Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobina inductie pentru doi cilindri

lucione_cip

Postări Recomandate

Va salut.

Am o nelamurire legata de bobina de inductie unui motor de barca, (15cp, 4 timpi, doi cilindri) s-a ars unui prieten si incearca sa adapteze alta,

Am spart-o/desfacut-o pe cea arsa si are doua infasurari "primarul" cu un capat la masa si celalalt comandat de aprinderea electronica si cea de a doua infasurare "secundarul", iar la extremitati este legata cate o bujie.

exact asa:

Posted Image

intrebare:

se pot comanda independent bujiile din aprinderea electronica (eu zic ca nu, chiar imposibil dar na.. poate nu stiu eu exact) ?

Eu din ce am vazut si masurat cred ca scanteia este simultana (la compersie unuia si la evacuarea celuilalt)

El zice ca scanteia este independenta, pe fiecare buji in parte, doar la compresie..

Astept si parerile voastre..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alfabit

1

• lucione_cip

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Da, se dau concomitent 2 scintei, una la sfirsitul compresiei unui cilindru ( scinteie activa ), cealalta se pierde, este data in gol.

Asa se foloseste la lucru ieftin, sint si masini cu " pretentii :ras: " care dau cite doua scintei odata, odata pentru cilindrii 1-3 si inca una pe cilindrii 4-2 ( la Logan de exemplu e asa si inca multe altele, ratiuni de pret ). Una activa cealalta se pierde.

Vorbind de auto ( la delcou s-a renuntat demult ) decit sa puna 4 bobine de indictie, se pun decit 2... spire multe in secundar, sirma e pe bani... Iese pret mic, lucru ieftin ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări