Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termometru led

cozmalau

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

3

• giongiu

2

• validae

1

• cozmalau

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am o rugaminte , mai pune mina pe manualele de electronica aplicata si vezi in ce configuratii se poate monta o rezistenta semireglabila sau potentiometru.In schema data are rol de rezistenta variabila cu un capat neconectat . Poti foarte bine conecta capatul liber la cursor . Nu trebuie sa duca nicaieri . Joaca rol de divizor rezistiv . E utilizat , probabil , pentru etalonare si reglarea punctului de zero sau temperaturii de la care vrei tu sa inceapa circuitul sa trimita catre U2 semnal .Tu ai observat ca schema este in scala Fahrenheit si nu Celsius ?Si sincer sa fiu , subiectul trebuia postat la sectiunea Incepatori.Succes!

Link spre comentariu

Apropo de manualele de electronica aplicata....Unde e divizorul rezistiv, ca eu nu-l vad. Despre Fahrenheit versus Celsius, se rezolva simplu, inlocuind senzorul de temperatura LM34, cu LM35. Asta scrie chiar in articolul respectiv, trebuia doar citit.

Link spre comentariu

Apropo de manualele de electronica aplicata....Unde e divizorul rezistiv, ca eu nu-l vad. Despre Fahrenheit versus Celsius, se rezolva simplu, inlocuind senzorul de temperatura LM34, cu LM35. Asta scrie chiar in articolul respectiv, trebuia doar citit.

Pai ia uita-te mai bine . R3 cu R2 si R1 ce fac ? Insumand R2 cu R1 obtii o singura rezistenta. Corect ? Doar ca din R2 faci reglajul fin ( etalonarea ) .
Link spre comentariu

Daca spuneai asa de la bun inceput, totul era clar si corect. Si intelegea si colegul nostru ceva. Cred ca rostul unui forum, e sa incercam sa ajutam incepatorii, nu sa-i luam de sus, trimitandu-i sa invete. Nu de alta, dar fiecare dintre noi suntem incepatori, intr-un domeniu sau altul, sau in compartatie cu altii, mai bine pregatiti.

Link spre comentariu

Exist zona pentru incepatori , iar eu cred ca nu merg pe forumul de aeromodelism daca nu stiu macar notiunile de baza de aerodinamica si cum functionaza un avion , precum si partile componente .

E ca si cand as intreba la ce naiba folosesc aripile la un avion .

Ia uite ce am gasit pe google :

http://www.elth.ucv.ro/~ineaca/Electric ... stoare.pdf

http://www.cttt.cj.edu.ro/Circuite%20electrice.pdf

http://blog.jointelecom.com/wp-content/ ... a/7701.pdf

Buna mai era revista asta Tehnium. Pagina 4.

E gresit sa trimit un incepator sa ia manualul sau netul la periat ?

Sincer ? Eu am invatat singurel fara net si fara alt ajutor . Stii cum ? Experimentind.

Daca citeai ce am mai scris pina acum ai fi vazut ca ajut omul dar cand da dovada de nitica stradanie.

Tin minte ca la 12 ani mi-am luat o carte de componente electronice unde vreo 40 de pagini erau prezentate rezistoarele de toate tipurile. Era undeva prin anii 80.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări