiembrie 1, 2006 Partajează Postat Noiembrie 1, 2006 Ua din ce se vede din poze este 311V.. pana la 375 (ca sa fie in limita ) mai este. Felicitari pt montaj si la mai mare ca nr. de W . Oricum sunetul in SE ramane de referinta. Posteaza si schema ca sa fie topicul complet. Poti desena schema foarte usor in MS Paint. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 2, 2006 Partajează Postat Noiembrie 2, 2006 Trebuie sa gasesc o solutie pt a face ceva inscriptii pe panoul frontal...Incearca cu metoda PnP pentru cablaje. Apoi il lacuiesti. Link spre comentariu
bogdan69 Postat Noiembrie 2, 2006 Partajează Postat Noiembrie 2, 2006 Pentru inscriptionare exista deja ateliere care inscriptioneaza cu laser pe placi din plastic orice vrei. iti faci un desen in corel cu designul care il doresti si cauti un astfel de atelier. Principiul e urmatorul Placa e formata ca un cablaj, materialul are o culore si pe fata o depunere metalica de alta culoare. Prin "frezare" apare scrisul in culoarea materialului in contrast cu fata placata. exista sute de combinatii de culori,la alegere. Atelierul iti face si toate degajarile pentru potentiometre, butoane, lampi etc, la zecime, inclusiv gauri patrate. Asa am imbracat un amp cu lampi in culoarea sampaniei roz cu inscriptionarea in negru. A iesit super frumos. Singura problema ar fii pretul. a costat cam 300lei, fata, spatele si placa unde sunt lampile. Dar daca faci numai fata cu butoane iesi mult mai ieftin. Parerea mea e ca merita sa-ti aranjezi ampliful asa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum