Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detector de metale cu Pic

Postări Recomandate

Va salut!

Am gasit pe un forum rusesc o schema simpla de detector de metale cu pic 12F629 sau 675. Din pacate, fisierul hex nu mai era disponibil, disparuse asa cum au disparut multe atasamente si de pe Elforum.

Daca ne poate ajuta cineva cu un hex pt acest detector... :jytuiyu ... suntem mai multi care vrem sa-l facem..mii de multumiri!

Si-un link cu functionarea detectorului:

Cu stima.

P.S. Am gasit un proiect complet de detector cu 12F683 ce contine schema, codul sursa si fisierul hex.

Daca se poate modifica hex-ul pt 12F629/675, tinand cont ca exista codul sursa...multe multumiri.

post-71315-139829778775_thumb.jpg

PicoDetector-project.zip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 luni mai târziu...

Acest montaj a fost creat pentru a servi ca pinpointer, folosit in tandem cu un detector consacrat. Mai exista o varianta a acestei scheme cu hex-ul aferent care stie de discriminare intre feroase si neferoase, afisand prin aprinderea unuia celor doua leduri.

Aceasta schema este chiar in clipul video de mai sus!

V-am ajutat tinand cont de folosirea in scop didactic...a mai multor persoane interesate! :rade:

In Romania este permisa detinerea  de detectoare numai cu autorizatie eliberata de catre politie, in schimb legea este ambigua deoarece nu stipuleaza constructia unora. In schimb pentru a se putea obtine o autorizare este nevoie de factura de cumparare, brandul, modelul si seria acelui detector....ceea ce un home made nu detine! ;)

post-188367-0-78268100-1401104817_thumb.gif

VRT.zip

Editat de yo9hmd
Link spre comentariu

L-am executat, insa e extrem de instabil. Fiind cu discriminare, e pacat de instabilitate. Ori probabil n-am nimerit eu inductanta potrivita la bobina, tinand cont ca n-am cu ce sa masor aceasta inductanta. Sa tot scoti sau sa adaugi spire la plesneala pana o nimeresti, mi se pare echivalent cu batutul apei in piua si frecarea frunzei de menta, cea din urma chiar oferind un rezultat mai mult decat satifacator.

Vorba aia, un experiment nereusit nu este un esec total, el poate servi ca exemplu negativ!  :rade:

Editat de Untold
Link spre comentariu

Am facut ambele variante! Prima nu este satisfacatoare dar cea postata aici ma multumeste perfect atat ca stabilitate cat si ca sensibilitate! Construieste bobina exact cum spune Ivan, 150 spire, 0.3, pe lungimea de 90 mm si mare atentie la cusca Faraday care vine peste bobina si ii confera stabilitate! Imbraca bobina intr-o folie subtire de aluminiu cu punct de masa... Bafta la experimente! :rade:

Editat de yo9hmd
Link spre comentariu

Doresc sa testez si eu, dar nu sunt lamurit total cu privire la bobina. Eu inteleg ca scrie 90 spire 150mm, dar la ce se refera 150mm, este diametrul suportului de bobinaj? sau bobina nu e rotunda?

Cum se imbraca bobina cu folia de al? O poza ar fi excelenta.

Multumesc

Link spre comentariu

Daca e 90/150mm, logic ca e ovala si nu rotunda.

Folia folosita poate fi cea de aluminiu alimentar, alufolia sau cum i-o zice. Tai o fasie ingusta cam de 6-7cm si o rulezi peste bobina, ca si cum ai da cu izoler band. La capetele bobinei lasi un spatiu de 3-4cm neacoperit de folie, altfel faci o spira in scurtcircuit si detectorul n-o sa functioneze. La unul din capete, infasori vreo 4 spire peste folia de aluminiu cu sarma dezizolata peste care dai apoi strans cu izolerband, astfel incat sarma sa faca contact electric cu folia de Al, iar capatul ramas liber il lipesti la masa.

Sper ca m-am facut inteles.

Link spre comentariu

Nu-i nimic special...este o piesa de plastic pusa pentru a conferi rezistenta mecanica a bobinei. Bobina poate fi si aplatizata, iesind din cutia montajului 3 sferturi in forma de  "U".....si da, scuze....am scris din viteza anapoda datele ei. Aceasta bobina poate fi construita si pe o bara cilindrica de ferita, detectorul devenind pinpointer.

O zi buna!

Editat de yo9hmd
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator stefani

Salutare !

Are cineva PCB-ul pentru varianta cu discriminare ? Din ce am vazut pe site-ul rusilor, este doar PCB-ul primei variante..cu un LED..

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Va salut!

Dupa cum am zis, am facut acest detector insa nu-l mai am, l-am dat cuiva. Acum as vrea sa imi fac altul, insa am pierdut pickit-ul :26

Am avut si eu un amarat de pickit2 si nu-l mai gasesc. Ma poate ajuta cineva cu programarea unui pic 12f629/675? Multam fain!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări