ucamaxx Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 buna ziua ,va rog frumos sa-mi spuneti ,daca folosesc un convertizor de frecventa la un motor de 15kw si daca maresc turatia, cuplu se micsoreaza sau ramine acelasi? Link spre comentariu
valangjed Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Puterea este egala cu cuplul inmultit cu turatia(P=M*n).Puterea fiind constanta rezulta ca la cresterea turatiei scade cuplul, asta in cazul in care se pastreaza aceasi tensiune de alimentare si acelasi factor de putere. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 23, 2014 Administratori Partajează Postat Martie 23, 2014 Convertizorul de frecventa sunt facute ca sa scazi turatia nu sa o cresti peste turatia nominala al motorului. Link spre comentariu
ucamaxx Postat Martie 23, 2014 Autor Partajează Postat Martie 23, 2014 d le Valangjed am inteles, dar daca tensiunea ramane aceeasi ,iar prin convertiyor ii maresc frecventa si implicit turatia ce se intampla cu cuplul? Link spre comentariu
ucamaxx Postat Martie 23, 2014 Autor Partajează Postat Martie 23, 2014 d-le Vasile eu lucrez cu un snec al carui motor il folosesc cu un convertizor, la turatii mult mai mari decat turatia nominala Link spre comentariu
valangjed Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Cuplul va scadea la cresterea turatiei. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Vizual ai asta: . Adica, ce a mai spus mai sus si colegul meu de promotie . Cuplu constant pana la viteza nominala, apoi scade. Link spre comentariu
ucamaxx Postat Martie 23, 2014 Autor Partajează Postat Martie 23, 2014 multumesc frumos pt raspunsuri Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 23, 2014 Administratori Partajează Postat Martie 23, 2014 d-le Vasile eu lucrez cu un snec al carui motor il folosesc cu un convertizor, la turatii mult mai mari decat turatia nominalamult mai mult poate insemna oricat de la 100,1% la... Nu am zis ca nu se poate ci am zis cum trebuie sa fie, ca se practica asta din diverse motive in defavoare cuplului este altceva.Pentru turatii mari exista motoare de frecventa mare. Link spre comentariu
PINTI Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Convertoarele pe care le folosesc eu regleaza pana la 60 Hz. Deci turatia motorului creste putin peste cea nominala. O particularitate interesanta este faptul ca daca vrei sa inversezi sensul de rotatie al motorului trebuie sa schimbi doua faze de la iesirea convertorului. Schimband fazele la intrarea sa nu are nici un efect, motorul se invarte in acelasi sens. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 23, 2014 Administratori Partajează Postat Martie 23, 2014 E si normal ca nu are nici un efect, intai redreseaza ce intra si dupa aia il "scuipa" conform specificatiilor. Link spre comentariu
PINTI Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Multumesc @vasile pentru raspuns. Se pare ca mai am de invatat la aceste noutati tehnologice. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Tensiunea retelei este redresata si apoi re-transformata in sinusiode. VFD-ul isi stabileste sensul CW sau CCW si orice schimbare de succesiune de faze pe intrare este ignorata. Ceea ce este si normal, fiind o buna protectie pentru motor. Link spre comentariu
Vizitator balogm Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Am vrut sa achizitionez si eu un convertizor de frecventa... insa am intampinat dificultati in alegerea modelului.Mai exact majoitatea convertizoarelor sunt extrem de complicate cu functii de programare,... afisaje,...comanda la distanta,...Intrebarea mea ceva simplu exista ? Ceva sa aiba un buton de care sa rotesti si sa varieze turatia, un buton start si unu stop, si unu de inversat sensul... nu alte chestii?Si nu in ultimul rand sa duca motoare pana la 1,5kw, nu mai mari. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 (editat) Nu mai cunosc piata Europeana, in trecut am lucrat cu Telemecanique, SEW si Danfoss. Dar astea sunt destul de complexe (adica scumpe), dar aveau in meniu pre-setari pentru functionari simple unde puneai un potentiometru pe o intrare analogica si doar dadeai start-stop, forward-reverse. Cred ca gasesti pe hi-end.ro (era un banner pe forum aici). LE: vezi sus de tot, in dreapta linkul. Vasile nu ne mai pune fotografii si vedem prost acuma. In functie de aplicatie, poti opta si pentru ceva chinezarie la puterea dorita de tine. Editat Decembrie 10, 2014 de thunderer Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum