Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Case de marcat si portul COM

Vizitator K|nS|ayer

Postări Recomandate

Vizitator K|nS|ayer

vreau sa realizez o aplicatie care sa permita comunicarea dintre o casa de marcat si un pc prin intermediul portului serial COM. m-ar interesa partea cu casa de marcat. ce ar trebui sa transmit prin COM. casa e dotata cu interfata RS 232.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pid

6

Vizitator K|nS|ayer

casa de marcat e datecs mp55. si stiu ca e omologata in regim "retea". stiu si ca exista un soft aferent dar ma intereseaza sa il fac eu. asa ca dak ma poti ajuta cu ceva iti sunt foarte recunoscator

Link spre comentariu

nu prea stiu cum se face comunicatia pe portul serial...

ideea e ca la datecs sunt mai multe posibilitati de a conecta casa la calculator........

potzi sa o conectezi folosind "datprint" - adika un programel in care ii scrii un fisier cu anumiti parametri... casa scoate bon cu ce i-ai scris..... shi apoi trimite o confirmare....... adika dai comanda pe calculator .. shi casa scoate bon......

sau se poate conecta folosind "ecr online" sau ceva de genu asta.. in care baza de date (fisierul cu coduri) se afla pe calculator (deci nu in memoria casei) shi ii dai comanda de pe casa

deci..... nu stiu daca o sa potzi afla cum se transmite semnalul pe rs232 ...

dar prin intermediul "datprint-ului" potzi realiza softul tau de gestiune sau contabilitate care sa faca ce vrei tu.....

soft demo potzi downloada de la http://www.datecs.ro/

ps: eu asigur service datecs la o firma din iasi..... daca ai nedumeriri de parte hardware- programare..... pot sa te ajut....

Link spre comentariu
Vizitator K|nS|ayer

salut. in primul rand merci k mi-ai raspuns. stiu k exista softurile pe site-ul datecs.ro. ideea e ca o interfata plus softul aferent datprint costa ceva de genul 150$. eu vroiam sa fac softul ca sa nu mai trebuiasca sa cumpar datprint ci doar interfata care e vreo 50$. ideea e ca nu stiu ce sa trimit prin com. si aici dak ma poti ajuta pe partea hardware a casei de marcat. stiu k shi casele datecs suporta comunicatia RS 232.

Link spre comentariu

pai nici eu nu stiu ce se trimite prin com.......daca casa nu e fiscalizata potzi folosi datprint-ul cu seria 0 shi eventual un programel care scaneaza semnalele pe com...... poate se vede ceva ... eu nu am avut nici timp shi nici curiozitatea asta sa vad ce trimite calculatorul la casa..oricum din cate stiu eu shi datprint-ul ajunge tot vreo 50$ fara tva... interfatza e o placutza cu un circuit rs232 care trebuie montata in casa de marcat de personal autorizat (trebuie sigilata casa dupa montarea interfetzei)evntual te pot ajuta cu setarile casei pentru regimul on-line....

Link spre comentariu
Vizitator K|nS|ayer

cred k e buna ideea ta cu datprintu shi cu un serial monitor. o sa incerc asha. chiar m-ar interesa setarile casei pentru modul online. asta din cate stiu eu se face fara calc. si daca stii cumva pe unde pot gasi nishte manuale de service la casele datecs poate m-ar ajuta cat de cat. cu datprintu ce operatii poti sa faci la casa de marcat?

Link spre comentariu

cu datprint se pot face cam toate operatziile care le faci cu casa atunci cand vinzi.... in plus se pot scrie texte pe bonul casei de marcatpresupun ca este shi un help in datprint... care indica tipul comenzii shi ce face ea ...ca sa functioneze cu datprint trebuie setat pe casa in modul 1 de programare, tabelul 2, campul 8, sa aiba valoarea 3 (in line), campul 9 sa aiba valoarea 3.

Link spre comentariu

nu prea pot sa te ajut la ultimele 2 intrebari.......nu cunosc softul casei ....... shi nici nu m-am chinuit sa intzeleg cum functioneaza... intrebari cred ca potzi pune shi la danubius pe mail.....

Link spre comentariu

am o schema care nu intzelegi nik ( e trimisa prin fax), instructiuni cum se fiscalizeaza , in rest manualul de programare.......... shi defectele constatate pe parcursul timpului.......nu cred ca exista un manual detaliat de service la MP55... sau poate exista dar nu am avut nevoie.......

Link spre comentariu
Vizitator K|nS|ayer

uite in week o sa incerc cu o casa de marcat nefiscala datprintu'. pana acum am gasit ce trimite pe serial k sa vada dak e casa conectata la com. dar prin caracterele trimise mai erau shi xoff shi xon care sunt caractere standard pentru software flow control. presupun k merg cu datprintu' toate functiile alea (vanzare subtotal etc.) chiar dak o sa fie casa nefiscala shi prog ruland in varianta demo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări