Vizitator darasteanu Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 salut. am si eu o problema, am un alternator de dacie si vreau sa-l incerc cu un bec daca incarca dar nu stiu sa-i fac legaturile sa se aprinda becul in timp ce invart fulia cu mana are pe el 2 borne +si- si excitatie.... alternatorul este pe bancul de lucru ma poate ajuta cineva ?? multumesc. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 Cuplati 12 volti de la baterie la excitatie !! Link spre comentariu
Vizitator darasteanu Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 nu stiu daca am inteles, cum sa cuplez 12v de la baterie?dar eu am legat + baterie la + alternator si - baterie cu - alternator si excitatiea cu bec la- dar nu merge, sta becul aprins.. Link spre comentariu
costinium6 Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 Leaga minus alternator la minus baterie, pe urma legi bec de la plus baterie la excitatie, pe urma legi consumatorul la plus alternator si minus baterie-alternator care sunt comune. plusul alternatorului nu il mai lega la baterie ca nu mai vezi daca produce, oricum vei avea nevoie de turatie mai mare decat poti dezvolta cu mana. Link spre comentariu
ovy83 Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 firul de la excitatie legati-l cu cel de +(le imbinati). dar nu cred ca cu mana se rezolva ceva.trebuie viteza.scuze ,am postat amandoi in acelasi timp. Link spre comentariu
costinium6 Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 firul de excitatie se poate lega la plus dar alternatorul trebuie sa fie in miscare, de asta excitatia trebuie legata in serie cu un bec pentru limitarea curentului de pe rotor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum