Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobinare inel ferita

lorin

Postări Recomandate

Totusi nu inteleg care e treaba cu 220V-3V?

Acolo arata un bec la 220V pe led, de 3W!

Deci acel circuit, nu face decat sa urce tensiunea de la 1.5V la 220V, si omu conecteaza un bec pe led la 220V de 3W.....sau cel putin eu asa am inteles.

Uitati mai jos:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorin

7

• em2006

4

• validae

3

• Fulgerik

2

Top autori în acest subiect

Pai becul ala are in componenta un led alimentat la 3,3V, deci si o sursa coboratoare de tensiune si stabilizatoare (limitatoare) de curent.Se pierde o mare parte din curent prin ridicarea tensiunii de 1,5V la 220V si se mai pierde ceva si la coborarea ei inapoi la 3,3V pentru led. Ideea e sa ridici tensiunea bateriei la doar 3V iar ledul il alimentezi direct din invertor eliminand sursa originala din bec si astfel scad pierderile, care oricum exista, conversia nu poate depasi 70-80% cu montaje sinmple gen ,,Joule Thief,,. Practic faci aceeasi schema dar cu secundarul proiectat doar pentru 3-4V, in felul asta nici nu trebuie multa sarma, preferabil in secundar sa bobinezi cu mai multe fire in paralel, la frecvente mari de comutatie apare efectul pelicular (curentul circula mai mult pe exteriorul conductorului) si e mai avantajos sa bobinezi cu trei-patru fire izolate mai subtiri decat unul singur gros.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări