niculian Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Buna seara,Permiteti-mi sa ma prezint, Nicu este numele meu, am 45 de ani, sunt din Arad si lucrez in domeniul electronicii de putere.Diversele discutii pasionale si aprinse cateodata de pe acest forum pe care il citesc regulat, m-au deteminat sa purced la realizarea unui amplificator cu tuburi.Experienta noua pt mine, datorita lampilor cu care nu am mai lucrat. In ianuarie am demarat si azi este aproape gata, mai am putin la partea mecanica de lucru. Cum sunt novice in electronica cu tuburi, am sa postez cateva oscilograme si daca timpul va permite as fi recunoscator pt cateva pareri, idei de imbunatatire...si de ce nu de proiecte viitoare ! virusul a fost inoculat.Toate cele bune Link spre comentariu
aly4quad Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 eu personal mi-as dori si cateva poze cu ampliful, nu am facut niciodata niciunul, si tot astept un impuls de undeva... Link spre comentariu
gg101 Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Buna treaba ! Nu ati pierdut timpul degeaba ! Felicitari Ce transformatoare de iesire ati folosit ? Link spre comentariu
niculian Postat Martie 20, 2014 Autor Partajează Postat Martie 20, 2014 Am facut cateva poze cu amplificatorul, urmeaza partea de lemn atasata pe laterale si suportii(picioarele) pe care nu stiu inca de unde sa le achizitionez. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 6P3C-EPe ce sarcină sunt măsurătorile?3 șocuri de filtraj?Oscilogramele ne arată un amp hi-fi. Link spre comentariu
niculian Postat Martie 20, 2014 Autor Partajează Postat Martie 20, 2014 Ma bucur sa aud de la un forumist cu experienta expresia HI-FIMasuratorile sunt realizate pe sarcina de 8 ohmi/100W din analizorPe mijloc am traful pt filamente, o infasurare pt fiecare tub cu priza la masa.Pe laterale sunt doua drosere de 15H pt a separa din alimentare partea de anodica si cea de alimentare a driverelor.Este mai mult de lucru si mai costisitor insa elimina orice urma de brum sau zgomote nedorite. Link spre comentariu
simson Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Felicitari ,sincer imi place proiectul dvs.Deci pe acest proiect s-a lucrat 3 luni!! Se vede calitatea atat dupa oscilograme cat si designul bine gandit.Imi place placa de inox superioara care mascheaza toate suruburile.As fi curios cum arata sub capota si schema cel putin al defazorului.In sfarsit ceva serios, concret pe forum Link spre comentariu
niculian Postat Martie 20, 2014 Autor Partajează Postat Martie 20, 2014 pt gg101, merci pt felicitaritransformatoarele de iesire sunt realizate pe un circuit magnetic EI84/65 cu tole M6X cu graunti orientatiau fost calculate pt 5,5k si 8ohmi. Toate transformatoarele au fost facute de mine.Amplificatorul este un PP in clasa A cu 6p3C-e, 6n2p si 6n1p care au fost achizitionate de la un forumist.Puterea este de 10W dar suna foarte tare, inca nu-mi vine sa cred ca suna mai tare ca Denonul de 100W cu semiconductori.Despre calitatea audio nu am cuvinte, este de exceptie (tinand cont ca nu am ascultat decat 3 amplificatoare cu lampi pana acum)comparatia este intre Denon si acest amplif si este subiectiva. Necesita o ureche formata pt a concluziona cat de HI-FI este.Cutia home-made facuta din traforaj pe placa de aluminiu de 2 mm iar panoul exterior realizat de domnul Cristi din Baia Mare. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Buna seara, Permiteti-mi sa ma prezint, Nicu este numele meu, am 45 de ani, sunt din Arad si lucrez in domeniul electronicii de putere. Diversele discutii pasionale si aprinse cateodata de pe acest forum pe care il citesc regulat, m-au deteminat sa purced la realizarea unui amplificator cu tuburi. Experienta noua pt mine, datorita lampilor cu care nu am mai lucrat. In ianuarie am demarat si azi este aproape gata, mai am putin la partea mecanica de lucru. Cum sunt novice in electronica cu tuburi, am sa postez cateva oscilograme si daca timpul va permite as fi recunoscator pt cateva pareri, idei de imbunatatire...si de ce nu de proiecte viitoare ! virusul a fost inoculat. Toate cele bune Felicitari,se vede clar ca nu sunteti novice in electronica cu tuburi si se mai simte ca microbul a fost inoculat adanc!Imi place intreaga realizare,asta inseamna un adevarat proiect DIY,asa dupa cum am afirmat in repetate randuri; un proiect DIY inseamna realizarea intregului proiect cu manutele noastre si mai ales a transformatoarelor fara ajutorul industriei de profil. Frumos raspuns pentru niste tuburi rusesti. Felicitari sincere! P.S ar fi interesant de studiat si schema si ce inductanta aveti pe primarul OT(Laa & Llk) si la ce frecventa a fost masurata bineinteles daca nu este ceva clasificat! Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 ...asteptam demult "explozia" asta. Bine ai venit Nicule si in zona asta...Nicu este si radioamator!Am vazut si eu "aparatul" in evolutie. Pentru Nicu, transformatoarele nu reprezinta o problema, de vreo 15 ani si mai bine face treaba asta la un inalt nivel... practic poate aborda orice... Pot sa va spun ca transformatoarele finale au fost refacute de... vreo 10 ori pana cand a fost multumit de parametrii.Felicitari pentru modul de abordare si consecventa... Link spre comentariu
niculian Postat Martie 20, 2014 Autor Partajează Postat Martie 20, 2014 Multumesc pentru aprecieri Dl. LazaroiuRealizarea acestor transformatoare de iesire au fost o provocare pentru mineAm realizat practic multe pt a ajunge aici si mai este drum lung de studiu.Cum informatiile sunt putine si incomplete pe internet si mai ales clasificate dupa cum spuneati mai sus, este destul de dificil.Anexez doua poze cu masuratorile unui transformator identic cu cele de pe amplificator pe care tocmai ce l-am bobinat:Masuratorile au fost facute la 0,5V si 100HzInductanta primarului este de 40HInductanta primarului cu secundarul in scurt circuit este de 39mHRezistenta primarului putin peste 200 ohmi Link spre comentariu
zal Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Felicitări şi din partea mea, poate puţin cam tîrziu. Cum cei care se pricep bine şi-au exprimat părerea despre calitatea formelor de undă, nu-mi rămîne decît să întreb chestii mai simple, gen schema folosită, ceva detalii constructive, poze cu interiorul şi despre cei trei ''negri'' din mijlocul şasiului. Par să aibe carcasele de plastic şi probabil sînt miezurile încorporate în răşină. Se găsesc ca componente separate sau au fost recondiţionaţi din nişte trafo existente? Link spre comentariu
niculian Postat Martie 20, 2014 Autor Partajează Postat Martie 20, 2014 Zal,cei trei negrii sunt doua drosere si transformatorul de filamentele au fost realizate pe format EI84/29 cu valoare de 15H. Le-am impregnat cu lac clasa H si polimerizare 6 ore la 130 de grade. Cutiile negre, le-am folosit pt design. Am introdus trafurile in interior si le-am umplut cu rasina poliuretanica care este un foarte bun dielectric. Materia prima este achizitionata de la producatori si nu sunt recuperate.Am sa fac o poza si cu interiorul amplifului in cursul zilei de maine si mai jos am pus doua poze cu drosere. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Felicitari. 6P3 suna foarte bine. Faptul ca tu ai facut transformatoarele de iesire si ai obtinut oscilogramele alea, e cel mai important lucru.Evient, daca ai chef si timp fa niste oscilograme cu dreptunghi la 1W-5W, nu la putere maxima.E frumos amplificatorul dar mie nu-mi place butonul de volum si ala de On/Off cu neon...Dar asta nu e o critica, e o sugestie pe viitor. Pune daca vrei si o poza cu conectica din spate. Are si ea importanta ei.Iti urez auditii placute, zic asta pentru ca stiu cit de bine suna un PP in clasa A cu 6p3.misa Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Am ascultat amplificatorul si vor mai fi suprize in viitor... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum