hofmann Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Am si eu o problema cu calculatorul ! Am instalat W7 a doua oara ! prima oara, timp de un an s-a comportat super, insa pt. faptul ca partitia C era prea mica si ma tot avertiza ca am spatiu insuficient am decis sa reinstalez W7 si sa si maresc partitia C . Cand m-am apucat sa reinstalez W7 surpriza mare ! Dupa ce am sters toate partitiile, am facut prima partitie de 50 de giga dar nu mi-a mai aparut acea partitie de rezerva de 100 Mb pe care doar Windows 7 si-o creeaza ! restul de aprox. 200 de Giga nu m-a mai lasat sa-l fractionez in mai multe partitii dar asta nu m-a deranjat ! Acum insa, dupa 3 luni de la a doua instalare m-am hotarat sa reinstalez W7 ( pt. ca rula tare incet si tot " agatza ") dar necaz mare ! Am intrat in meniul boot , am dat sa boot-eze de pe unitatea de disc (dvd) si totul a mers normal pana am ajuns sa fac partitiile ! Nu mai imi apare nicio partitie, deci n-am ce sa sterg si sa reformatez ! Am renuntat sa mai reinstalez W7 , m-am intors in meniul boot, am pus sa boot-eze din nou de pe hard si mi-a permis sa deschid calculatorul ca si cand n-as fi facut nimic . In My Computer imi apar partitiile, driverele , la proprietati imi vede hardul ... ; chiar nu inteleg ce se intampla ! Am vorbit cu cineva care se pricepe cat de cat in astfel de chestii si mi-a spus ca hardul e defect , sau, poate, ceva pe placa de baza ! Cei care sunteti in domeniu, va rog dati-mi niste sfaturi ! Va multumesc anticipat ! Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 am intalnit cazuri in care hdd nu raspunde suficient de repede la solicitarile windows si a placi si efectiv nu il vede am schimbat de cele mai multe ori pozitia hdd pe cablu/mufa dupa multe incercari o lua ce hdd ai ide sata? Link spre comentariu
hofmann Postat Martie 23, 2014 Autor Partajează Postat Martie 23, 2014 ce hdd ai ide sata?HDD;3M-samsung 251 KJ ATA DEVICE Link spre comentariu
ddd3d Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Am vorbit cu cineva care se pricepe cat de cat in astfel de chestii si mi-a spus ca hardul e defect nu am idee de cat de mult cunoaste acea persoana problema asta dar ca o mica paranteza, daca era hdd-ul dus nu mai boot-a nici sa-l... .Bun sa trecem la adevarat problema si anume controlerul sata de pe placa de baza chiar zile trecute am intalnit problema asta la un Asrock.am reusit sa evit buba asta montand un hdd pe ide, pe care am instalat sistemul e operare (in cazul meu XP) in meniul de partitionare nu imi vedea decat hdd-ul pe ide , dupa instalarea sistemului de operare am reconectat hdd-ul pe sata l-am reformatat si merge fara probleme.Bafta! Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 poi cea ce a-i spus tu de hdd este un hdd de laptop? ori gresesc? http://www.amazon.co.uk/Samsung-HM251HI ... B004NVQAZQ si este sata am gasit si de 3,5 dar nu are specificati incearca sa pui in alta mufa pe placa de baza sau sa schimbi cablu magistrala de legatura Link spre comentariu
hofmann Postat Martie 23, 2014 Autor Partajează Postat Martie 23, 2014 Am vorbit cu cineva care se pricepe cat de cat in astfel de chestii si mi-a spus ca hardul e defect nu am idee de cat de mult cunoaste acea persoana problema asta dar ca o mica paranteza, daca era hdd-ul dus nu mai boot-a nici sa-l... .Bun sa trecem la adevarat problema si anume controlerul sata de pe placa de baza chiar zile trecute am intalnit problema asta la un Asrock.am reusit sa evit buba asta montand un hdd pe ide, pe care am instalat sistemul e operare (in cazul meu XP) in meniul de partitionare nu imi vedea decat hdd-ul pe ide , dupa instalarea sistemului de operare am reconectat hdd-ul pe sata l-am reformatat si merge fara probleme.Bafta!Intr-adevar si placa mea de baza e tot Asrock ! Hardul este, dupa cum scrie la proprietati " Samsung HD 251 KJ ATA DEVICE " iar in meniul de boot scrie " [HDD] " . Sincer, nu stiu ce altfel de hard suporta placa mea de baza dar nici nu am un alt hard ca sa-l inlocuiesc ! Unitatea este Desktop , nu laptop. Oricum , multumesc ca mi-ati raspuns. Link spre comentariu
hofmann Postat Martie 23, 2014 Autor Partajează Postat Martie 23, 2014 poi cea ce a-i spus tu de hdd este un hdd de laptop?ori gresesc?http://www.amazon.co.uk/Samsung-HM251HI ... B004NVQAZQsi este sataam gasit si de 3,5 dar nu are specificati incearca sa pui in alta mufa pe placa de baza sau sa schimbi cablu magistrala de legatura Unitatea este Desktop , nu laptop. Link spre comentariu
riderinblack Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Ruleaza un hdd tune sa vezi cam cata vlaga mai are hard-n el. Uitate-n principal la viteza de scriere/citire..... Link spre comentariu
elmar Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 cred ca aveti problema cu setarile IDE si AHCI din BIOS.... http://bourlas.alloenablog.com/2011/01/09/how-to-enable-ahci-mode-for-windows-7-and-vista-without-format/ Link spre comentariu
hofmann Postat Martie 24, 2014 Autor Partajează Postat Martie 24, 2014 cred ca aveti problema cu setarile IDE si AHCI din BIOS....http://bourlas.alloenablog.com/2011/01/09/how-to-enable-ahci-mode-for-windows-7-and-vista-without-format/am scos bateria din calculator ( acea baterie care e ca si o moneda ) ca sa revina biosul la setarile standard dar nicio schimbare ! Link spre comentariu
hofmann Postat Martie 24, 2014 Autor Partajează Postat Martie 24, 2014 Ruleaza un hdd tune sa vezi cam cata vlaga mai are hard-n el. Uitate-n principal la viteza de scriere/citire.....Cam asta e rezultatul ! e de bine sau nu ? ca nu ma pricep ! multumesc ! Link spre comentariu
ddd3d Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Cu permisiunea dvs ma repet.nu harddiskul este problema ci controlerul de pe placa de baza!!!!!!!!! montati un hdd pe IDE Masterdaca nu ma credeti incercati cu un alt hdd pe sata sa vedeti ca in meniul de partitionare o sa aveti aceaiasi problema! Link spre comentariu
riderinblack Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Cam "de rau" cu rezultatele hd tune. Cablul de date este schimbat cu unul nou? Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 daca i da test de suprafata o sa se cam uite in partea opusa acolo unde sunt caderile acelea as face pariu ca este BAD Link spre comentariu
hofmann Postat Martie 24, 2014 Autor Partajează Postat Martie 24, 2014 Cu permisiunea dvs ma repet.nu harddiskul este problema ci controlerul de pe placa de baza!!!!!!!!! montati un hdd pe IDE Masterdaca nu ma credeti incercati cu un alt hdd pe sata sa vedeti ca in meniul de partitionare o sa aveti aceaiasi problema!Multumesc pt. raspuns ! punand rusinea de-o parte acel " hdd pe IDE Master " este un hard mai de generatie noua ? nu stiu nici ce este "controlerul de pe placa de baza" pt ca nu ma pricep ! ceea ce-mi recomandati este compatibil cu placa de baza Asrock ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum