Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema alimentare tv lcd Thomson

alex26

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

14

• elmar

7

• neculavasile

2

• Depanatoru

1

Top autori în acest subiect

Neonul cu nr. 2 e stins de tot. Am anulat protectia la OZ960G si functioneaza ok., nici nu se observa ca o lampa e stinsa.

Este vreo smecherie pentru a functiona fara o lampa si sa nu afecteze invertorul?

Nu gasesc lampa pentru lcd de 30 inchi, si 65cm.

Ma gandeam sa pun mai scurta si sa trag fir pana la mufa, sau ce naiba sa-i fac.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Ieri a cedat invertorul. Am schimbat 6 mosfeti FDS8958A.

Schema invertorului este aici

http://elektrotanya.com/darfon_v144-001_inverter_oz960g_lm324_lm393_fds8958a_lm339.pdf/download.html

Am mai gasit o dioda zener in scurt ZD2 marcata C2 intre pinii 3 si 4 ai mosfetului U4, tot acolo in paralel cu o rezistenta de 10k. Am eliminat dioda,si am lasat doar rezistenta . Pe schema nici nu e trecuta dioda sau rezistenta.

Precizez faptul ca acest tv a fost folosit doar cu 7 lampi din 8, una fiind arsa, si protectia la OZ960 dezactivata, led la pinul 10. Atunci ledul era aprins , acum desii am tensiunea de 24V si ON de 3.3V nu se aprind lampile, iar ledul pus la OZ960 este acum stins.

Lampile le-am probat separat si sunt ok.

Editat de alex26
Link spre comentariu

Aveti dreptate, un traf era intrerupt. Toate indicau intre 950 si 980 ohmi. Am pus unul dar acesta indica 1050. Nu am altul de valoare mai apropiata.

Daca pot anula cumva partea de invertor pentru o lampa, sa nu mai fie alimentata deloc acea bucata din invertor poate nu se mai arde invertorul, raportat la schema postata.

Am functionale doar 7 lampi si nu gasesc de 30 inchi.

Am gasit dioda zener identica, am schimbat si mosfetul ars si acum invertorul a aprins lampile dar se incalzeste traful pus de mine si mosfetul.

Editat de alex26
Link spre comentariu

Pun o poza.

Posted Image

Se incalzeste tare si foarte repede zona marcata cu rosu in special piesele aflate deasupra lui LM339.

Se mai aude un fasait.

Eu mai am traful vechi cu iesirea inspre lampa intrerupt. Cred ca il voi pune pe acesta sa vad daca se modifica ceva.

S-a modificat, nu mai am fasaitul, dar tot se incalzeste zona marcata cu rosu.

Editat de alex26
Link spre comentariu

Partea care se incalzeste este cea care face masurarea curentului prin lampile aferente; traful lasat liber e cam ciudat... se incalzeste pt ca nu e normal sa ramana in gol.

Editat de iop95
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări