Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecomanda cu PIC

Gheorghe Dracu

Postări Recomandate

Imi cer scuze daca mai deschid vreun topic cu acelasi subiect, dar am cautat si nu am gasit. Asadar, a facut cineva o telecomanda cu PIC? Ma refer la o telecomanda care sa poata comanda un TV sau VCR.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gheorghe Dracu

5

• vlad_2770

2

• pegas

2

• bogdanm

1

Top autori în acest subiect

Imi cer inca odata scuze daca am deschis un topic deja fumat. Dar asa ceva nu am gasit. Intr-adevar exista remote control cu PIC garla pe net, dar pe mine ma intereseaza sa functioneze cu RC5 de exemplu. Siteul ala de la jap.hu il stiu, dar nu utilizeaza coduri de telecomenzi de aparatura casnica. Pe mine ma intereseza sa controlez un TV sau un VCR.

Link spre comentariu

Pai, in primul rand nu am vazut telecomenzi cu PIC (nu stiu de ele, stiu doar ca exista telecomenzi universale care nu acopera toate codurile) si in al doilea rand vreau sa o fac eu. Nicio telecomanda universala de pana acum nu a reusit sa acopere toata aparatura si ma gandeam ca pot face asa ceva. Daca stii telecomenzi cu PIC programabile, spune-mi te rog unde pot gasi.

Link spre comentariu

Te-ai uitat pe link-ul care ti l-am dat? Acolo ai citeva protocoale deja implementate. Daca vrei sa mai adaugi trebuie sa gasesti specificatiile protocoalelor pe care doresti sa le mai adaugi, dar sa stii ca e mult de munca si nu vad ce aparate ai acasa pentru care sa nu fi gasit o telecomanda universala. Este bine daca macar scrii ce coduri vrei sa implementezi, poate cineva le are. Daca chiar ai aparatura exotica pe acasa la care sa nu gasesti asa usor specificatiile sa poti sa implementezi o telecomanda vezi ca era aici un subiect despre un soft care merge incarcat parca si pe unele celulare. Mai stiam de telecomenzi capabile sa invete anumite coduri care sunt gata facute. Era cineva aici care spunea ca le foloseste pentru TV cu Plasma cind proprietarul face telecomanda originala inutilizabila.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări