Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Wattmetru sursa PC

maski

Postări Recomandate

Buna ziua!Imi poate spune cineva ce wattmetru trebuie sa folosesc pentru a vedea consumul de pe o sursa PC?Eventual si o mica explicatie despre locul si modul cum se instaleaza.Multumesc frumos.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maski

7

• H Robert

4

• valangjed

2

• Relav

1

Top autori în acest subiect

Wattmetrul masoara puterea electrica.De obicei termenul "consum" se foloseste pentru energie sau pentru curentul absorbit de consumator.Spune mai precis ce vrei sa masori.

Link spre comentariu

Se poate calcula energia el. consumata masurand puterea si inmultind cu timpul de functionare, E=P*t, sau poti masura curentul absorbit si inmultesti cu tensiunea din care afla puterea si aceasi poveste de mai sus.

Link spre comentariu

Cred ca te complici construind un wattmetru. Sunt in comert prize care indica tensiunea de la priza, curentul consumat de un consumator(in cazul tau sursa de calculator), puterea instantanee, energia consumata si costul energiei consumate (daca tu ii dai pretul pe kilowat) Si nu cred ca este mai scumpa de 50-60 lei.

Uite aici un model http://www.adelaida.ro/priza-contor-con ... m02hq.html Daca cauti cred ca gasesti si mai ieftine.

Link spre comentariu

Wattmeterel sunt foarte scumpe nu ai sanse sa il montezi in sursa si singurul la pe care ai putea cel putin sa il montezi in carcasa la pc este wattmetrul de panou sau cel care se monteaza pe sina omega,daca ai cateva milioane la dispozitie si nu ai ce face cu dai inainte, nu stiu la ce o sa iti foloseasca daca nici macar nu intelegi ce inseamna acesta marime, la ce te ajuta daca este montata direct pe carcasa sursei iar ea este in spate te tot uiti dupa pc sa vezi consumul.....?

Link spre comentariu

Speram sa primesc un raspuns, dar, se pare ca nu reusesc.Nu stiu de ce primesc cu totul alte recomandari, din moment ce am pus o intrebare simpla.Daca un wattmetru extern + alte functii costa 50-60 lei, de ce ar costa cel de care am eu nevoie, milioane?Pot cumpara unul din acela si sa-l desfac apoi sa incerc sa-l integrez in sursa (daca dimensiunile imi permit).Am pus aceasta intrebare in ideea de a primi un raspuns cu o varianta de dimensiuni mai reduse (daca tot nu am nevoie de alte functii decat sa vad cati watti consum in orice moment).Aveam in cap si ideea unui panou frontal sau lateral cu acest wattmetru, vreau sa modez o carcasa PC.

Link spre comentariu

Tinand cont ca o sursa de PC are mai multe tensiuni la iesire, Wattmetrul ar trebui montat pe intrarea sursei.@H Robert Ceea ce spui (E=P*t) este valabil daca ai curent si tensiune constante in timp in caz contrar, pentru masurarea energiei tebuie un circuit integrator.

Link spre comentariu

Eu vreau unul exact ca cel de pe sursa din link-ul postat de mine, sa indice doar wattii consumati, fara alte brizbrizuri.Multumesc pentru link, arata foarte bine dar e intradevar scump.

Link spre comentariu

"Kitul se poate configura la cerere , tensiunea si intensitatea dorita intre parametri 0 - 50V si 0 - 50A ."Eu ma gandesc pt. monitorizarea intregului pc trebuie sa masoare parametrii pe "cablul de alimentare" al sursei,plus ca acel kit functioneaza in c.c. si nu in c.a. ce ai tu la retea, parametrii care ii ai la iesirea din sursa sunt altii deci nu poti folosii acel kit. cumpara o priza cu, contor demonteazo si incerca sa implementeza display-ul in carcasa si dupa aceea o legi la sursa etc..

Link spre comentariu

Wattmetru respectiv functioneaza doar in curent continuu. L-ai putea folosi dupa redresarea si filtrarea sursei. Sau poti construi unul analogic, care functioneaza si in alternativ. Integratul costa vreo 30 lei, pentru afisare poti folosi un voltmetru analogic sau digital, sau afisarea puterii in zece trepte, cu zece leduri comandate de un LM3914.

http://danyk.cz/wmetr.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări