Andrei87 Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Buna ziua. Mi-am achizitionat un pistol cu aer cald iar in specificatii spunea ca scoate max 400 c pe a2a treapta. El defapt scoate 650. Am nevoie de un variator de tensiune pentru rezistanta sa o reglez la cat am eu nevoie.Puterea lui este de 1600w max. Motorasul merge pe 17volti, iar el va fii alimentat separat. Acum este montat cu rezistenta. As dorii o schema simpluta si sa iasa destul de mica pentru ca vreau sa o atasez in aparat. Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 In principiu merge un montaj de variator cum sunt cele de iluminat, dar la care trebuie schimbat triacul cu unul mai puternic, care sa reziste la cel putin 10A. Triacul trebuie pus pe un radiator cu aripioare si trebuie montat in fata turbinei, astfel incat curentul de aer de la admisia pistolului sa-l raceasca bine. Link spre comentariu
Andrei87 Postat Martie 24, 2014 Autor Partajează Postat Martie 24, 2014 Cu o schema ceva ma puteti ajuta? O sa ii pun si un radiator dar sa vad unde am loc.Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Sunt scheme din belsug pe net, cauti dupa ,,Lamp dimmer with triac,, uite un exemplu.Trebuie sa schimbi triacul cu unul de cel putin 10A si traseele de curent mare sa fie ingrosate. Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Poti folosi schema de mai jos. Sa nu uiti de led! Fara el nu merge.Valorile componentelor sun urmatoarele:C1 = 100 nFR1 = 4,7 KVR1 = 500 KDIAC = DB3TRIAC = BTA12D1 = 1N4148 Link spre comentariu
em2006 Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 http://www.emil.matei.ro/weldplast.php La adresa de mai sus poti vedea un exemplu de aplicatie pentru un pistol profesional. Nu are motor, ci foloseste o sursa de aer comprimat, a carei temperatura e ridicata de catre aparat si mentinuta constanta (termostatare). Voi completa articolul si cu alte modele (Rothenberber, Bosch). Dupa cum se vede, variatorul nu se face cu control de faza ca la becuri, ci cu pachete de impulsuri declansate la trecerile prin zero, deci fara paraziti radioelectrici. Aceasta este metoda corecta pentru controlul surselor de incalzire, metoda cunoscuta si aplicata de cateva zeci de ani in mediul industrial, dar mai putin raspandita in randul amatorilor. Link spre comentariu
Andrei87 Postat Martie 31, 2014 Autor Partajează Postat Martie 31, 2014 Buna ziua. Am fost dupa componente pentru schema recomandata de tessla. Nu am gasit potentiometru de 500 k, doar de 100. As dori sa stiu ce pot modifica in schema pt a folosi acest potentiometru. Nu am nevoie de reglare foarte fina, doar sa mai scada putin. Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Probabil va trebui marita valoarea lui R1, dar asta nu e o solutie. Cauta prin radiouri stricate ori mai stiu eu ce placi cu piese ai tu pe acasa (daca ai) un potentiometru de valoare mai mare decat 100 k. Link spre comentariu
Andrei87 Postat Martie 31, 2014 Autor Partajează Postat Martie 31, 2014 Salut. Am cautat si nu am gasit. Am pus o rezistenta de 100k si un potentiometru tot de 100k si nu imi regleaza deloc. Lumina becului cu care fac test scade cand il montez prin montaj, dar daca misc de potentiometru nu face nimic.Ms Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Vezi ca alimentarea se face prin stanga si iesirea e in dreapta. Cauta potentiometru adecvat, ca tre sa mearga. LED-ul l-ai pus? Link spre comentariu
Andrei87 Postat Martie 31, 2014 Autor Partajează Postat Martie 31, 2014 Am pus ledul si se aprinde. Alimentarea nu se face pe pinul 1 si iesirea pe pinul 2 al BTA12? Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Ba da, asa se face alimentarea. Incearca asa: pentru R1 pune o rezistenta de vreo 10 -20 k si potentiometru pune de care ai. Vezi ce face. Link spre comentariu
Andrei87 Postat Martie 31, 2014 Autor Partajează Postat Martie 31, 2014 Am incercat asa si nu face nimic. Acum am pus 2 rezistente inseriate de 100k si potentiometru de 100k, si regleaza cam 30%. O sa incerc sa fac rost de potentiometru. Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 Schema realizeaza o intarziere a declansarii, timpul pentru atingerea tensiunii de prag a diacului depinzand de valoarea rezistentei (cu 100k ohm domeniul de reglaj e prea "scurt"), motiv pentru care ar trebui o valoare mai mare. Probabil ca o crestere a valorii condensatorului nu e agreata, deoarece astfel creste curentul injectat in grila triacului... Succes. Link spre comentariu
nationalistu Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 Cauta un variator de putere de la un aspirator,rezista la ce consum ai tu si e extrem de compact. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum