Vizitator killer2005 Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 As vrea sa stiu si eu daca exista vreo metoda prin care imi pot tine caloriferul electric de 3000W dat mai tare fara sa se incalzeasca instalatia ?L-am bagt intr-un prelungitor si daca il dau mai tare se topesc firele, nu de alta dar acum e cam frigulet afara si as avea nevoie sa il dau si eu mai tare fara sa imi solicite retaua . Multumesc anticipat Link spre comentariu
sho_gun Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 Curentul este direct proportional cu puterea deci nu vad nici o solutie.Daca instalatia din locuinta este dimensionata sa-ti suporte 3000W nu ai de facut decat sa schimbi prelungitorul cu unul care sa-ti suporte de preferat peste 20A. Link spre comentariu
Vizitator killer2005 Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 stiam ca sutn niste condesatori ... am vazut la cineva o kestie de genu asta facuta la o priza pentru aparat de sudura...... daca stie cineva cum se poate face astept indicatii . Link spre comentariu
adi_0106 Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 condensatorul nu are ce sa faca in situatia asta - pt ca tu "sugi" puterea continuu .... nu ca la aparatul de sudura care "suge" intermitentsa nu mai luam in calcul pretul si dimensiunile unui condensator de cateva sute de micro la 380 V Link spre comentariu
sho_gun Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 Condensatorul este pentru "corectarea" factorului de putere in cazul sarcinilor inductive ( cum ar fi trafo de sudura) astfel incat acesta sa fie cat mai aproape de 1 ( altfel spus sa consume putere activa si nu reactiva )In cazul tau nu ar ajuta . Link spre comentariu
Vizitator killer2005 Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 si nu ar fi nici o solutie ca sa evit un incendiu ? ca ma gandesc daca se incalzeste asa cablu de la un prelungitor care cica e pt 2500W cel din perete ce sa mai zica, precizez ca firele de la instalatia electrica din perete sunt din aluminiu si stau la un camin studentesc unde sunt puse toate prizele de la 3 camere la 1 singura siguranta. Link spre comentariu
sho_gun Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 Nu vad nici o solutie "electrica" . Dar un radiator cu gaz poate te-ar putea ajuta . Dar asta deja nu mai are legatura cu subiectul :prayer: Link spre comentariu
q_acdc Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 Din istalatia existenta(de la tablou) +2 sigurante +cablu 2,5mm patrati +priza ceramica si ai rezolvat problema. Simplu? Link spre comentariu
sho_gun Postat Octombrie 31, 2006 Partajează Postat Octombrie 31, 2006 Din istalatia existenta(de la tablou) +2 sigurante +cablu 2,5mm patrati +priza ceramica si ai rezolvat problema. Simplu?Poate fi si asta o solutie :supz: Am uitat ca in camin se poarta instalatia "pe tencuiala" :supz: Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 1, 2006 Partajează Postat Noiembrie 1, 2006 Vezi ca prelungitoarele chinezesti ieftine au cablul destul de gros in "plastic", dar cuprul e cateva firisoare.1. Verifica daca instalatia cladirii permite 3000W (sigurantele sunt de obicei la apartament de 20A, astfel consumul maxim ar trebui sa fie 10-15A).2. Ia-ti un prelungitor serios, romanesc.3. Nu pastra cablul de la prelungitor strans, ci desfasoara-l. Link spre comentariu
q_acdc Postat Noiembrie 1, 2006 Partajează Postat Noiembrie 1, 2006 300W ,nu va functiona tot timpul,datorita termostatului! :supz: Link spre comentariu
q_acdc Postat Noiembrie 1, 2006 Partajează Postat Noiembrie 1, 2006 Scuze ,3000w! Link spre comentariu
Vizitator killer2005 Postat Noiembrie 1, 2006 Partajează Postat Noiembrie 1, 2006 cred ca varianta aia cu cablu intins pe perete ar fi cea mai buna ..... instalatia nu cred ca a fost conceputa de comunisti pt consumatori mari , ba din contra era facuta pentru 1 priza si 2 becuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum