Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare turometru

Vizitator ionutpop1

Postări Recomandate

Vizitator ionutpop1

salutari!

o sa fiu foarte scurt!

am un turometru ganz pe 24 de volti!

vreau sa il pun pe un tractor, impulsurile sunt luate de pe o infasurare a alternatorului(alternatorul tractorului este pe 12 V)!

azi am testat cum ar merge.... la relantiv sta la 700 rpm accelerez si mai mult de 1100 rpm nu urca

ce modificari trebuie aduse?

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

3

• validae

3

• leo 17

3

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator ionutpop1

te rog ia-am usor:D sunt nou si nu ma pricep!daca vorbesti de acel potentiometru am umblat la el si fara rezultate( turometru nu merge pe toata plaja de turatii)la mine problema este ca turometrul se misca prea putin!

Link spre comentariu
Vizitator ionutpop1

acum am observat si eu se poate modifica astfel incat legand la o infasurare a alternatorului sa imi indice turatia motorului?de ce are numai 2 fire?nu trebuia sa fie 3? + ,- si semnalul?

Link spre comentariu

de ce are numai 2 fire?

Poate senzorul la care era legat genera o tensiune iar aparatul este un voltmetru, sau era in serie cu o rezistenta care varia si in cazul acesta este ampermetru.Ce se vede in poza sunt doar o rezistenta variabila, una fixa si 4 diode parca, deci o punte de diode ceea ce inseamna ca este proiectat sa primeasca curent alternativ.P.S.Alternatorul are un regulator de tensiune, deci tensiunea furnizata de acesta nu variaza cu mai mult de 1-2V si acestia in functie de consumul de curent in instalatie, nu de turatie.
Link spre comentariu

se leaga la o infasurare a alternatorului

Aparatului pe care-l aveti, are 4 diode(o punte rdresoare) o rezistenta si un potentiometru semireglabil, puteti incerca sa micsorati valoarea rezistentei la 1/2(ex.220 ohmi) din valoarea actuala.
Link spre comentariu

Nu cred ca poti sa faci ceva cu el, doar sa experimentezi. Dupa cum a scris mai sus ,,miron,, alternatorul are o plaja foarte mica de tensiune el oncarca acumulatorul si parca la maxim 14,4 volti, degeaba pui si inaintea diodelor tot aceiasi plaja de tensiune are doar ca este alternativ. Scuze de greseli scriu de pe telefon si cam greu........

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări