Vizitator H_O_N_D_A Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 Sunt in cautare de woofer de 10" pentru un proiect pe 3 cai. Momentan mi-a atras atentia acest woofer de la Ciare, pare foarte ok si se incadreaza in buget. Mentionez ca acum am boxe pe 2 cai cu Usher 8948A dar basul nu este chiar ce imi doresc, are extensie dar nu are impact, kick, e lenes, caut ceva mai rapid. Link spre comentariu
Luca Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 Mai bine iei un Usher 1001 si faci o incinta cum este AKKUS V3 Link spre comentariu
CBI Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 de ce mai bine,stii cum sunt akkus v3 ca din poze e mai greu de imaginatiar basul lor pare mai degraba de 8' decat de 10 Link spre comentariu
VTP Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 Mai bine iei un Usher 1001 si faci o incinta cum este AKKUS V3 Si ce ar obtine? Vrea atac si impact la redarea joasei, cu wooferul Usher nu va obtine nimic din ce-si doreste! In plus, dece sa faca o incinta AKKUS V3? Ce mare scofala ar realiza? Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 28, 2014 Partajează Postat Martie 28, 2014 E, e bun difuzorul asta Ciare, totusi eu am vreo 2 obiectii. Xmax-ul cam mic pt. un 10". Apoi are SPL de 91dB ceea ce e bine dar tradeoff-ul e faptul ca nu coboara foarte jos, adica asa la un 40hz - f3. NU e foarte rau dar un dif de 10" daca nu coboara suficient o sa simti ca va canta subtirel (chair daca sa zicem un 7" la 40hz nu simti ca ar canta subtire). E asa un paradox, cu cat diful e mai mare simti ca trebuie sa coboare mai jos.Probabil are punch, viteza, kick sau ce cauti tu, dar sunt sigur ca o sa simti lipsuri in alte parti. Eu nu as folosi acest difuzor cand sunt altele mai bune. Bine, stiu - conteaza si pretul. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 28, 2014 Partajează Postat Martie 28, 2014 Mai bine iei un Usher 1001 si faci o incinta cum este AKKUS V3 Si ce ar obtine? Vrea atac si impact la redarea joasei, cu wooferul Usher nu va obtine nimic din ce-si doreste! In plus, dece sa faca o incinta AKKUS V3? Ce mare scofala ar realiza? Ete na - dar tu de unde stii ca Akkus V3 nu e mare scofala? Te-ai trezit asa de dimineata si ai zis: astia de la Akkus sunt varza! Sau poate ma insel, ai fost in Polonia si le-ai audiat? Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 29, 2014 Partajează Postat Martie 29, 2014 Adi, hai sa nu incepem iarasi discutii inutile.Cand initiatorul subiectului scrie, ce scrie, treaba e clara. Mentionez ca acum am boxe pe 2 cai cu Usher 8948A dar basul nu este chiar ce imi doresc, are extensie dar nu are impact, kick, e lenes, caut ceva mai rapid.Nu toata lumea pune extensia inainte de toate.Cum ai lcurat mult cu gama usher ai putea sa ne confirmi sau nu daca acel usher de 10" e ce isi doreste omul, adica sa fie mai "rapid" decat 8948A.Eu unul ce as recomanda omului ar fi sa mai dea drumul usor la medii si la partea de midbas din filtru. Poate va suna mai rapid basul.Eventual sa se joace cu un eq sa ne spuna care e zona care lipseste.aSta daca tot are boxele facute.Cum o suna ciare, habar nu am, dar eu tare cred ca indicatia lui Luca e total aiurea.Eu pt casa 3 cai mai degraba as lua un bas lenes si ca si midbas/medie as folosi ceva cu SPL mare si totodata sunet cald(greu de gasit).Am facut niste experimente cu separare activa intre ss 8545 folositi ca subwoofere si selenium 8pw3 si pct300. Separarea era in jur de 70Hz facuta software.Asa experimental as spune ca partea de bas s-a imbunatatit semnificativ ca si impact, restul nu prea, din moment ce pct300 nu ajunge la nivelul tw usher.De imperecheat 8pw3 cu usher nu se poate din motive de SPL, plus ca usher nu e capabil sa coboare la 1.5k asa incat sa se imbine armonios cu 8pw3.Ma rog, pt mine concluzia a fost definitiva. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 29, 2014 Partajează Postat Martie 29, 2014 cu siguranta basul este pufos la toata gama Usheriar la 100-150E pe bucata,nu prea sunt multe alternative,SBA,Seas,toate fiind scandinave nu exista garantia ca au basul mult mai definitacel Ciare este f ok dpmdv,nu are chiar 91db cum declara producatorul,iar in 55L coboara la f3 35hz,mai mult decat suf. pt nevoile domestice pt boxe pe 3 cai.Xmax 6mm este deasemenea suficient,un xmax 10mm si fs 19hz in opinia mea nu garanteaza decat un bas mai extins,dar pompat, constructie de subwoferUn 7' singur are limitarile lui,la volum mare basul de jos pierde din control pe anumite genuri de muzica.E greu sa cobori f jos cu suprafata radianta mica,undeva se va face un compromisSS8545k ale tale au definitie o idee mai buna pe joase probabil de la qms-ul mai mare si camera/distanta de auditie mai mici,cu toate ca sunt puse si in volum mai mare ,dar usherul sta ceva mai bine pe medii.Testele tale nu ajuta pt ca nu face nimeni strutocamile.Nu este practic legarea unui bas hifi cu spl mic legat cu o medie pro cu spl mare decat daca le separa activ,chiar si asa,e greu de digerat mentalIn rest ,certuri aiurea ...mai bine incercati sa dati exemple de wofere de 10' care credeti ca s-ar incadra in cerinte,nu multi isi permit sa faca experimente pe banii proprii Link spre comentariu
bucegi Postat Martie 29, 2014 Partajează Postat Martie 29, 2014 Oare AUDAX PR240M6 ar fi o alegere buna? Link spre comentariu
adrian lucian Postat Martie 29, 2014 Partajează Postat Martie 29, 2014 Ma intreb daca la Ciare-le propus de initiatorul topicului s-ar adauga 8-10 grame la membrana, incinta inchisa si nu l-ar lasa mai mult de 100-150 hz filtrat activ, pus linga ce are deja ar fi multumit ? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 29, 2014 Administratori Partajează Postat Martie 29, 2014 cu siguranta basul este pufos la toata gama Ushercum se denumeste asta din punct de vedere electronic sau cum se poate masura ?cand aud termeni de astia nu stiu ce sa fac, sa rad sau sa plang. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 29, 2014 Partajează Postat Martie 29, 2014 inlocuieste pufos cu moale,monoton,atac mai slabdpdv 'electronic' cred ca raspuns tranzient http://en.wikipedia.org/wiki/Transient_response si se pot masura mai multi factori(rise-decay time etc) pt diversi stimuli aplicati.Se pot trage niste observatii si din anumiti parametri T/S ai difuzorului acum ,poti sa faci ce doresti,doar nu te enerva ,realitatea este care este,prin comparatii unul langa altul se observa/aude usor,pt unii e ok,pt altii mai putin,cate bordeiuri atatea obiceiuri,si experienta are un rol important.Cu siguranta ai auzit si wofere cu bas scurt definit si cu bas lenes,greoi,toti avem preferinte personale icon_jook ,nu vad rostul acestor flame-uri interminabile Ma intreb daca la Ciare-le propus de initiatorul topicului s-ar adauga 8-10 grame la membrana, incinta inchisa si nu l-ar lasa mai mult de 100-150 hz filtrat activ, pus linga ce are deja ar fi multumit ?exista wofer de 10' de compresie ,hw250,experimentele fara control precis al rezultatului nu aduc decat concluzii incerteHONDA vrea de fapt sa isi faca alte boxe mai mari,pe 3 cai,a intrebat doar de wofere pt ca le gasise la un pret bun,dar cred a lasat asa topicul.Nu vrea sa schimbe ceva anume la cele existente,vrea sa incerce si alt tip de sunet si nu stie ce sa aleaga Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 In rest ,certuri aiurea ...mai bine incercati sa dati exemple de wofere de 10' care credeti ca s-ar incadra in cerinte,nu multi isi permit sa faca experimente pe banii propriiPai si pe Ciare asta cine l-a ascultat? De prin zona nimeni - deci tot experiment pe bani proprii va fi, nu?NU vreau sa revin si sa comentez cele expuse in legatura cu HW251N - eu raman la prima mea parere. Clar va fi altceva decat Usher si tot asa de clar e ca va avea si el carente. La proiectul cu Usher unde e vorba de 2 cai, proiect usor de maritat in caz ca nu ne place, dar acum - la 3 cai - cheltuielile se dubleaza iar posibilii cumparatori se injumatatesc in caz ca nu ne plac nici astea. Eu recomand sa ascultam difuzoare inainte - mai ales ca avem pretentii mari.PS: Eu m-am apucat curand de o pereche de boxe cu difuzoare noi pt mine - adica difuzoare cu care nu am mai lucrat pana acum -. Daca aveti rabdare poate asteptati sa vedeti ce parere am eu comparativ cu difuzoarele Usher si SS. Va fi un proiect interesant mai ales ca voi folosii si o tehnologie de constructie putin diferita . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 30, 2014 Administratori Partajează Postat Martie 30, 2014 Bas moale, pufos, profund, etc sunt "caraceristici" manelofile. Un difuzor trebuie sa redea exact cea ce primeste si nu sa intareasca, moaie, pufoseze, s.a.m.d, ce difuzor face asa este un difuzor prost care distorsioneaza sunetul foarte mult. Suna dulceag denumirile astea dar pe un forum de haudiofili. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Martie 30, 2014 Partajează Postat Martie 30, 2014 @VasileDifuzorul este un traductor (din semnal electric in semnal mecanic) si nu pre se poate aplica (datorita nivelului tehnic la care suntem astazi) conceptul trebuie sa redea exact cea ce primeste care este valabil la preamplificatoare si amplificatoare. Deci, aici producatorii pot "zburda" cum vor ei pe "campia vasta a gusturilor omului". Unii pentru joase folosesc membrane mai grele (ce nu se deformeaza la curse lungi) si rila din cauciuc care vor putea sa redea frecvente foarte joase dar e clar ca vor fi mai "lenese" si dupa un peak vor continua sa oscileze amortizat, altii folosesc membrane (usoare) din hartie (impregnate sau nu) cu rila din spuma care nu sunt capabile de curse lungi (o cursa de 20mm este fatala <=> se rupe rila)dar fiind usoare vor reusi sa fie mai "rapide" si dupa un peak oscilatia amortizata va fi mult mai mica. Ar fi ideal ca un difuzor sa nu fie "ingenuncheat" de oscilatia amortizata care apare inevitabil si sa fie capabil de o excursie mare (si liniara) a mebranei . Se incearca foarte mult minimizarea acesteia oscilatii amortizate nedorite (amplificatoare cu damping factor mare, diferite combinatii pentru rila + con + bobina + magnet) pentru ca anihilarea totala inca nu este posibila. Deci inevitabil fiecare difuzor va avea timbrul lui caracteristic (VTP amintea (corect din punctul meu de vedere) faptul ca din foaia de catalog nu putem deduce timbrul unui difuzor) care va conduce in final la chestii de gust ce vor genera polemici eterne si vor asigura o paine alba celor de la marketing (care stiu cel mai bine sa imbrobodeasca lumea).Odata cu evolutia tehnologica se va permite si minimizarea distorsiunilor la difuzoare (acestea fiind cele mai mari producatoare de distorsiuni din tot lantul acustic) dar mai avem de asteptat si de inghitit bullshit de la astia cu marketing-ul care stiu foarte bine sa abureasca lumea si sa transforme un defect intr-o mare calitate (ex: bass profund, moale si rotund) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum