Vizitator loloiudaniel Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 Salutare ! Sincer sa fiu nu prea ma omor cu electronica dar mereu ma lovesc de ea , si as vrea sa incep sa invat niste notiuni elementare.am o problema pe care vreau sa o rezolv cat de repede se poate cu un termostat de incubator tip CLEO (patrata)are termostatul clasic fara afisaj electronic sau altele adaosuri . problema este ca imi ridica temperatura prea mult , incerc sa il reglez din potentiometru dar nu prea merge ! va rog sa imi dati cateva sfaturi care mi-ar putea fi de mare ajutor deoarece in maine as vrea sa bag ouale la incubator si deja merge de 2 zile gol cu o temp de 39 grade si nu e bine . ce sa incerc sa ii fac ? Link spre comentariu
puriu Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 Nu e bine deloc cu 39 de grade. Mai bine 37 de grade si cu pauze. Asa cloceste si gaina. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 regleazai temperatura la 38-38,5grade de preferinta cu un termometru electronic Link spre comentariu
Vizitator loloiudaniel Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 regleazai temperatura la 38-38,5grade de preferinta cu un termometru electronic dar cum sa ii fac reglajul daca din potentiometru nu mai merge? Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 Schema lui(a termostatului) o aveti, sau o puteti preleva? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 acolo este un semireglabil nu potentiometru(ce valoare are?)incearca cu unul mai mare Link spre comentariu
validae Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 Vezi ca potentiometrul semireglabil este montat de obicei in diagonala unei punti de rezistente ce include si termistorul.Modificand rezistenta inseriata cu potentiometrul, (prin marirea ei, daca imi aduc bine aminte), se modifica si plaja de reglaj a temperaturii.Practic, tatoneaza cu o valoare superiara apropiata de valoarea actuala si vezi cum se modifica si plaja potentiometrului.Pune macar o poza-doua cu placa termostatului, sa nu ne mai dam cu parerea aiurea. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 am reparat incubatoare de genul acesta este echipata cu c.i.lm393,am preferat sa fac alt termostat decat sa il fac pe asta deoarece nu isi pastreaza in timpul incubari temperatura reglata,rezistentele la care se refera dnl.validae sunt:r21-22k si r22-7k la cele cu semireglabil de 5k Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 la incubatorul meu pt a scade teperatura,trebuie sa rotesc in dreapta semireglabilul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum