Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare transformator

Drakulya

Postări Recomandate

Legare transformatorPe scurt :Am cumparat un transformator cu urmatoarele caracteristici .Tensiune de alimentare primar 220 V, Tensiune iesire secundar trei fire 12 V , 0V , 12 V 3000 mAVoi folosi acest transformator pentru alimentarea unui fir cald de nichelina cu grosimea de 0.3 mm si lungimea de 25 cm .Intrebare intrebatoare.. In ce mod trebuie sa leg firele din secundar pentru a obtine 12 V 3000 mA ? Serie sau paralel ?Ce varianta ar trebui adoptata pentru a nu suprasolicita transformatorul ? In momentul de fata am legat traful in serie . Merge ,dar ma gandesc in timp sa nu am probleme .Prima varianta serie legare C cu E sau varianta 2, paralel legare D cu CE .Avem poza atasata .Multumiri

post-21256-139829782823_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Drakulya

2

• Marian

1

• Fulgerik

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sa inteleg ca la punctual D ai doua fire? Daca da, atunci exista posibilitatea de a lega cele doua infasurari secundare in parallel prin identificarea infasurarilor conectarea lor unul la C si altul la E . Daca nu atunci vei folosi o singura infasurare de 12 V.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări