Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alternator dacia

Vizitator darasteanu

Postări Recomandate

Vizitator darasteanu

salut. am si eu o problema, am un alternator de dacie si vreau sa-l incerc cu un bec daca incarca dar nu stiu sa-i fac legaturile sa se aprinda becul in timp ce invart fulia cu mana are pe el 2 borne +si- si excitatie.... alternatorul este pe bancul de lucru ma poate ajuta cineva ?? multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costinium6

2

• dan-a2

1

• ovy83

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator darasteanu

nu stiu daca am inteles, cum sa cuplez 12v de la baterie?dar eu am legat + baterie la + alternator si - baterie cu - alternator si excitatiea cu bec la- dar nu merge, sta becul aprins..

Link spre comentariu

Leaga minus alternator la minus baterie, pe urma legi bec de la plus baterie la excitatie, pe urma legi consumatorul la plus alternator si minus baterie-alternator care sunt comune. plusul alternatorului nu il mai lega la baterie ca nu mai vezi daca produce, oricum vei avea nevoie de turatie mai mare decat poti dezvolta cu mana.

Link spre comentariu

firul de excitatie se poate lega la plus dar alternatorul trebuie sa fie in miscare, de asta excitatia trebuie legata in serie cu un bec pentru limitarea curentului de pe rotor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări