Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor resuscitare radio vintage...

milk

Postări Recomandate

Am nevoie de sfaturi pentru reconditionarea unor aparate de radio din USA. In primul rand as vrea sa stiu daca e mai bine sa le alimentez cu un trafo de la 220v la 110v, ca sa nu stric fasonul, sau sa le incorporez o sursa in interior. Aparatele au stat in mediu umed si ebonita din care e construita carcasa e cam matuita/patata. Ce metode imi recomandati sa o aduc la un stadiu de nou?. Unul din aparate este General Electric, dar nu am gasit schema la el. Are o lampa lipsa, si am posibilitatea sa o iau acum de aici, dar nu stiu ce anume ar trebui. Ca punct de reper pot spune ca are 5 lampi tot aparatul, iar cele existente sunt 12SK7, 12 SQ7, 35L6 si 35Z7. Mi-ar fi de mare ajutor sa aflu si ce lipseste, deoarece de la cine le-am luat, are in stoc tot ce am nevoie, dar nu as merge la ghici...

post-79972-139829782098_thumb.jpg

post-79972-139829782112_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• milk

4

• nicolae57

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cel mai apropiat ca forma si serie de tuburi ar fi acesta

http://www.radiomuseum.org/r/canadian_g_c19c_1.html

cu deosebirea ca finala este 50L6 in loc de 35L6(difera tensiunile de filament) deci din seria de tuburi pare sa lipseasca primul, heptoda 12SA7.Toate schemele americane la gasesti aici

http://www.nostalgiaair.org/Resources/

Pentru a reface luciul la bachelita se foloseste polish auto pasta. Dupa operatiunea de lustruire(se face manual cu o carpa moale) aplici doua straturi de ulei siliconic(spray) la interval de 24ore.La final se lustruieste cu o bucata de finet.

Succes

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru ajutor. Intre timp am aflat cum se numeste hardughia…este un General Electric type 102. O sa dau comanda de lampa, sa il aduc complet in tara. Ma cam arde in buricele degetelor sa le vad la lucru de aici, dar nu am scule :ras: .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări