ddd3d Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Salutare dragi colegi!de cateva zile ma rascoleste o idee vreau sa imi fac in curte o mica fantana arteziana sau o cascada(mica) in functie de ce fel de pompa gasesc.Dar nu asta e problema, vreau sa cumpar de la cineva de aici de pe ElForum 5 metri de banda led (a se vedea poza atasata!)astea unt specificatiile:Banda led 5 metri non waterproofSuport auto-adezivCuloare alb cald(warm white)Unghi dispersie:120 gradeTensiune alimentare 12VccNumar leduri 300buc/5metriLeduri cod:3528 smdDimensiuni:500cmx0.8cmx0.25cmeu as vrea sa tai cateva segmente (de cate 3 leduri!) si la le leg la un 555(ma gandeam eu ... )ca sa fac cateva jocuri de lumini...Voi ce parere aveti va funtiona? ce alt integrat/controler sa folosesc?as vrea ceva simplu fara sa programez sau mai stiu eu ce alte astfel de complicatii.Va multumesc pentru atentie! Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Merge.Pai cum sa se alimenteze? Ca grupuri de 3 leduri in serie cu o rez, puse apoi in paralel...Daca le pui afara/prin umezeala, ar cam trebui waterproof. Daca e, le schimbi cand nu le mai poti repara problemele Link spre comentariu
ddd3d Postat Martie 21, 2014 Autor Partajează Postat Martie 21, 2014 Pai asta e problema ca eu vreau sa le alimntez la 220V 555-ul merge la tensiunea asta? Sa zicem ca am 10 segmente le pot lega paralel la un 555? sau doar in serie ? eu vreau ca fiecare segment sa fie "vazut" de ontroler ca un singur led m-ar interesa urmatoarele efecte: Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 Cum sa le alimentezi la 220V cand ele merg la 12V? :nebunrau:Poate printr-o sursa de 12V... Link spre comentariu
tiovidiu Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Pentru diferite efecte poti folosi un montaj de la o instalatie de pom are mai multe efecte. Problema este ca intre montajul respectiv si led-uri trebuie sa cobori tensiunea intr-un fel, eventual un montaj cu tiristori . Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Ledurile se alimenteaza la 12V, ce tiristori sa cobori de la 220V la 12V? Se foloseste o sursa de 12V + placa de comanda din cutia cu efecte ce va comanda niste mos-feti. Placuta aia se alimenteaza cu tensiune mica (a se vedea condul la 16-25V). Link spre comentariu
Vizitator keytao Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 uite aici ceva frumos si simplu :http://www.instructables.com/id/RainBoard-RGB-LED-Rainbow-Fader/ si cum functioneaza : http://www.youtube.com/watch?v=JpRtEYmvBlY Link spre comentariu
one Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Daca vrei sa le bagi in apa trebuie sa eviti categoric 220V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum